Take a fresh look at your lifestyle.

Volosevici, de Colonia Teleajen ai auzit? Sau numai Vestul si Malu Rosu e al tau?

Ploiestiul se pregateste de campanie. Vedem cu totii schelele atasate pe langa blocurile din malu Rosu si Vest in vederea anveloparii. Vedem cu se asfalteaza in regim de urgenta, dupa trei ani de absenta cvasi-totala. Dintr-o data, primarul Andrei Volosevici si subordonatii lui, sunt mai receptivi si operativi la doleantele ploiestenilor. Din pacate, nimeni nu-si da seama, ca este aceeasi metoda petentata de a prosti lumea pe ultima suta de metri. Tu toate astea, chiar daca in zona de suflet a primarului se lucreaza de zor, adminsitratia locala a uitat, asa cum se intampla de foarte multi ani, de un cartier aflat la perferie.

Colonia Teleajen pare, parca, desprinsa din alt film. Situata in prelungirea strazii Mihai Bravu, colonia este compusa din 10 blocuri cu cate doua scari, cateva case si circa 1.200- 1.300 de suflete. Speram ca prin aceste cifre, am atras atentia candidatilor la primarie ca zona este cu potential electoral. Personal, ca si viitor candidat independent, dar in primul rand ca jurnalist si presedinte de onoare al Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova va pot spune ca ce am vazut intrece orice inchipuire. Parca ma aflam intr-un ghetou desi treceau pe langa mine oameni civilizati. Pe chipul lor vedeai resemnarea, neincrederea intr-o administratie care i-a uitat de multi, multi ani.

Vidanja salveaza aparentele, dar tantarii sunt vesnici

Marian Musat, administratorul Asociatiei Bl. 2 Interventie, cel care ne-a chemat in zona, fiind si membru UAP, ne-a prezentat cu lux de amanunte toate problemele cu care se confrunta cei din Colonia Telejen. Musat, care se vede ca este un om implicat in problemele Coloniei, a facut o serie de demersuri scrise catre primarie, iar raspunsurile, unele dintre ele, au fost chiar de-a dreptul hilare, daca n-ar fi aratat indolenta autoritatilor. Alaturi de Marian Musat, in toata aceasta aventura de imbunatatire a conditiilor de viata a celor din Colonia Teleajen, s-a aflat si Mariana Burtea, presedintele Asociatiei Bl. 2 Interventie.

Au fost atat de multe probleme fara raspuns din partea autoritatilor, incat a trebuit sa luam toata zona la picior ca sa le vedem pe toate.

Majoritatea blocurilor sunt anvelopate pe cheltuiala proprie a proprietarilor. Trebuie spus ca, la asociatia mentionata, ultimul etaj de locuinte apartine Primariei Muncipiului Ploiesti, un motiv in plus ca zona sa se apropie de secolul in care traim. Conditiile insalubre in care acesti oameni locuiesc sunt, parca, desprinse din evul mediu. Am uitat sa mentionez ca Musat reusise sa stabilieasca o intalnire cu administratorul Ploiestiului, Onorel Lovin, instalat in functie de circa trei luni. Din pacate, acesta a contramandat intalnirea trimitand la fata locului o vidanja pentru a scoate apa mizerabila din subsolul blocului. Mi-a fost imposibil sa intru in subsol pentru a vedea ce se afla acolo, dar am resuit sa fac o poza. Marturisesc ca mi-e si scarba sa intru, dar si teama sa nu ma imbolnavesc dinh cazua a ceea ce vedem. Ca o consecinta la aceste mizerii, Colonia Telejen cred ca este singura zona din Ploiesti in care tantarii si-au facut aparitia. Mai mult, traiesc cu miile pe scara blocului si ies din gura de canalizare aducand un disconfort total proprietarilor care, culmea, platesc impozit catre administratia locala, ca pentru o zona buna a municipiului. Serviciile oferite de administratie sunt invers proportionale cu impozitele achitate.

Nici politia nu se incumeta…

Iluminatul stradal este o mare problema in zona. Din cauza ca nu exista decat pe alocuri, de multe ori nici politistii nu indraznesc sa patruleze in zona. Ne povestea Marian Burtea cum, intr-o seara, s-a trezit cu o fata care suna de zor la usa, speriata fiind de niste handralai care incercau sa o violeze. O doamna care cobora la magazin ne-a semnalat ca in Colonie nu exista “ parculet, gradinita, canalizare, nici macar trecerea de pietoni. Am copil care vine de la scoala si stau tot timpul cu teama ca mi-l poate calca vreo masina. Vin cu marcajul pana la Biserica, iar aici nu. Ce? Daca nu apartinem de municipiul Ploiesti de ce ma pui sa-ti platesc impozit? Cand s-au dat caminele in folosinta, acum vreo patru- cinci ani vai a venit si doamna Gratiela( n.r- Gratiela Gavrilescu, deputat PNL)… noi facem, dregem. Am investit niste bani si fiecare dintre noi vrea sa traiasca. Avem copii. Stau tot timpul cu pastile, medicamente. Alergii, caini, mizerie. Nu-i posibil asa ceva”. Iata cumo tanara doamna, al carei nume nu-l vom da, a sintetizat problemele acestei comunitati parca uitata de lume.

Recapitulare. Ia de-aci Volosevici!

Canalizarea- din cate am aflat APA NOVA cere sume imense ca sa ajunga sistemul si in Colonia Teleajen si, cu toate astea, firma franceza nu este dispusa sa aduca bransamentele pana la fiecare scara invocand ca nu e domeniu public. In paranteza fie spus, domeniu public este pana la scara blocului.

Trecere de pietoni- nu exista pe toata distanta pe care o parcurgi in Colonia Teleajen, iar autobuzele au, bineinteles, statie in zona. Orice accident are loc, va fi doar din culpa celui care traverseaza ilegal, pentru ca onor primaria nu catadicseste sa tranteasca cateva dungi albe de-a latul strazi.

Autobuzele care circula inspre si dinspre Colonia Teleajen sunt cele mai vechi, iar calatoria cu ele este un nou mod de a colecta praful pe haine stand pe scaun.

Acu-I acu’. Marian Musat a facut o adresa catre primarie si RATP Ploiesti pentru ca traseul 104 sa fie prelungit pana la statia CORECO. Raspunsul directorului Radu Popescu te face sa iei hartia si sa i-o bagi pe gat: “Statia Coreco este deja foarte aglomerata, fiind folosita pe principalele trasee…Stiind ca spatiul de oprire si stationare pentru autovehicule este fizic limitat de intersectia strazii Emil Zola cu statiile General Vasile Milea si Ulierului, ca troleibuzele articulate folosite folosite la traseul 44 au o lungime considerabila si fata de frecventa crescuta de succedare a mijloacelor de de transport in statie, consideram ca nu se poate mari numarul de autobuze care sa utilizeze aceasta statie.

De asemenea, traficul rutier din zona Hale este foarte aglomerat de-a lungul zilei, fluxul de calatori care se deplaseaza pietonal este si el foarte intens, iar sporirea numarului de autobuze, in perimetrul statiei Hale CORECO poate creste semnificativ riscul de accidentare, de acrosare intre autovehicule ori de blocare a traficului rutier.

In consecinta, propunerea de prelungire a traseului 104 la Hale CORECO nu poate fi pusa in aplicare din motive ce tin de siguranta circulatiei si a protectiei vietii umane, in actuala configuratie stradala si tehnico-edilitara…”

Cam asta e raspunsul de doi bani al directorului Radu Popescu, care nu are nicio legatura cu realitatea. Spre deosebire de Colonia Teleajen, zona Hale are trecere de pietoni, iar fiecare cetatean raspunde direct pentru modul in care traverseaza strada. Hardughiile alea de masini care circula pe traseul 104 ar putea fi schimbate si atunci s-ar face loc si pentru cei din Colonie.

Atentie Radu Popescu, daca ai (ne)norocul sa ies primar esti primul pe care il dau afara!!! Nu doar pentru aceasta problema din Colonia Teleajen.

Toaletarea pomilor- copacii din zona sunt un real pericol pentru oameni si masini. Exista riscul ca, la o vijelie, ramuri groase sa cada, fiind uscate.

Cale de comunicare stradala- intre blocuri si strada din spatele lor nu se poate intra cu masina de pompieri in caz de incendiu, cu Salvarea si ale autovehicule pentru interventie. Se poate creea o cale de acces mutand lateral ghena de gunoi si asfaltand 4 mp peste conducta care parcurge zona.

Amenajare spatii verzi, parc(uri)

Infintarea unei gradinite in zona

Caini comunitari

Cam astea ar fi principalele problemele pe care le semnaleaza administratorul Asociatiei Bl. 2 Interventie, precum si toti cei cu care am discutat, respectiv Marcel Bridinel, Mariana Burtea si alti trecatori care ne-au vazut pe acolo si au intrat in vorba cu noi, pentru a-si exprima nemultumirea. “ Am facut to felul de adrese si ne-au plimbat de colo colo. Raspunsul lor a fost ca ne-au trimis lunar oameni care au facut curat au strans hartii, pet-uri. Nu este adevarat. Cine a vazut pe cineva care a venit sa faca curat aici? Sa vina si acicea cu dezinsectia, cum vine in oras de a dat peste tot, ca ne-au innebunit tantarii”, ne-a mai spus Marian Musat.

Prin acest material punem la dispozitia primarului Andrei Volosevici toate nemultumirile locuitorilor din Colonia Teleajen care, probabilo, i-au intrat pe o ureche si i-au iesit pe cealalta. Nu ne suparam daca facem munca celor din Directia de Investitii, daca se vor rezolva toate cate le-am semnalat. Spor la treaba!

P.S. Gropile de pe pod si nu numai sunt la fel de vechi si nu le vede nimeni. De ce?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy