Din întâmplare am auzit un zvon, care s-a dovedit a fi realitate. Mi-a spus cineva ca cei de le Ursus aleargă diperaţi să scoată de pe piaţă berea cu lămâie de pe piaţă, numită Redd’s. Se pare că acest produs conţine niscava substanţe cancerigene care au fost depistate recent, adică E-uri mascate şi caramel. Am fost la un magazin să cer un astfel de produs şi mi s-a spus că nu mai există. Că au venit producătorii, dar mai ales distribuitorii, ca nebunii şi au solicitat şi ultima sticlă din magazin. De asemenea li s-a interzis să mai expună Redd’s în vitrine. E groasă. Se pare că cei care au băut Redd’s ar trebui să îşi facă analizele pentru a depista ceea ce cei de la Ursus încearcă cu disperare să ascundă. La una dintre emisiunile Dan Diaconescu Direct, sub titlul „Berea cu E-uri mascate Ursus (Redd’s) Cancer bucal, Cancer Hepatic”, jurnalistul Silviu Alupei a subliniat deficienţele constatate la această bere. Iată o scurtă stenogramă a discuţiilor din timpul emisiunii: „Afirmatiile (despre berea cu E-uri, n.r.) nu sunt ale mele, sunt sustinute de doctori ingineri în chimie si în protectia consumatorilor. Toti invitatii s-au precizat cu privire la toxicitatea berii”, a mai spus Alupei. „Am prezentat un raport al Institutului de Sanatate Iasi. Miezul emisiunii a fost apararea interesului public si sanatatea consumatorului”, a spus Silviu Alupei. Pe de alta parte, Ioan Onisei, vicepresedinte CNA, a spus, joi, ca problema este „în ce masura se gasesc aceste elemente în berea Redd’s si în ce cantitati”. „Ei spun ca berea Redd’s este una naturala, fresh. Lumea crede ca e o bere naturala din malt. Culoarea naturala de malt e data de caramelul amoniacal”, l-a contrazis Silviu Alupei.