Take a fresh look at your lifestyle.

Gratiela Gavrilescu// Declaratie politica cu privire la acciza

Stimați colegi,

Consecvenţi prevederilor şi principiilor înscrise în Programul de guvernare, la alcătuirea şi aprobarea căruia am fost parte, milităm, şi din opoziţie, pentru scăderea fiscalităţii şi dezvoltarea infrastructurii.

În consecinţă, în urma semnalelor total contradictorii transmise, în ultimul timp, de către Executiv, prin cele două cele mai autorizate voci ale sale, Premierul şi Ministrul Finanţelor, cu privire la destinaţia finală a sumelor încasate la buget ca urmare a creşterii accizei la carburanţi începând cu 1 aprilie a.c., preventiv, de principiu, ne opunem acestui demers!

Aşa cum bine ştiţi, la fundamentarea bugetului de stat, PNL a susţinut această iniţiativă, poziţia noastră fiind aceea de aplicare cu 1 ianuarie, cu condiţionarea direcţionării sumelor astfel obţinute fie spre reducerea CAS cu 5 procente, fie spre cofinanţarea investiţiilor din marea infrastructură, cu precădere a autostrăzilor de care România are atâta nevoie.

Acum, însă, Ministrul Finanţelor ne vorbeşte despre pericolul de a nu se mai plăti pensiile şi salariile în situaţia neaplicării creşterii de acciză! Şi chiar dacă Premierul Ponta a- ntors- o  ca la Ploieşti şi se străduieşte, pe toate căile, să ne explice că declaraţia subordonatei sale a fost doar greşit înţeleasă, noi continuăm să ne punem din ce în ce mai multe semne de întrebare: cine minte? Cea îndrituită să aibă, ca specialist, ultimul cuvânt în materie sau Premierul, cel care are cea mai mare putere de decizie politică? Pentru că, să recunoaştem, e greu de crezut că noi toţi ceilalţi am fi înţeles greşit!

De fapt, ce a reuşit să „realizeze” doamna ministru prin declaraţia sa?

Să piardă votul nostru de susţinere? O nimica toată pentru majoritatea parlamentară construită de PSD!

A „reuşit”, însă, altceva: să– i facă pe românii pensionari şi pe bugetari să se teamă că nu prea mai sunt bani la buget pentru pensiile şi, respectiv salariile lor, să le dea apă la moară tuturor celor care suspectează Puterea că face tot ce îi stă în putinţă pentru a- şi mulţumi clientela politică în acest an electoral şi să îşi bulverseze până şi partenerii, nevoiţi să sară după piatra aruncată în baltă de tânăra doamnă!

În consecinţă, dacă Guvernul nu va găsi o cale de a ne garanta că destinaţia finală a sumelor încasate prin majorarea accizei va fi una dintre cele două asupra cărora am căzut de acord, la fundamentarea bugetului, şi dacă doamna Ministru nu se va grăbi să ne comunice cum anume poate garanta acest lucru şi ce a vrut să spună… când mai bine tăcea, ne vom opune şi vom monitoriza îndeaproape efectele acestui demers  guvernamental!

Vă mulțumesc!

Graţiela Leocadia Gavrilescu,


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy