Take a fresh look at your lifestyle.

Audiere publica: „Exploatarea şi explorarea gazelor de şist – o nouă provocare pentru România”

Asociaţia Alma-Ro şi Coaliţia pentru Mediu din România vă invită în data de 16 noiembrie 2012 la Audierea publică “Exploatarea şi explorarea gazelor de şist în România. Încotro?”. Evenimentul va avea loc la Hotel Marshal Garden din Bucureşti, începând cu ora 11:00.
La audiere vor lua parte experți, reprezentanți ai mediului academic, ai sectorului de afaceri, ministerele de resort, ONG-uri și publicul larg interesat de subiectul gazelor de șist în România.
Ne dorim să aducem în atenția factorilor de decizie şi a publicului larg acest subiect insuficient cunoscut, precum şi implicațiile ecologice, economice şi sociale ale fracturării hidraulice în România. De asemenea, vrem să identificăm cele mai bune soluţii de acţiune pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte folosirea acestei tehnologii în România” –  Liudmila Mehedinţeanu , Manager proiect în cadrul Asociaţiei Alma-Ro.
Audierea Publică este o procedură de consultare prin care orice structură de interese, de la autoritate publică, ONG-uri, coaliţii, alianţe, organisme, organizaţii, îşi pot aduce contribuţia transparentă în actul decizional al politicilor publice.
La începutul acestui an au apărut primele informaţii legate de explorarea și exploatarea gazelor de şist în România. Acestea au fost făcute publice de către compania Chevron şi nu de către autorităţile române care au acordat licenţele de explorare a rezervelor de gaze de şist, respectiv Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) și Guvern, care aprobă acordarea licenţelor.
Gazele de şist sunt gaze naturale, ce se găsesc la adâncimi foarte mari, în roci dure cu porozitate şi permeabilitate redusă, numite şisturi. Pentru extracția lor se utilizează metoda fracturării (sau fracţionării) hidraulice – fracking. Este o tehnologie nouă, foarte puţin cunoscută şi insuficient testată, care în SUA (ţara de provenienţă) a provocat deja numeroase accidente.
 
 
 
Audierea publică face parte din proiectul “Gazele de şist – o nouă provocare“, derulat de Asociaţia Alma-Ro şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe. Scopul proiectului este întărirea capacităţii ONG-urilor de mediu din România de a influenţa decizii publice în cazul activităţilor potenţial dăunătoare mediului.
Găsiți aici mai multe informații despre eveniment.
 
Persoană de contact:
 
Liudmila Mehedințeanu
Manager de proiect Asociația Alma-Ro
Tel: 0730 081 017
 
 
Alma-Ro organizează pe 16 noiembrie audierea publica „Exploatarea şi explorarea gazelor de şist în România. Încotro?”. Daca vreţi să vă exprimaţi opinia cu privire la exploatarea şi explorarea gazelor de şist în România aveţi ocazia până pe 13 noiembrie. Vă aşteptăm!

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy