Take a fresh look at your lifestyle.

Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti a lucrat pentru o zi pe şantierul Habitat for Humanity din Ploieşti

Bucureşti, 6 noiembrie 2012. Un grup de 17 studenți, voluntari în Asociația Studenților la Construcții din București, a lăsat pentru o zi partea teoretică a studiilor și s-a aventurat pe șantierul Asociației Habitat for Humanity România din Ploiești, pentru a ajuta la finalizarea unor case pentru persoane care locuiesc în condiții precare.
Ziua de voluntariat a început la ora 8:00, cu plecarea din București a grupului de studenți, și s-a încheiat la ora 17:00. Tinerii nu s-au ferit de muncă, au lucrat la termosistem, au izolat cu vidiwall şi vată bazaltică cele 3 cvadruplexuri care se construiesc la Ploiesti pentru persoane vulnerabile economic şi social. Grupul voluntarilor a fost coordonat de un specialist în construcții din echipa Habitat, care s-a asigurat că activitățile studenților se desfășoară în siguranță.
Voluntarii s-au simțit foarte bine pe șantier. Au considerat experiența ca fiind inedită și utilă, iar mulți și-au exprimat dorința de a reveni la lucru chiar în week-end-ul următor. „Mi-a făcut plăcere sa fiu prezentă aici şi ca am putut ajuta. A fost o experiență nouă de care sunt încântată”, a povestit Adriana Stan, voluntară în Asociația Studenților la Construcții din București.
Echipa Habitat din Ploiești a fost fericită să primească sprijinul unui nou grup de voluntari și în acest fel să avanseze cu lucrările. Cele 3 cvadruplex-uri vor acomoda 12 familii care locuiesc în momentul de față în condiții improprii și care respectă criteriile de selecție Habitat: să aibă un venit stabil oricât de mic din care să poată achita o rată lunară pentru casă și să facă 1.000 de ore voluntariat, lucrând la propria locuinta, precum și la cele altor beneficiari.
 
 

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy