Take a fresh look at your lifestyle.

Un autocar cu români s-a rasturnat în Franta: Un bebelus a murit, 40 de persoane sunt ranite

 

Un bebelus a murit si 40 de persoane sunt ranite, dupa ce un autocar care transporta români s-a rasturnat pe o autostrada, în sud-estul Frantei. Noua elicopetere, 30 de ambulante si 120 de pompieri au fost trimisi la locul accidentului pentru preluarea ranitilor. Pasagerii raniti au fost transportati la mai multe spitale din Franta.

UPDATE 17.18 Ministerul Afacerilor Externe confirma decesul unui cetatean român în accidentul din Franta, fara a preciza vârsta acestuia, la care se adauga patru raniti grav, 27 de raniti cu diverse forme de traumatisme care nu pun viata în pericol si opt persoane cu traumatisme usoare.

„Autoritatile franceze au intervenit prompt cu toate mijloacele necesare, în momentul de fata toate victimele au fost evacuate si se afla sub îngrijire medicala de specialitate”, precizeaza un comunicat al MAE.

UPDATE16:02: Mare parte din pasagerii aflati în autocar erau copii din Suceava. Ei se întorceau din Spania, unde fusesera în vizita la parinta. Mai multi români care lucreaza în Spania îsi adusesera copiii în vacanta în Madrid. MAE român a înfiintat o „linie verde” pentru ca familiile copiilor raniti din România si Spania sa poata comunica mai usor.

Autocarul care transporta cetateni români venea din Spania, de la Madrid, si se îndrepta spre România, a declarat duminica pentru France Presse o angajata a Ambasadei României la Paris.

„Este vorba de un autocar de linie care efectueaza curse regulate între România si Spania. Consulul nostru la Marsilia este la fata locului si întocmeste lista cu persoanele ranite pentru a anunta familiile”, a declarat pentru AFP Clara Staicu, secretar II la Sectia Consulara de la Ambasada României la Paris.

UPDATE 15:03: Potrivit celor mai recente informatii, în autocar se aflau 50 de persoane. Un copil de 1 an a murit în urma accidentului, patru persoane se afla în stare critica, iar 27 de pasageri sunt în stare foarte grava. De asemenea, potrivit purtatorului de cuvânt al MAE român, Ovidiu Dranga, în autocar se aflau 50 de turisti, iar majoritatea ranitilor sunt copii.

UPDATE 14:34 Potrivit MAE român, la ora actuala sunt 40 de raniti, între care 20 sunt în stare grava. Autocarul venea de la Madrid urmând sa ajunga în România.

UPDATE: 13:58 Potrivit sefului pompierilor citat de colonelul Frédéric Marchi-Leccia, între cinci si opt persoane ar fi ranite foarte grav, afsându-se în stare critica, starea acestora necesitând interventia a 9 elicoptere, 30 de ambulante si 120 de pompieri. Consulul României a ajuns la locul accidentului.

UPDATE:13:48 Augustin Hagiu a precizat ca are informatii despre faptul ca autocarul care plecase din România nu era un autocar de linie, ci unul ocazional, închiriat de o firma de turism din Suceava, care se pare ca transportase copiii români la un schimb de experienta cu copii din Spania. Nu se stie deocamdata pentru ce program mergeau copiii în Spania. De asemenea, Hagiu a mai spus ca nu s-a gasit înca lista cu pasagerii care se aflau în autocar.

Un autocar care transporta cetateni români s-a rasturnat duminica dimineata pe o autostrada din sud-estul Frantei. Un bebelus a murit dupa rasturnarea autocarului cu pasageri români în sud-estul Frantei, alte 30 de persoane fiind în stare grava, dintre care trei în stare critica, potrivit Var Matin.

Potrivit ziarului Var Matin, accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix, în apropierea localitatii Vidauban. Autocarul care transporta turisti români s-a rasturnat cel mai probabil dupa explozia unei anvelope.

Traficul pe autostrada A8 a fost întrerupt pentru a permite interventia echipelor de salvare. Conform unui bilant provizoriu, o persoana a murit, 30 de persoane au fost ranite, unele fiind în stare grava.

Prefectul din Var a declansat „planul rosu”, ceea ce se traduce prin masuri exceptionale de desfasurare de echipe de interventie, potrivit publsicatiei Var Matin. O artera laterala a autostrazii a fost deschisa prin iesirea Muy pentru ca soferii care folosesc autostrada A8 sa poata avea o alternativa de a-si continua deplasarea.

 

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy