Take a fresh look at your lifestyle.

India introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii copiilor până în 12 ani

Cabinetul Indiei a aprobat introducerea pedepsei cu moartea pentru violatorii copii, duce ce aceasta tara se confrunta cu o serie de cazuri care au luat amploare. Modificarea codului penal al țării se aplică persoanelor condamnate pentru violarea unui copil cu vârsta sub 12 ani.

În ultimele săptămâni, au avut loc proteste la nivel național în legătură cu violarea și uciderea unei fetite in varsta de opt ani.

Guvernul a intrat sub tirul protestelor indienilor pentru că nu a făcut suficient pentru a preveni cazurile de abuz sexual, multe dintre ele implicând copii.

O serie de infracțiuni grave din India poartă pedeapsa cu moartea, dar violul nu a fost printre ei până acum.

Aproape 19.000 de cazuri au fost înregistrate în India în 2016 – mai mult de 50 în fiecare zi.

Actul normativ a fost aprobat in cadrul sedinței extraordinare a cabinetului, condusă de premierul Narendra Modi. Acest act permite pedeapsa capitală pentru oricine este condamnat pentru viol de copii sub vârsta de 12 ani. Au fost ridicate, de asemenea, pedeapsa cu închisoarea minimă pentru viol față de fetele cu vârsta sub 16 ani și femeile.

Potrivit Reuters, care a văzut o copie a ordinului, nu a fost nici o mențiune despre băieți sau bărbați.

De ce acum?
Două cazuri recente de viol au șocat națiunea. Protestele au izbucnit la începutul acestei luni, după ce poliția a lansat detalii îngrozitoare despre violul unei fete musulmane în vârstă de opt ani de către bărbații hinduși, în ianuarie, în Kathua, în Kashmir, teritoriu administrat de indieni.

Furia a crescut, de asemenea, după ce un membru al partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP) a fost acuzat săptămâna trecută despre violul unei fete de 16 ani din nordul statului Uttar Pradesh.

Indiciile slabe ale Indiei de combatere a violenței sexuale au apărut în prim-plan după violul de bandă din 2012 și asasinarea unui student la un autobuz din Delhi. Acest lucru a condus la proteste uriașe și la modificarea legilor privind violul. Însă atacurile sexuale împotriva femeilor și copiilor au continuat să fie raportate în întreaga țară.

Cum este folosită pedeapsa cu moartea în India?
Execuțiile sunt rareori efectuate în India, doar trei având loc în ultimul deceniu. Cei patru condamnați în cazul autobuzului din Delhi au fost condamnați la moarte, deși acest lucru nu a fost încă efectuat.

Judecătorul din acest caz a declarat că a intrat în „cea mai rară categorie” care justifică pedeapsa capitală în India. Codul penal al Indiei, potrivit Hindustan Times, a prescris deja pedeapsa cu moartea pentru viol.

Spânzurarea este principala metodă de execuție. Un om condamnat pentru finanțarea bombardamentelor mortale din 1993 de la Mumbai a fost ultima persoană care a fost executată în India – în 2015.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy