Take a fresh look at your lifestyle.

Plantăm fapte bune în România demarează împăduririle din această toamnă în Breaza

Echipa Plantăm fapte bune în România începe acţiunile de plantare din această toamnă pe o suprafaţă nouă din judeţul Prahova, în Breaza. Aproximativ 450 de voluntari sunt aşteptaţi sâmbătă, 10 noiembrie pentru a planta 3,5 hectare de teren degradat ai oraşului Breaza care prezintă eroziuni şi alunecări, acestea putând deveni un pericol şi pentru oraş.

Împădurirea din 10 noiembrie din Breaza este realizată în parteneriat cu MEGA IMAGE, prin câştigarea locului al doilea de către echipa Plantăm fapte bune în România în competiţia de proiecte de sustenabilitate privind mediul intitulată „Fabrica pentru un viitor curat” organizată de companie. Pentru a ajuta la reducerea amprentei de carbon și a influența în bine mediul în care sunt prezenți, Mega Image a lansat la inceputul anului acest concurs prin care au fost alese 3 proiecte care să susțină activități de protejare a mediului.  Plantăm fapte bune în România a castigat finanțarea actiunilor de împadurire a aproape 21ha, iar fondurile vor fi utilizate integral pentru derularea acţiunilor timp de un an în localităţile Breaza (jud. Prahova) şi Vulturu (jud. Constanţa).

La Breaza, datorită regimului de umiditate al solului și puterii mari de eroziune a acestuia, precum și conţinutului ridicat de carbonaţi şi sărăciei substanţelor nutritive în sol, inginerul silvic contractat de organizatori a făcut un proiect tehnic. Astfel, este prevăzută împădurirea terenului cu 12750 puieţi din următoarele specii: frasin comun, plop alb, salcie albă, ulm de câmp, salcâm, sălcioară, glădiţă, mălin, păr, sânger, păducel, măceş, lemn câinesc, ulm de turchestan, cireş, paltin, mojdrean, corcoduş şi cătină albă.

Invităm alături de noi prahovenii care vor să dedice o zi pentru acţiunea de împădurire din judeţul lor. Cei care îşi doresc să participe la acţiunea „Plantăm fapte bune în România” pe 10 noiembrie în Breaza sunt rugaţi să ne anunţe sosirea grupului pe adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro , iar în ziua plantării să vină la ora 10:30 în faţa primăriei Breaza.

Pentru reuşita acestui efort comun, este bine ca participanţii să poarte încălţăminte adecvată activităţilor de plantare şi grădinărit, haine lejere, potrivite efortului pe care îl vor depune. De asemenea, aceștia sunt rugați să se asigure că vin echipați cu necesarul de apă şi mâncare pentru o zi de petrecut în natură și că au consultat în prealabil prognoza meteo.

Susţinătorii instituţionali ai Plantăm fapte bune în România sunt: Asociaţia Social Eco Team, Oraşul Breaza, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcția Silvică a județului Prahova, Instituţia Prefectului judeţului Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Gruparea mobilă jandarmi Prahova „Matei Basarab”. Lor li se vor alătura elevii liceelor Colegiul “Mihai Viteazu” (Ploiești), Colegiul Militar (Breaza), “Aurel Vlaicu” (Breaza), respective ai Scolii de Subofițeri de Poliție Câmpina.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy