Take a fresh look at your lifestyle.

Consilierul local Alexandru Stefan deranjat de modul in care intelege arhitectul sef sa isi exercite atributiile in legatura cu PUG-ul Ploiestiului. Lipsa de transparenta loveste din nou

Intalnirea de ieri cu privire la Planul Urbanistic General a fost un fiasco, iar organizatorilor ar trebui sa le fie rusine pentru cum a ales sa se comporte fata de presa locala prezenta la fata locului. In primaria Ploiesti s-a ajuns ca sa se discute cu portile inchise pe probleme care privesc interesul general. Lipsa de transparenta din cadrul primariei este din ce in ce mai evidenta si reprezentantii lor nu isi fac rau doar lor prin aceste manevre, dar fac rau si primariei insasi si cetatenilor Ploiestilor.

Astazi a avut loc o conferinta de presa la sediul Partidului Prahova in Actiune, organzioata de cei doi consilieri locali, Alexandru Stefan si Cristi Ionescu. Au fost mai multe teme, pe care le vom dezvolta in mai multe articole. A fost o placere sa discuti cu oameni care nu au scheleti in dulap si vor sa faca ceva constructiv in Ploiesti…

Acest articol face referire la situatia creata ieri, in cadrul a ce s-a dorit a fi simulacrul acela de intalnire pe tema PUG-ului. Alexandru Stefan si-a cerut scuze presei in numele consiliului local, pentru modul in care au fost tratati reprezentantii presei de catre organziatorii intalnirii, in frunte cu arhitectul sef, Veronica Raduna. Trebuie mentionat, desi in aparenta nu are nicio legatura, ca este sotie de preot si comportmntul sau pune o pata si pe obrazul sotului sau care promoveaa crestinismul, adica iubirea semenilor si respectul fata de ei.

Din pacate, d-na architect sef, ca multi altii din primaria Ploiesti nu inteleg cu exactitate ce inseamna un abuz in serviiu, ce legi incalca atunci cand il comit si cat de des o comit, ca sa spunem asa.

Alexandru Stefan a aratat ca a incercat sa afle cine a organizat aceasta intalnire si se pare ca semnaturile au apartinut primarului Andrei Volosevici care a fost prezent prin…lipsa si arhitectului sef.

Un alt amanunt important a fost faptul ca reprezentantul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, o doamna al carei nume nu l-am retinut dar o persoana cu multe titluri profesionale adaugate numelui sau, nu a fost de acord ca presa sa fie prezenta. Iar organizatorii s-au conformat si au scos presa din sala. E important acest amanunt aflat pe surse, pentru ca este inadmisibil ca un invitat, platit in baza unui contract din bugetul local, sa dicteze gazdelelor cum sa procedeze. Asta arata ce oameni sunt la varful primariei si cat interes au ei sa respecte ploiestenii, care le asigura veniturile lunare.

Alt amanunt important adus in discutie de Alexandru Stefan este faptul ca intalnirea despre care discutam, pentru ca nu poate fi odezbatere neintrunind conditiile oficiale ale uneia, executivul primariei, organizatorul acestei actuni plina de amatorism, a chemat la discutii in seara zilei dinainte pe viitorii participant. Mai mult, in bataie de jos, nu le-au pus la discutie documentatiile pentru a fi studiate si a-si exprima puncte de vedere pe marginea lor. Oare cum o fi crezut aceasta arhitecta sefa ca trebuie sa se desfasoare intalnirea? D-na de la Universitatea Ion Mincu sa recite poezia pe care o avea scrisa, iar la final sala, mai mult goala decat plina, sa se ridice in picioare si sa aplaude ceva ce nu a inteles?

Intrebat de Intransigent daca ia in calcul ca sa faca o plangere penala pentru abuz in serviciu si o solicitare de cercetare disciplinara a d-nei Veronica Raduna, pentru ca nu i-a pus la dispozitie documentatia pentru a putea participa in cunostinta de cauza la intalnire, Alexandru Stefan a spus ca are in intentie aceste luari de pozitie. E de urmarit ce face consilierul Alexandru Stefan cu cei care, practic, il abuzeaza cu comportamentul lor, incalcand in mod inconstienti legi care ii fac pasibili de  araspunde penal conform art. 297 Noul Cod Penal. Daca in consiliul local ar exista reprezenanti ai ploiestenilor, pusi politic sa-i reprezinte, care sa se uneasca impotriva acestor abuzuri ale functionarilor publici, avem certitudinea ca lucrurile s-ar schimba mult in bine. Vom vedea!

Urmariti aceasta parte a conferintei si veti afla si alte lucruri interesante…

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy