Take a fresh look at your lifestyle.

Anca Agapie este city manager, fara concurs, bineinteles. De ce nu Ioana Nedelea, spre exemplu?

”Primaria municipiului Ploiesti informeaza cetatenii ca doamna Anca Agapie este City Manager al orasului incepand de miercuri, 18 iulie 2012.

Doamna Anca Agapie este de profesie economist si a lucrat in mediul privat.”

Acesta este comunicatul de presa, emis sec de primaria Ploiesti. E un fel de “Habemus papam”, in care nu se spune decat cine e noul city manager al municipiului. M-am uitat pe site-ul primariei sa vad daca propunerea primarului Iulian Badescu, respectiv Anca Agapie, de profesie economist, a fost supusa atentiei Consiliului Local Ploiesti. Nici vorba de asa ceva. In sedinta extraordinara de sambata s-au impartit posturile in consiliile de administratie.

As fi vrut sa vad ca Anca Agapie a sustinut un concurs pentru acest post, ca doar zicea Badescu in campanile ca nu va pune in functie decat persoane calificate si nu pe criterii politice. Dar, ce e nou cand vine vorba de promisiunile lui Iulian Badescu?!

Problema nu e ca a pus-o in functie pe aceasta doamna, care poate fi chiar o valoare, ci ca, desi e in functie de nici doua saptamani,  primarul incalca din nou legile tarii. Citam aici din Legea 215/2001, cu privire la administratia publica:

CAP. VIII

Administratorul public

ART. 112

(1) La nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.

(2) Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local. Numirea în funcţie se face pe bază de concurs.

(3) Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, incheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.

In aceste conditii, de ce Anca Agapie si nu, sa zicem un nume la intamplare, Ioana Nedelea. Ea de ce nu ar fi buna in functia de city manager domnule primar, ca tot din senin ar aparea si fara concurs, dupa cum cere legea?

Se pare ca, din nou, prefectul dorme in front sau, in cel mai fericit caz trimite juristii sa studieze o explicatie, in alta ordine de idei, ca sa citez un raspuns oficial. Dar despre doua raspunsuri ale prefectului vom reveni cu amanunte.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy