Take a fresh look at your lifestyle.

Incredibil! La SJU Ploiesti nu exista medic la Centru de Evaluare Pacienti COVID, iar la Sp. CFR vii doar cu programare de luni pana vineri intre 8.00 si 14.00 daca prezinti simptome sau esti infectat cu virusul

Unul dintre cititorii Intransigent, ne-a contactat pentru a ne transmite situatia dezamagitoare cu care s-a confruntat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, astazi 06.02.2022, unde s-a deplasat pentru ca nu se simtea bine. A mers la Centrul de Evaluare pentru Pacientii COVID pentru a vedea cum poate sa rezolve problema de sanatate cu care se confrunta din cauza virusului.

A ajuns la fata locului si a incercat sa intre, numai ca usa de la intrare era inchisa. Centru est un serviciu de permanenta, adica pacientii ar trebui sa fie evaluati la orice ora din zi si din noapte pentru ca este un serviciu non-stop. Numai ca, asa cum am reusit sa aflam, desi la fata locului erau asistente, fara medic nu se poate face o evaluare, din pacate. Iar medicul lipsea cu desarvasire, numele lui ne este strain deocamdata, pentru ca nu conteaza numele sau ci prezenta unui medic la centrul de evaluare, oricare ar fi el.

Din informatiile noastre, alte centre de evaluare in Ploiesti sunt sau ar fi trebuit sa fie la Spitalul SCHULLER, Spitalul Movila, Spitalul CFR, dar situatiile de la aceste centre sunt mai dezastruouase decat la cel de la Spitalul Judetean Ploiesti din cate se pare.

Cu tot respectul pentru toate cadrele medicale care sunt pe baricade de doi ani de zile, de cand a inceput pandemia, dar ceea ce veti citi mai jos arata o lipsa de organziare ori o superficialitate care nu ar trebui sa existe, pentru ca vorbim despre viata si moarte.

Asadar, la Spitalul SCHULLER nu exista centru de Evaluare al pacientilor COVID …deloc. A iesit din ecuatie, desi poate nu ar trebui avand in vedere ca sunt circa 40.000 de cazuri de infectare pe zi.

La Spitalul Movila, astazi la ora la care scriem Centrul de Evaluare al Pacientilor COVID este inchis. Da, este inchis asa cum ati citit, pentru ca programul de lucru este… de luni pana vineri de la 8.00 la 15.00, iar azi ne duminica, dupa sambata, cand acolo nu lucreaza nimeni. Adica nu te poti imbolnavi in weekend pentru ca nu te baga nimeni in seama. Imi vine sa fac haz de necaz, dar este prea grava problema.

In sfarsit, spitalul CFR, atat de laudatul spital CFR este, poate, cel mai exclusivist sau simandicos. Centrul de evaluare al pacientilor COVID functioneaza intre 8.00 si 14.00, de luni pana vineri. Dar mai trebuie sa stiti un amanunt important: ai nevoie de programare ca sa ajungi la Centrul de evaluare de la Spitalul CFR, nu doar ca nu ai voie sa te imbolnavesti in weekend, pentru ca nu te baga nimeni in seama.

Este revoltatoare aceasta luipsa de interes pentru vietile oamenilor. Boala nu bate la usa intre 8.00 si 15.00, de luni pana vineri si nu asteapta ca la Centrul de evaluare sa fie un medic pentru ca pacientul sa poata fi evaluat.

Este imposibil ca directorii care conduc aceste spitale sa nu cunoasca acesta oprosta functionare a Centrelor si pentru ca o cunosc si o lasa sa puna in pericol sanatatea oamenilor ar trebuie sa vina cu explicatii.

Il invit pe d-ul Bogdan Nica, directorul SJU Ploiesti, pe care l-am cantactat pe numarul pe care il aveam, dar nu raspunde, sa ma contacteze si sa imi dea un punct de vedere legat de situatia actuala pe care am descris-o di de masurile pe care le-a luat ca s-o rezolve. In ceea ce priveste pe ceilalti directori, respectiv d-na Georgeta Radulescu care are referinte foarte bune si d-na Iordanescu Maria Mihaela despre care nu stiu nimic( cu scuzele de rigoare) astept punctele domniilor lor de vedere pe adresa de mail incomodph@yahoo.com.

Cred ca se impune si un punct de vedere al Prefecturii Prahova si al Directiei de Sanatate Prahova, pe care le astept cu acelasi interes. Nu putem glumi prea mult pe aceasta tema, iar astfel de Centre in criza ope care o traim cu totii ar trebui tratate cu seriozitate de cei care conduc unitatile spitalicesti.

Stim ca exista orarul impus pentru Centrele de Evaluare, dar poate ca se impune o regandire a strategiei, in conditiile in care numatrul medicilor apti scade din cauza infectarilor cu COVID. Trebuie ragandita strategia in asa fel incat cadrele medicale sa nu fie suprasolicitate, iar pacientii sa beneficieze de servicii profesioniste si in timp util.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy