Take a fresh look at your lifestyle.

O drama a pornit un proiect pentru tineri: „Fii precaut, acordă o şansă vieţii!”

Fundaţia PANCUANTIC din Ploieşti în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Primăria Comunei Bătrâni, Şcoala Gimnazială din Comuna Bătrâni, Şcoala Sanitară Postliceală Thoma Ionescu, Asociaţia Noi şi Ceilalţi, psiholog Camelia–Iuliana Radu, Bellcini Print, lansează proiectul „Fii precaut, acordă o şansă vieţii!”.

Proiectul s–a conturat în urma unui accident rutier produs pe data 01 iunie 2013, în care şi–a pierdut viaţa Diana–Evelina–Cristiana în vârstă de 19 ani – membră a fundaţiei Pancuantic.

Beneficiarii proiectului sunt elevii claselor terminale din liceele prahovene, care au astfel posibilitatea să îşi însuşească cunoştinţele minime necesare pentru deprinderea unei atitudini preventive în viaţă.

Scopul proiectului este acela de a–i transforma pe elevi din potenţiale victime ale diverselor incidente în persoane responsabile, capabile să anticipeze potenţialele pericole şi să acţioneze corect în momentele cruciale.

Obiectivele proiectului sunt:

1. Formarea atitudinii preventive în viaţa de zi cu zi, cu accent asupra posturii de participant la trafic în calitate de pieton, biciclist, sau conducător auto;

2. Informarea elevilor asupra responsabilităţilor care le revin în calitate de participanţi la trafic;

3. Informarea corectă şi clară a elevilor asupra consecinţelor pe care le are comportamentul lor în calitate de participanţi la trafic.

Rezultatele obţinute ca urmare a derulării proiectului sunt utilizate pentru a pleda în favoarea introducerii unei noi materii de studiu în liceu.

 Proiectul pilot s–a desfăşurat pe data 28 noiembrie 2013 la Şcoala Gimnazială din comuna prahoveană Bătrâni, cu elevii claselor a VII–a şi a VIII–a. La sfarşitul întâlnirii copiii au primit banderole fosforescente pe care le vor utiliza pentru a se deplasa în siguranţă pe drumurile publice în timpul nopţii.

 Interesul pe care l-au arătat participanţii la proiectul pilot ne-a determinat să iniţiem demersurile privind realizarea unui parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova în scopul continuării activităţilor proiectului.

 Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi: Director proiecte: Nicolae Florina-Valentina, telefon 0726 84 89 76 e-mail pancuantic@gmail.com;
Coordonator proiect: Zilinski Angela, e-mail proiecte.pancuantic@gmail.com.
Trebuie mentionat ca Angela Zilinski este mama Dianei, care si-a pierdut viata in tragicul accident si de la ea a pornit ideea acestui proiect, care sa vina in sprijinul tinerilor, cu dorinta de a-i ajuta sa inteleaga pericolele la care se expun in trafic.

 Preşedinte,

Dumitru PĂNCULESCU

 

Director proiecte,

Florina-Valentina NICOLAE


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy