Take a fresh look at your lifestyle.

Primarul si-a dat cuvantul de onoare, dar strada Podetului a ramas tot fara canalizare

Cand intri pe strada Podetului ai impresia ca de-abia ieri s-a terminat cel de-al doilea razboi mondial si craterele din mijlocul acestei inguste strazi sunt efectul bombardamentelor. Foarte aproape de RATP, strada cu pricina parca face parte din alta era, intr-un contrast total cu asfaltul “postat” de primarul Volosevici acolo unde are el interes. Trebuie spus ca locuitorii din acest colt uitat de administratia locala platesc impozite ca pentru zona A, iar gropile nu justifica cei peste 200 de lei pe care, constiinciosi, i-au achitat. Mai mult, unii dintre ei s-au trezit cu o suplimentare( am spune abuziva) din partea Serviciului Finantelor Publice Locale. Dar asta e ultima problema cu care se confrunta oamenii, am tinut sa o mentionam in dorinta de a-i bate obrazul primarului care se umfla in pene cu realizarile lui, de parca n-ar fi obligat sa le faca.

Asadar, pe strada Podetului ploiestenii au vazut cum arata un sistem de canalizare in viata lor. Gropile pe care le vedeti sunt dupa o interventie a Distrigaz, facuta dupa ureche, fara ca administratia condusa de Volosevici sa ia vreo masura. Obligatia unui primar, prin subalternii sai este aceea de a veghea la bunastarea si confortul celor care platesc impozitele, iar gropile cu pricina sunt rezultatul indolentei din ultimii trei ani jumatate. Distrigaz trebuia amendata de primarie pentru modul defectuos in care au finalizat lucrarile. In aceste conditii, interventia pentru canalizare este cat se poate de greoaie, dar nu imposibila, daca exista buna vointa.

Cei cu care am discutat ne-au spus ca un copil s-a ranit intr-o astfel de groapa. O alta consecinta a dezastrului stradal de pe Podetului este inundarea permenanta a locuintelor, atunci cand precipitatiile sunt abundente. Dar ii vede cineva pe acesti oameni? Am spune ca nu, din moment ce sunt zeci de ani de cand nu-i baga nimeni in seama si nu ii racordeaza la sistemul de canalizare, asa cum ar fi normal intr-o tara civilizata.

“Primaria nu a facut absolut nimic. Promisiuni am avut in continuu. Acum un an am fost la domnul primar Volosevici, a dat mana cu mine, si-a dat cuvantul de onoare ca pana pe 31 octombrie strada va fi rezolvata. Am uitat sa il intreb anul! Vedeti si dumnevoastra in ce hal arata, la doua statii de autobuz de centrul Ploiestiului. N-am nimic ca anvelopeaza blocurile, sunt concetatenii nostri, dar fa ceva si pe strada asta aici, ca nu mai putem trai. E bine acum, dar cand ploua este dezastru. Multe case au nivelul mai jos decat strada, iar cand ploua intra apa in case. Problema este foarte grava si din ce in ce mai greu de suportat. Nu am facut adrese scrise, pentru ca am avut incredere in cuvantul primarului. M-am convins personal ca nu are”, ne-a spus Grigore Constantin.

Interesant este ca lucrarile de canalizare au fost incepute si ingropate pe la jumatatea strazii, fara a se face legatura cu gura de canalizare din Gageni. Pare a fi bataie de joc la adresa locuitorilor din strada Podetului, iar cineva trebuie sa raspunda pentru asta. Pe cine sanctionezi domnule primar?

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy