Take a fresh look at your lifestyle.

Atentie, d-le Volosevici! Se impune anularea de indata a HCL 71/2021 prin care ati fost imputernicit sa… va incalcati atributiile

Am trait s-o vedem si pe asta. Consiliul Local Ploiesti, majoritar PNL/USR Plus, respectiv partidele care dau primarul si viceprimarii imputerniceste pe primarul Andrei Volosevici „să transmită împreună cu reprezentantul legal al Veolia Energie Prahova SRL, solicitarea adresată Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în vederea
avizării unui preț unic pentru toți utilizatorii Serviciului de alimentare cu energie termică”. Ce frumoasa infratire intre popoaare pentru binele cetateanului, cu scopul, se spune in HCL 71/2021  de a „asigura măsurilor de continuitate a Serviciului Public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat în sistem producție-transport-distribuție în Municipiul Ploiești”. In tot acest timp ne putem lauda cu faptul ca primarul Ploiestiului este avocat si stie legile in asa fel incat nu le (mai) incalca satul si el, credem, de problemele cu justitia pe care le are. Partea proasta e ca se baga singur in rahat si colegii sai de coalitie il indeasa si mai tare sa intre si cu capul sub el.

De ce spunem acest lucru? Pentru ca aceasta HCL 71/2021 incalca prevederile art. 8, art. 9 din Legea 51/2006 si art 40 alin 9 din Legea 325/2006, asa cum am notat in plangerea prealabila pe care UAP Prahova a depus-o astazi la registratura primariei Ploiesti, cu nr. 8096.

S-a cerut Consiliului Local Ploiesti si primarului Andrei Volosevici ca intr-o sedinta de indata sa anuleze HCL 71/2021, pentru ca se incalca prevederile legale mentionate mai sus si, in caz contrar vom lua masurile care se impun. Adica plangere pentru abuz in serviciu atat impotriva primarului si viceprimarilor cat si impotriva consilierilor locali care au votat aceasta hotarare.

Probabil ca, desi se afla la al doilea mandat, desi este avocat si ar trebui sa fie unul foarte bun din moment ce l-a consiliat pe directorul general al Conpet inainte de a fi primar, Volosevici nu a inteles in slujba cui este ales, ce atributii are si fata de cine, prin lege. Asadar, Consiliul Local il imputerniceste sa mearga la brat, eufemistic vorbind, cu reprezentantul legal al Veolia Energie Prahova catre ANRE, adica sa transmita impreuna o solicitare in vederea avizarii unui pret unic pentru toti utilizatorii Serviciului de alimentare cu energie termica. Prin urmare, consilierii locali il imputernicesc pe primar sa ceara un tarif unic( nu se specifica daca va fi acelasi pentru populatie si anegntii economici, dar se deduce ca asa va fi) la ANRE impreuna cu Veolia.

Solicitarea tarifului unic sau cum s-o numi el, pentru ca de fapt este majorare de raif de la 375 lei la 432 lei se face, in mod legal de cel care are nevoie de ea, respectiv Veolia Energie Prahova, nu de catre primar sau consiliul local. Duipa ce s-a obtinut avizul, Veolia se adreseqaza Consiliului Local cu o cerere in care justifica acest tarif unic, adica aceasta majorare mascata, prin avizul ANRE si alte justificari care i-ar putea determina pe consilierii locali sa aprobe cererea operatorului de termie. Acestia au posibilitatea sa o fi refuze conform legii, pentru ca avizul ANRE este consultativ, nu obligatoriu.

Prin urmare, consilierii locali al PNL si USR Plus, daca nu i-au pus gand rau primarului ca sa se aleaga cu inca o plangere pentru abuz in serviciu, atunci ar trebui sa mai studieze legislatia in vigoare, pentru ca plangerea se poate face si impotriva lor.

In concluzie, incepand de astazi, in cel mai scurt timp, asteptam ca obor consiliul local se se intalneasca in sedinta de indata si sa anuleze HCL 71/2021, consilierilor ramanandu-le sa studieze documentatia pe care o va depune Veolia Energie Prahova si sa decida daca vor majora tariful sau, hai sa spunem, il vor face unic.

Inchei prin a spune ca Andrei Volosevici si consilierii sai uita sa spuna ca… cu cat creste mai mult tariful la gigacalorie cu atat mai mult se subtiaza bugetul local din care se acorda subventia. Cat s-o mai acorda. Se pare ca avem asigurata subventia si pentru sezonul urmator, dar Uniunea Europeana spune de cativa ani sa inceteze subventiile.

Cam asta e situatia si ar fi bine sa fim luati in seama, pentru ca sa evitam plangerile penale pentru abuz in serviciu, pentru ca nu ma incanta sa fac acest lucru, dar nici nu putem sta cu mainile in san in timp ce alesii incalca legile.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy