Take a fresh look at your lifestyle.

19 februarie// Liga Studenților Basarabeni din Ploiești continuă implicarea în europenizarea mentalului autorităților locale din Republica Moldova

LIGA STUDENȚILOR BASARABENI din PLOIEȘTI, în parteneriat cu PRIMĂRIA municipiului STRĂȘENI, continuă campania “TINERI PENTRU VIITOR”, dedicată informării autorităților locale și societății civile din Republica Moldova cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru care decurg din posibilitatea accesării fondurilor europene nerambursabile.
         Simpozionul, în cadrul căruia vor fi prezentate tipurile de finanțare europeană și proiectele care pot fi implementate în baza acestora, va avea loc la data de 19 februarie 2014, ora 10, în sala de ședințe a Consiliului Raional Strășeni.
         Printre participanții la eveniment se numără Primarul municipiului Strășeni, doamna Casian Valentina, Președintele Consiliului Raional Strășeni, domnul Petru Voloșiuc, managerul energetic al raionului, domnul Beschieru Nicolae, precum și primarii tuturor localităților din raion, în total audiența urmând a fi formată din aproximativ 50 de reprezentanți ai autorităților raionale.
         Prezentarea beneficiilor și oportunităților de dezvoltare locală și regională prilejuite de accesarea fondurilor europene va fi susținută de către doamna Georgiana Tănase, expert român în accesare fonduri europene, iar din partea statului român va fi prezent domnul senator Viorel-Riceard Badea, secretar al Comisiei Românilor de Pretutindeni din Parlamentul Romaniei.
        „Primarii din Raionul Strășeni au o mare oportunitate de a cunoaște sau de a-și îmbunătăți cunoștințele în privința paşilor ce trebuie întreprinşi pentru a obţine grant-uri de la Fondul European. De acest seminar au beneficiat deja cîțiva primari și secretari din raionul Criuleni . Aceștia au fost extrem de receptivi adresînd multe întrebări , răspunsurile fiind succint relatate de către expertul din România. Consider că astfel de seminare trebuie petrecute în toate raioanele Republicii Moldova , astfel cu cît mai pregătiți vom fi , cu atît vom fi mai aproape de UE”, afirmă Ion Cotorobai, vicepreședinte LSBP.
         La primul simpozion de profil realizat de către Liga Studenților Basarabeni din Ploiești, în parteneriat cu Consiliul Raional Criuleni, în data de 31 octombrie 2013, în orașul Criuleni au participat peste 25 de primari si reprezentanti ai autoritatilor raionale Criuleni.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy