Take a fresh look at your lifestyle.

Gala Societăţii Civile 2014 şi-a desemnat câştigătorii

10 iunie 2013:  În cadrul celei de-a XII-a ediţii a Galei Societăţii Civile, care a avut loc în data de 10 iunie, la Ateneul Român, au fost premiate şi aplaudate cele mai bune proiecte şi programe ale sectorului non-profit şi neguvernamental din România.

Marele premiu a fost câştigat de către proiectul “Bun venit pe lume!”, al celor de la Salvați Copiii România, proiect câștigător și la secțiunea Sănătate,prin care s-a reușit strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performante a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur.

Festivitatea de premiere a avut loc în data de 10 iunie, la Ateneul Român și s-a desfășurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Cei pe care poți conta, chiar dacă nu vor candida. Merită să-i cunoști!. Gala a fost prezentată de Mircea Toma şi Luca Niculescu, iar cei peste 700 de reprezentanţi ai sectorului asociativ din România, reprezentanţi ai sectorului privat și ai sectorului public, ai mediului academic, jurnalişti, cercetători, lideri şi formatori de opinie ai societății civile şi personalităţi publice, care s-au aflat în sală, au susținut și demonstrat mesajul Galei de anul acesta.

Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 147 de proiecte înscrise în competiţie, de către un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs. 

Premiile I, pe secţiuni, au fost câștigate după cum urmează:

Educaţie, Învăţământ, Cercetare: Universități de Vară pentru Elevi – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești.

Artă şi Cultură: Mândrie și Beton – Ioana Călinescu și Petruț Călinescu.

Apărarea drepturilor individuale/ colective: Ziua Națională a Adopției – ADOR COPIII.

Comportament civic şi participare publică: Siguranța copiilor în drum spre Școala 279 –  Grupul de Inițiativă Civică Callatis-Drumul Taberei.

Sănătate: Bun venit pe lume! – Salvați Copiii România.

Incluziune socială: Speranță într-o viață mai bună – Asociația TOUCHED COLLECTION.

Servicii de asistenţă socială: Îngrijim Împreună – HOSPICE Casa Speranței.

Protecţia mediului: O pădure pentru fiecare școală – Mihai Eminescu Trust.

Dezvoltare economică şi socială: Lumină pentru Ursici – Asociația Free Miorița.

 

 

Proiecte şi campanii de VOLUNTARIAT: Locuitorii cartierului Lacul Tei luptă pentru Parcul Circului – Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei.

Proiecte pentru TINERET: The Duke of Edinburgh’s International Award Romania – The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

La secţiunea Buget – / Eficienta +,premiula fost revendicat de către proiectul“Îmbunătățirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea și completarea Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, al organizației Salvați Copiii România.

Proiectul “O pădure pentru fiecare școală” a celor de la Mihai Eminescu Trust a câştigat premiul pentru Impact, iar la secţiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul “Șansă pentru Copil”, al Asociației Hrăniți Copiii.

La secţiunea Originalitate, premiul a fost câştigat deproiectul “Controlin”, al asociației REACT, iar la secţiunea Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială,premiul I a fost oferit Asociației OvidiuRo, pentru “10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii”.

La categoria Programe a fost desemnat câştigător proiectul “Creșterea Nivelului de Control al Tuberculozei în România, prin intervenții orientate către Grupurile Sărace și Vulnerabile”, al asociației Fundația Romanian Angel Appeal.

Premiile speciale ale Fundaţiei Gala Societăţii Civile au fost acordate anul acesta unor oameni și instituții reprezentative pentru domeniile sănătate și educație. Acestea au fost acordate: D-lui Dr. Cătălin-Gabriel Cîrstoveanu, Șeful Secției Terapie Intensivă Neonatală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” și Dlui. Alexandru Popa, Preşedinte – Asociaţia Inima Copiilor. De asemenea, au fost acordate premii: Universității București, Universității Naționale de Muzică și Universității Naționale de Arte București pentru aniversarea celor 150 de ani de existență și activitate, dar și Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” pentru aniversarea celor 60 de ani de activitate în formula actuală.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile a fost oferit pentru al patrulea an consecutiv în cadrul Galei Societății Civile, și a revenit Fundației Alături de Voi.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, câştigători şi proiectele înscrise în competiţia din acest an puteţi accesa noul site al Galei Societăţii Civile: www.galasocietatiicivile.ro.

Inițiată în anul 2002, de-a lungul celor douăsprezece ediții ale Galei Societății Civile, au fost înscrise în competiție 1.703 proiecte, semnate de către organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy