„M-am întâlnit cu Dr.Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești. Dr. Bogdan Nica , managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești a impresionat prin managementul performant și profesionalismul cu care gestionează criza sanitară, un exemplu demn de urmat pentru toți managerii de spitale.
Ȋn timpul vizitei la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești am avut discuții cu Dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești cu privire la situația foarte grea cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și care sunt soluțiile imediate, care ar putea veni în sprijinul spitalului. Dr. Bogdan Nica a prezentat problemele grave ale spitalului.
Pacientii infectaţi cu SARS-CoV-2 ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti în stare foarte gravă, aceștia fiind fie dintre cei care se tratează acasă, fie dintre cei care au fost tratați neadecvat în alte spitale din județ, din cauza lipsei de medicamente.
Managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploieşti a alocat pacienților infectaţi cu SARS-CoV-2, 72 paturi la secția de Boli Infecțioase, 16 paturi la ATI, 30 de paturi la secția Cardiologie , 20 de paturi la secția Neurologie, 20 de paturi la secția Chirurgie Plastică, 20 de paturi la secția Neurochirurgie şi 130 de paturi la secția TBC şi Pneumologie, capacitatea totală a spitalului fiind de 1000 de paturi.
Din cauza politicii dezastruoase a guvernului prin Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență din Ploiești se confruntă cu probleme fără precedent:
- Timp îndelungat de ajungere cu ambulanța la spital;
- Timp îndelungat de internare între 6 ore și o zi, ca urmare a numărului foarte mare de pacienți;
- Pentru oxigenul medical, care se consumă 12 000 l/zi, singura firmă agreată de Ministerul Sănătății este Linde Gaz Romania SRL, deși și firma Air Liquide Romania SRL produce oxigen cu puritatea de 94%, puritatea de oxigen necesară pentru pacienți fiind de 93%;
- Lipsa de medicamente antivirale :favipiravir si aniinflamatoare: tocilizumab sau kineret.
- Personal medical insuficient, personalul medical existent fiind epuizat;
- Agresivitatea aparținătorilor.
Soluțiile imediate de care are nevoie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt : personal medical suplimentar pentru pacienții infectaţi cu SARS-CoV-2 și donații de medicamente antivirale: favipiravir, arbidol şi antiinflamatoare kineret sau tocilizumab.
Fac apel către ONG – uri şi asociații să vină în ajutorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu donații de favipiravir, arbidol, kineret sau tocilizumab.”