Take a fresh look at your lifestyle.

Asociația Culturală Momentum a lansat programul Unite Cultures Through Culture – U.C.T.C.

U.C.T.C. este un program ce doreste sa readuca în prim plan cultura, promovând arta contemporana, nationala si internationala si sa stârneasca interesul pentru cultura în rândul elevilor/studentilor în vederea dezvoltarii personale.

OBIECTIVUL PROGRAMULUI U.C.T.C. priveste colaborarea dintre elevi/studenti care formeaza echipe redactionale cu arie de desfasurare în institutiile de învatamânt, asociatii, fundatii de care apartin, pentru schimburi informationale si uniune culturala.  Programul U.C.T.C oferă elevilor/studenților posibilitatea de a se apropia de cultură și de a se exprimă prin publicarea unor articole în revistă dar și prin producerea unor emisiuni radio și TV. De

asemenea, programul U.C.T.C facilitează crearea de legături între instituțiile de învațământ, asociații, fundații atât la nivel national cât și internațional, în vederea unor schimburi cultural – inter naționale.

Grupul țintă al programului U.C.T.C. este reprezentat de instituţiile de învăţământ pre-universitar (atât vocaţionale cât și teoretice), asociații, fundații, dar și universități care pot susține activități online. Programul este menit să promoveze cultura și să ajute tineri cu inițiativă să-și găsească o

„voce”.

Asociatia Culturala „Momentum” s-a nascut în 2008 din dorinta unui grup de studenti de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (o parte colegi înca din liceu) de a se implica si de a promova tineri asemenea noua: cu initiative, talent, ambitie, cu calitati si activitati dintre cele mai diverse, din toate ramurile celor sapte arte si subcategoriile acestora.

În decurs de 3 ani de zile am reusit sa ducem la bun sfârsit o mare parte dintre proiectele noastre initiale.Am organizat evenimente pe cont

propriu dar am participat si la evenimente precum ONGFest. Am cultivat colaborari pe termen lung cu institutii ca Uniunea Elena din România.

În afara de partea muzicala a asociatiei, care cuprinde mai multe ansambluri de muzica atât culta cât si comerciala, treptat s-au concretizat si s-au dezvoltat o echipa foto si una de arhitectura.

Revista online „Momentum” a împlinit, de asemenea, un an de activitate. În urma acestor realizari, Asociatia „Momentum” a hotarât sa lanseze un nou proiect de o mai mare anvergura. Este vorba despre U.C.T.C. – Unite Cultures Through Culture. Ce urmareste proiectul U.C.T.C.?

* Readucerea în prim plan a culturii si a interesului pentru aceasta în randul elevilor / studentilor.

* Descoperirea importantei si necesitatii culturii traditionale in dezvoltarea personala a elevilor si a studentilor.

* Alaturarea mai multor ramuri culturale (muzica, arte plastice, fotografie, teatru, literatura, dans, film ) în acelasi context de activitate ca revista on-line, radio on-line, televiziune on-line.

Crearea unei colaborari între reprezentantii mai multor ramuri culturale prin crearea unui context, al unei echipe cu aceleasi obiective: realizarea revistei on-line, radio-ului si televiziunii on-line.

* Dezvoltarea spiritului de echipa prin facilitarea colaborarii între elevi / student.

* Posibilitatea exprimarii elevilor/studentilor din punct de vedere cultural prin redactare – publicare de articole în revista, creare – difuzare de emisiuni radio si TV, ceea ce va permite o promovare la nivel local, national si international.

* Crearea de legaturi între institutiile de învatamânt atât la nivel national cât si international, în vederea unor schimburi cultural – informationale între elevi / studenti cât si profesori.

* Promovarea institutiilor de învatamânt, fundatiilor, asociatiilor implicate la nivel local, teritorial, national si international.

* Promovarea elevilor/studentilor si profesorilor implicate în acest proiect la nivel local, teritorial, national si international.

* Crearea unei atmosfere competitionale printr-un set de concursuri lunare (cu premii în bani, oferte de masteclass-uri, workshop-uri),

pentru a încuraja elevii / studentii implicati în proiect catre profesionalism si dorinta de afirmare.

* Oferirea posibilitatii de angajare, dupa terminarea studiilor, într-una din ramurile de lucru ale Asociatiei Momentum.

* Favorizarea unui mediu prielnic în vederea descoperirii aptitudinilor artistice ale elevilor/studentilor dar si ale

profesorilor.

* Organizare de seminarii, cursuri si workshop-uri periodice.

Daca esti elev/student/membru asociat sau voluntar al unui ONG intra pe pagina oficiala a proiectului si aplica acum impreuna cu  ORGANIZATIA/INSTITUTIA din care faci parte! Completeaza formularul si în scurt timp te vom contacta pentru a demara împreuna

proiectul! Te asteptam si pe TINE sa fii parte a programului U.C.T.C – Unite Cultures Through Culture!

www.unitecultures.com
www.asociatiamomentum.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy