Iata 5 motive pentru a menţine carbohidratii in dieta ta:
1. Carbohidratii pot ajuta la creşterea starii de spirit . Cercetatorii banuiesc ca carbohidratii promoveaza producerea de serotonina , o substanta chimica care te face sa te simti bine. Într-un studiu ,cei care au urmat o dieta foarte scăzuta in carbohidraţi (20 – 40 de grame de carbohidrati pe zi) au experimentat mai multa depresie , anxietate si furie decât cei care au avut o dieta bogata in carbohidrati , care s-a concentrat asupra lactatelor cu conţinut scăzut de grăsimi , cereale integrale, fructe şi fasole.
2. Carbohidratii pot ajuta la prevenirea ingrasarii – şi promoveaza chiar si pierderea în greutate. Cercetatorii de la Universitatea Brigham Young din Utah au urmarit obiceiurile alimentare ale femeilor de vârstă medie , aproape doi ani şi au constatat că cele care au crescut aportul lor de fibre , în general, au pierdut în greutate.
3. Carbohidratii sunt buni pentru inima ta. Cercetările sugerează că o creştere a aportului de fibre solubile – (un tip de fibre găsite în alimente bogate in carbohidrati cum ar fi faina de ovaz si fasolea) , cu 5-10 grame fiecare zi, ar putea duce la o scădere de 5 procente a colesterolului „rau” LDL . În mod similar , persoanele care consuma mai multe cereale întregrale ( orez brun) , de asemenea, tind să aibă o valoare mai mică a colesterolului LDL şi o valoare mai buna a colesterolului HDL .
4. Carbohidratii va ajuta să va aranjaţi talia . Schimbarea cerealelor rafinate cu cereale integrale poate ajuta la reducerea ţesutului adipos din jurul burtii, spune Jurnalul de Nutritie. În cadrul studiului , adulţii care au consumat aproximativ 3 portii de cereale integrale pe zi, aveau cu 2,4 la sută mai putina grasime pe corp şi cu 3,6 la sută mai puţin decât pe burta , ca si restul.
5.Carbohidratii va ajuta va aveti memoria ascuţita. După ce femeile supraponderale a urmat o dieta „fara- carbohidraţi ” pentru o săptămână au avut mari problele cu memoria decât omologii lor , care au urmat o dieta cu putine calorii , într-un studiu de la Universitatea Tufts .