Take a fresh look at your lifestyle.

Albinele si-au facut stup la parterul blocului 7 etaje din centrul Ploiestiului

Trebuie sa recunoastem ca este o premiera sa vezi cum din cateva albine care initial scoteau doar zumzetul cu care ne-au obisnuit, in mai putin de 45 de minute, geamul unei institutii financiare de la parterul Blocului 7 Etaje, s-au arondat sute sau mii de albine. Intransigent a filmat aceasta minune. Practic un stup intreg a venit in centrul Ploieistului urmandu-si regina, asa cum ne-a spus apicultorul din imagine, chemat de Politia Locala prezenta la fata locului.

Acesta ne-a mai spus ca s-a aciuat pe geamul CAR Moldova albinele dintr-un stup intreg. Se pare ca albinele au scapat cumva de sub control si si-au urmat matca(regina) pentru a o proteja, creand ad-hoc un „stup” pe geamul institutitiei financiare. Apicultorul chemat la fata locului ne-a mai spus ca albinele au plecat la roit si , probabil s-au ratacit, venind dupa matca, asa cum spuneam. Stupul in care colecta albinele ii apartine, dar nu se stie ale cui sunt acestea.. Poate ca vom afla, dar pana atunci este foarte interesant modul in care actioneaza aceste fiinte mici, pe baza informatiile genetice sau a constiintei colective care le guverneaza activitate.

Am trait s-o vedem si p-asta, un stup de albine ad-hoc in tumultul din centrul unui municipiu ca Ploiestiul. Natura nu inceteaza sa ne uimeasca prin adaptabilitatea ei.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy