Take a fresh look at your lifestyle.

Iulian Badescu n-are bani pentru pensia municipala, dar are 35 de milioane de euro pentru spitalul de pediatrie

Dupa ce a obtinut postul de primar cum nu numai el stie, primarul Iulian Badescu si-a luat o pauza pentru a incepe in forta mandatul. La sedinta de Consiliu Local de sambata 14 iunie 2012( de ce sambata domn’ primar? Si de ce nu am fost instiintati ca asoiatie legal constituita, conform Legii 52/2003, d-na Iacob Oana?) s-au impartit ciolanele prin consiliile de admnisitratie ale societatilor in car primaria este parte. Nimic nou, ciolanul intai, ca sa poata consilierul sa lucreze cu spor, ca doar n-o sta in indemnizatia aia amarata de 800 lei. Acum, pentru ca motivarea financiara a fost facuta, Iulian Badescu ar trebui sa se apuce de treaba. Din cate observam cu totii, tinta lui principala este construirea spitalului de pediatrie, prin care incearca sa arate cat este de onorabil fata de ploiestenii carora le-a facut o serie de promisiuni in campania electorala. Numai ca isi respecta promisiunile in functie de interesele pe care le are. Astfel, spitalul de pediatrie, care costa circa 35 de milioane de euro si se doreste a fi facut in parteneriat cu Consiliul Judetean pare a fi viabil si reprezinta un obiectiv primordial. Probelma este, asa cum am tot spus in Campania electorala, ca din acest spital de pediatrie este nota de plata pentru cei care au investit in Iulian Badescu. Si nota e destul de mare. Pe surse am aflat ca numai Sebastian Ghita ar fi bagat peste 4 milioane de euro in actualul primar, ceea ce il face stapanul absolut al acestuia. Am spune, pe buna dreptate, si vina nu este a lui Ghita, ci a lui Badescu, pentru ca el este cel care a acceptat. Acum plateste consumatia. Nu cumva acesta este motivul pentru care obliga bugetul local cu o suma imens, in loc sa se folseasca de fondul REGIO, care intr-o astfel de constructie ar oblige primaria la 15% din costul total?

Nu mai spuneam ca toata infrastructura Ploiestiului ar putea fi efectuata din acest fond pe care Uniunea Europeana ni l-a pus la dispozitie in perioada 2007-2013. Timp ar mai fi daca ar exista interes pentru comunitate.

O remarca as face inainte de a trece la subiectul principal al acestui material, pe care l-am lasat la urma pentru a va lasa sa judecati prin comparative. De fapt, o intrebare pentru domnul primar Iulian Badescu: Cum este posibil ca un spital de pediatrie cu 200 de locuri sa coste 35 de milioane de euro, iar un stadion cu 14.000 de locuri sa coste 11, plus 6 luate pe langa suma initiala?( Cititi AICI despre spitalul de pediatrie care, initial, a fost idea Consiliului Judetean)

Astazi, la Realitatea TV a avut o stire despre pensia municipala de 200 lei pe care Iulian Badescu a promis-o pensionarilor cu nonsalanta marionetei care nu vorbeste, ci doar se lasa ghidata. Numarul pensionarilor din Ploiesti este de circa 54.000, iar din acestia, sa spunem, sunt cu probleme circa 35.000. La un calcul elementar ar insemna ca efortul bugetar anual pentru pensia municipala ar fi de 1.555.555 de euro, la o cotatie de 4.5 lei/ euro. In cazul acestui ajutor social, asa cum il denumea Badescu in campanile, se invoca greaua mostenire lasata de Andrei Volosevici, dar pentru spitalul de pediatrie se gasesc 35 de milioane de euro cat ai clipi.

Badescule suntem toti prosti, iar tu si papusarii tai sunteti destepti?

Vedeti AICI stirea de la Realitatea TV.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy