Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu „ATEENS” a organizat luni, 19.12.2011, la ora 12.00, la Restaurantul „Mon Jardin” din Bd. Independenţei, nr.19, conferinţa de închidere a proiectului „SUNT CEEA CE VREAU SĂ FIU!”, campanie de informare şi sensibilizare a tinerilor asupra pericolelor consumului de produse etnobotanice, finanţat de Consiliul Judeţean Prahova, în cadrul programului de finanţări nerambursabile din fondurile bugetului Consiliului Judeţean Prahova alocate pentru activităţi nonprofit de interes judeţean pentru anul 2011.
Proiectul s-a desfăşurat în perioada 15 octombrie – 17 decembrie 2011 şi a presupus formarea a 12 tineri voluntari care au beneficiat de un stagiu de formare susţinut de specialiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Prahova, Asociaţia “Compassion & Care”, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova.
Campania s-a desfăşurat în 11 licee prahovene (Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti; Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti; Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti; Colegiul National „Al.I.Cuza” Ploieşti; Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti; Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti; Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina; Colegiul Tehnic „Gheorghe Ionescu Siseşti” Valea Călugărească; Grupul Şcolar „Constantin Cantacuzino” Băicoi; Liceul Teoretic “Brâncoveanu Vodă” Urlaţi; Colegiul Tehnic „Spiru Haret” Ploieşti) şi s-a încheiat cu un seminar la Colegiul „Ion Kalinderu” Buşteni. Cu această ocazie au fost distribuite materiale de informare şi sensibilizare destinate tinerilor liceeni şi profesorilor diriginţi (pliante, fluturaşi, afişe de sensibilizare) şi s-au susţinut dezbateri cu tinerii pe tema efectelor consumului de plante etnobotanice. La aceste întâlniri au participat peste 800 de tineri, 30 de profesori şi au fost distribuite 60 de afişe de sensibilizare, 500 de pliante şi 1500 de flyere. Ca rezultat al proiectului a fost realizat site-ul www.vise-le-tale.ro, ce va deveni un centru de informare şi suport pe termen lung (doi ani de zile pentru început) pentru desfăşurarea orelor de dirigenţie.
În cadrul conferinţei va avea loc şi festivitatea de premiere a câştigătorilor de la Concursul pe tema consecinţelor consumului de produse etnobotanice adresat liceenilor din judeţul Prahova – „Trezeşte-te, trăieşte !”.
Premiile acordate, constând în aparate foto, tablete, stick-uri şi rucsacuri inscripţionate, sunt:
Secţiunea afiş:
Premiul I – Zorzonel Vlad (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti)
Premiul al II-lea – Dinu Iuliana-Ruxandra (Colegiul National „Mihai Viteazul” Ploieşti)
Premiul al III-lea – Mihai Sergiu Ştefan (Colegiul National „Jean Monnet”)
Menţiune – Bejgu Ioana (Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” Ploieşti)
Secţiunea eseu:
Premiul I – Băcanu Radu (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti)
Premiul al II-lea – Dragomir Andreea Fabiana (Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte)
Premiul al III-lea – Dobrin Diana (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti)
Menţiune – Pîrvan Gabriela (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”Ploieşti)
Secţiunea scurt-metraj:
Premiul I – Constantin Nicolae (Colegiul Tehnic „Elie Radu” Ploieşti)
Premiul al II-lea – Niţă Patricia (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti)
Premiul al III-lea – Belciug Graţiela (Grup Şcolar „Şerban Vodă Slănic)
Menţiune – Joe Andreea Cătălina (Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploieşti)
Mulţumim pe această cale tuturor celor care au acceptat provocarea de a se înscrie la concurs, manifestându-şi creativitatea sub diferite forme. Felicităm, totodată, câştigătorii şi ne manifestăm speranţa că acest concurs se va realiza şi în anii următori şi că numărul de premii acordate va fi mai mare, având în vedere interesul manifestat de tineri.
Prof.Corina Barbu
Preşedinte ATEENS
.