Take a fresh look at your lifestyle.

Trei doamne si toti trei( de la USL)… fara declaratii de avere pe site-ul primariei

Astazi, 1 august 2012, m-am gadit sa ma uit si eu pe site-ul primariei Ploiesti, in dorinta de a vedea declaratiile de avere ale unora care ma intereseaza in acest mandat si consider ca sunt “interesanti” pentru un jurnalist. Ce credeti ca am constatat? Trei dintre actualii conslieri, toti de la USL, nu au depus declaratiile de avere si interse desi ne apropiem de doua luni de terminarea la alegerile locale. Acesti trei consilieri sunt: Ion Eparu( PSD)- aripa Mircea Cosma, George Stanciu(PSD)- aripa Sebastian Ghita si Adrian Lupu Gelu(PNL)- aripa oricui da mai mult.

Cel care m-a interesat cel mai mult a fost George Stanciu, cauza fiind aroganta si imbecilitatea infantila pe care a afisat-o la validarea consilierilor locali, cand aplaudacii ii scandau numele de parca ar fi luat vreun premiu la Olimpiada. “Meritele” acestui individ sunt acelea ca este ginerele lui Emil Calota, ca a dat mese la restaurantul sau in campania electorala pentru votantii lui Iulian Badescu si cam atat. Pardon, ar mai fi faptul ca apartine aripei Sebastian Ghita din PSD, la fel ca si primarul Badescu. Din cate am auzit, chiar in timpul campaniei s-a produs o scindare intre Mircea Cosma si Iulian Badescu, care ar fi muscat mana tatucului care l-a hranit ani de zile si a pupat-o pe cea a patronului Prahova TV si RTV, numit recent de Traian Basescu, un mic santajist, care “vei pierde multe contracte cu statul, mai baiatule”.

Ma surprinde lipsa decalratiei de avere a lui Ion Eparu, pe care il stiam un tip constiincios si cu bun simt, dar caruia ii reprosez, personal, necunoasterea Legii 52/2003 cu privire la transparent decizionala, desi este consilieri local de cel putin doua mandate. Fapt care nu il indreptateste sa vorbeasca despre principiile democratiei participative de care este total strain.

In egala masura nu ma suprinde lipsa declaratiei de avere a lui Adrian Lupu. Vorba aceea, lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Specialitatea de baza a acestui individ este protonegocierea, materie care, poate, l-a ajutat sa supravietuiasca in calitiate de director la SC RAISE SRL, pentru care vindea sandwich-urile in scoli si mai facea si el un ban. Este foarte interesanta ascensiunea ca lector universitar a acestui profitor politic care, conform propriului CV, a avut ca unica experienta ca si cadru didactic universitar 15 Octombrie 2008 – 20 Aprilie 2010, fiind colaborator la controversata Universitate Spiru Haret. Dupa doi ani “intensi” ca si colaborator, prin decizia presedintelui USH, nr. 419/20.04.2010 a devenit lector universitar. In conditiile in care altii isi tocesc coatele ca asistenti universitari si duc tava ani de zile, Adrian Lupu a devenit lector universitar, la apelul bocancilor. Sigur va spune ca a muncit pentru aceasta functie, dar uitati-va AICI ce presupune obtinerea acestui titlu la Academia de Studii Economice, o instititutie care se respecta. Lobby-ul pentru sandwich-uri( am spune in totala stare de incompatibilitate), vanzarea lor la tonomate si cele cateva lucrari scrise dupa varsta de 40 de ani, in marea lor majoritate cu Felicia LUPU, l-au facut lector. Stai linstit Lupule, daca Ponta a plagit, tu de ce nu ai fi un contrafacut? Protonegocierea sa traiasca!

Alo, prefectul doarme? Ii recomandam ca studiu prevederile art 52. alin 1 si 2 din  Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, care sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei pe alesii care nu depun declaratiile de avere. Ups, si-a pierdut vigilenta prefectul Marius Sersea, sau cei trei sunt de la USL si sunt mai presus de lege, nu ca in cazul primarului din Drajna? Stim, e greu sa sesizam ANI in cazul asta domn prefect, pentru ca oridnele sunt altele decat cele primite in cazul Drajna!!!!

Textul legii spune asa:

Art. 52. – (1) Nedepunerea declaraţiei de avere în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control.
(2) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege de către persoanele desemnate potrivit prevederilor art. 9 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi conducătorului entităţii respective dacă acesta nu îndeplineşte obligaţiile prevăzute de prezenta lege.

Iata proba:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy