Take a fresh look at your lifestyle.

Forumul ONG-urilor a strans 20 de asociatii din judet la cea de-a V-a editie

Astazi, la sala de 200 de locuri din Palatul Administrativ a avut loc cea de-a V-a editie a Forumului ONG Prahova, cu tema “Voluntariatul- Calitate sau Abilitate”. La aceasta actiune, care s-a desfasurat pe durata a cinci ore, au participat 20 de asociatii din Prahova, mai bine de jumatate dintre ele fiind membre ale Federatiei ONG Muntenia, pentru prima data organizator al Forumului.

Fiecare asociatie in parte si-a prezentat membri si activitatea desfasurata. La actiune a fost prezenta si Ileana Hargalas, din Partea Federatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, care a suspus atentiei cateva programe de finantare a ONG-urilor. In urma acestei actiuni si-au aratat disponibilitatea de a adera la fedaratie ONG Muntenia inca patru asociatii. Domeniile de activitate ale membrilor sunt multiple, plecand de la voluntariat in randul tinerilor si ajungand la activitati pentru binele bolnavilor de cancer si SIDA, handicap fizic ori in domeniul cultural, educational, mediu. “Ne-am propus sa fim reprezentativi la nivel de judet, sa se cunoasca relatia dintre noi si administratia publica locala, sa imbunatatim sis a crestem aceasta relatie. Ne dorim, de asemenea, sa devenim parteneri de dialog cu institutiile publice si private din Prahova, pentru ca doar asa ONG-urile isi pot atinge obiectivele pentru care s-au constituit. Nu este usor pentru noi sa venim sa lucram pe un teren in care mentalitatea despre ceea ce inseamna activitatea ONG-urilor s-a rezumat pana acum vreo 10-12 ani la posibilitatea de a aduce niste fonduri personale sau de a aduce masini in tara. Cred ca am reusit in ultimii trei ani de zile sa schimbam ceva din aceasta mentalitate si sa dovedim institutiilor si persoanelor care sunt interesate sa colaboreze cu noi, ca suntem onesti, deschisi si responsabili in ceea ce facem”, ne-a declarat Iolanda Gheorghiu, presedintele Federatiei ONG Muntenia.

Consiliul Judetean Prahova a fost co-partener al acestei actiuni, la care a mai fost prezentata relatia ONG- Adminsitratia publica locala. Pe fondul acesti prezentari, Iolanda Gheorghiu ne-a marturisit ca isi doreste pentru Federatia pe care o conduce ca sa devina membri consultanti pentru administratia publica locala, pentru deciziile care se iau la nivel de judet si municipiu Ploiesti in domeniul ONG-urilor. La baza acesti dorinte sta Legea 350 /2005, care permite organizatiilor nonguvernamentale sa place proiecte cu finantare din fonduri nerambursabile din bugetele administratiilor locale, care sa ajute comunitatea din care fiecare asociatie face parte.

Pentru luna decembrie a acestui an se preconizeaza urmatoarea editie a Forumului ONG-urilor, care va fi organizata tot de Federatia ONG Muntenia, la propunerea unuia dintre participanti. La finalul Forumului au fost inmanate diplome participantilor pentru activitatea desfasurata.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy