Take a fresh look at your lifestyle.

Jacinda Ardern, o lectie de profesionalism si comunicare pentru Viorica Dancila

Guvernul Noii Zeelande acorda o importanta fundamentala luptei impotriva schimbarilor climaterice si iau masuri in consecinta procedand la neacordarea de noi autorizatii de explorare a petrolului offshore. Aceasta miscare este salutata de grupurile de conservare și de mediu ca o victorie istorica in acest sector de activitate.

Interdictia se va aplica noilor autorizatii si nu va afecta cele 22 existente, dintre care unora le-au mai ramas zeci de ani in drepturile lor de explorare si acopera o suprafata de 100.000 km2.

Premierul, Jacinda Ardern, a declarat ca guvernul sau „are un plan de tranzitie spre un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, care pare a fi cu 30 de ani in avans. Tranzitiile trebuie sa inceapa de  undeva si daca nu luam astazi decizii care vor intra efectiv in vigoare in 30 de ani sau mai multi, vom risca sa actionam prea tarziu si sa provocam socuri abrupte comunitatilor si tarii noastre”.

Guvernul de coalitie pentru munca a fost ales anul trecut si apromis ca schimbarile climatice vor fi una dintre pietrele de temelie ale politicilor sale, angajandu-se sa treacă la 100% productia de energie electrica din surse regenerabile pana in 2035 si sa faca economia neutra din punct de vedere al economiei pana in 2050.

Greenpeace Noua Zeelanda a declarat ca anuntul guvernului a fost un „moment istoric” pentru țara si „o victorie uriasa pentru climatul si puterea noastra”.

Luna trecuta, Ardern a acceptat o petitie de 50.000 de semnaturi din partea Greenpeace, care solicita stoparea explorarii petrolului si gazelor offshore.

„Mareea s-a transformat in mod ireversibil impotriva petrolului mare din Noua Zeelanda”, a declarat directorul executiv al Greenpeace, Noua Zeelanda, Russell Norman. „Anuntul de astazi este semnificativ si pe plan international. Prin oprirea explorarii noi a petrolului si a gazelor in apele noastre, a patra dintre cele mai mari zone economice exclusive de pe planeta se afla in afara granitelor pentru exploatarea noilor combustibili fosili. Conducerea globala indrazneata cu privire la cea mai mare provocare a timpului nostru nu a fost niciodata mai urgenta, iar Ardern a accelerat la această provocare climatica”, a mai adaugat Norman.

Iata modul admirabil si transparent in care comunica premierul Jacinda Ardern cu neozeelendezi si ce prezenta agreabila este: Video cu Jacinda Ardern

 

Partidul de opoziție a numit interdicția guvernului ca „vandalism economic” si a spus ca nu are niciun sens asupra mediului.

„Aceasta decizie este lipsită de orice rațiune. Cu siguranță nu are nimic de-a face cu schimbările climatice. Aceste schimbări vor schimba pur și simplu producția în altă parte a lumii, fără a reduce emisiile „.

Grupul de conservare a padurilor si a pasarilor a declarat ca interdictia a fost un „urias pas inainte” pentru tara și a trimis un mesaj firmelor din industria petrolului și gazelor ca apele din Noua Zeelanda nu mai  sunt „locul lor de joaca”.

Pe de alta parte, Jonathan Young, purtatorul de cuvant al Energiei si Resurselor Nationale a declarat ca „aceasta decizie va conduce la crearea de probleme pe piata muncii unei industrii care ofera peste 8000 de locuri de muncă cu chletuieli de 2,5 miliarde dolari pentru economie”.

Aduc aminte iubitorilor de incompetenta guvernamentala romaneasca despre redeventele OMV care sunt derizorii fata de castigurile austriecilor, despre antamarea productiei de gaze naturale din Marea Neagra catre Ungaria, lipsa de preocupare fata de normele de colecatre selectiva impuse de Uniunea Europeana, lipsa de preocupare fata de protectia mediului inconjurator romanesc s.a.m.d.

 

Intr-o democratie sanatoasa vor fi intotdeauna pareri pro si contra, pentru ca exista interesele cetatenilor pe de o parte si ale grupurilor de interse pe de alta parte. Orice s-ar spune, un politician care isi respecta promisiunile electorale merita sa guverneze pe teremen lung. Modul in care comunica premeierul neozeelandez este de normalitate nefireasca la nivelul politicii romanesti. De asemenea mai este de observat in materialul video de mai sus simplitatea birourilor premerului Jacinda Ardern si ale colegilor sai, comparativ cu opulenta celor ale guvernantilor nostri. Suntem departe de normalitate si e dureros.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy