Take a fresh look at your lifestyle.

Marșul profesorilor americani prin comparație cu protestele românești

Postând această știre din îndepărtatele State Unite al Americii am înțeles de ce nu funcționeză de aproape 30 de ani sistemul de învățământ românesc. Veți citi mai jos ce cer profesorii care mărșăluiesc 110 kilometri și cum se implică o întreagă comunitate. La noi, profesorii au devenit o categorie defavorizată, căreia ba i se majorează veniturile, ba nu i se majorează. Iar acest lucru are menirea să le distragă atenția și să nu lupte pentru ridicarea sistemului de învățământ, pentru finanțarea lui, ci pentru existența lor de zi cu zi. Este o formă de manipulare ordinară, care are menirea să distragă atenția de la problemele fundamentale: analfabetismul, absenteismul școlar, aglomerarea mai multor clase din ani diferiți în aceeași încăpere, rezultatele slabe la bacalaureat și altele. Veți vedea mai jos ce înseamnă solidaritate din partea unei comunități care recunoaște faptul că fiecare din noi a trecut, într-un moment sau altul al vieții, prin mâinile unui profesor.

DAVENPORT, Oklahoma – Doisprezece profesori din Tulsa continuă să-și facă drumul, cu pas, către Capitoliul de Stat, pentru a solicita finanțare pentru educație. Au început de miercuri și sunt acum la jumătatea drumului.
În ciuda unor condiții meteorologice extreme, inclusiv zăpadă și fulgere, spiritele lor rămân ridicate.

„Dacă suntem dispuși să mergem 110 de kilometri, dacă suntem dispuși să facem ceva pentru copiii noștri?”, a transmis parlaementarilor profesorul Heather Cody, profesor de clasa a treia.

Grupul a mers mai mult de 15 mile pe zi timp de patru zile. Dragostea pentru elevii lor și dragostea revărsată de comunitățile Route 66 ajută la menținerea lor pe drumul pe care au pornit.

„Oamenii ies din restaurante, din casele lor și ne fac cu mâna sau ne mulțumesc ceea ce ne încălzește inima. Mă face să simt că am ales profesia potrivită „, a spus Larry Schultz, care predă la clasa a VI-a la Bixby North Intermediate School.

Profesorul orașului  a condus tot drumul spre Tulsa, doar pentru a face trecerea acasă pe jos.

Del Aaron Baker, un alt profesor din Tulsa a spus că marșul este cu adevărat o experiență de reținut. Profesorul de clasa a VIII-a la Del Crest Middle School adaugă: „Glumeaam cu cineva că este ca o tabără de vară, cu excepția cazului în care cabina ta se află în fiecare zi la 15 mile, deci facem niște legături speciale”.

Unii din grup nu sunt nici profesori, ci marsaluie alături de ei oricum. Kristi Shreve poartă un semn care scrie „PASS CAPITAL GAINS”. Ea a spus: „Nici măcar nu sunt părinte. Doar susțin educația și susțin pe toți profesorii care merg pe jos „.

Ted’s va oferi 5.000 de mese pentru cei care merg la Capitoliu, luni 9.04.2018

„După ce am văzut ce sa întâmplat la Capitoliu în această săptămână și am văzut dăruirea profesorilor din întreaga țară, mi-am dat seama că trebuie să facem mai mult”, a declarat David Foxx, vicepreședinte al Ted. „Așa că m-am întâlnit cu echipa noastră de operațiuni și am dat seama de o modalitate de a avea un impact real. Recunoaștem că educația este foarte importantă, iar Ted’s este mândru să sprijine profesorii și comunitățile noastre”.

Toată lumea, de la manageri la bucătari la toate cele șapte locații de metrou din Oklahoma City ale lui Ted va veni să lucreze luni dimineața, devreme, pentru a pregăti 10.000 tacos, împreună cu orez și fasole.

„Una sau două bucătării nu pot produce atât de multă mâncare, la un moment dat, așa că trebuie într-adevăr să fie un efort de echipă al tuturor angajaților”, a mai spus Foxx. „Întrucât am discutat despre această problemă cu personalul meu, am fost uimit de revărsarea sprijinului din partea lor, de dorința lor de a se oferi voluntar pentru acest proiect comunitar. Toată lumea a fost influențată de un profesor la un moment dat în viața lor, iar personalul nostru a urcat să-și arate recunoștința „.

Mâncarea va fi disponibilă tuturor demonstranților și vizitatorilor Capitolului, în dimineața de luni, fără nici un cost.

Credeti ca prietenii dvs. ar fi interesati? Distribuiti acest articol pentru ei!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy