Take a fresh look at your lifestyle.

Punctul de vedere al operatorului de termie cu privire la solutia rapida pentru livrarea apei calde- Video

De la 1 august, de cand Ploiestiul a ramas fara apa calda, am batut pe la usile tuturor partilor implicate: Consiliul Judetean Prahova, Consiliul Local Ploiesti, ADI Termo Prahova si operatorul de termie, SC Termoficare Prahova SA. Singura usa care a ramas inchisa a fost cea a ADI Termo Prahova, unde Horia Tiseanu a ridicat ziduri inalte. Acum nu mai este director la ADI Termo Prahova, motiv pentru care nu mai are sens sa spunem prea multe, desi el a creat, in opinia noastra, toata situatia asta bulversanta.

Pe rand, am aflat dinspre primarul Andrei Volosevici ca ADI Termo Prahova a incheiat un contract ilegal cu SC Termoficare Prahova, motiv pentru care nu ii plateste subventia si ce mai are de platit. Adica se comporta ca un rau platnic la o asociatie de proprietari care nu vrea sa plateasca din motive de el stiute si pana nu este dat in judecata nu constientizeaza ca are de platit. Altceva din partea primariei ar mai fi ca pana ieri cand, primarul a iesit intr-o asa-zisa conferinta de presa sa spuna ca de fapt sunt gaze pentru operator, desi zile intregi a vorbit despre preluarea CET Brazi sau, mai bine zis, nepreluarea…

De la Consiliul Judetean am aflat ca pentru a incheia scandalul cu primarul Ploiestiului, presedintele Iulian Dumitrescu este dispus sa cedeze CET Brazi catre primaria Ploiesti, in speta catre RASP Ploiesti. Tot de la Consiliul Judetean am aflat ca turbina de gaze, care era una dintre solutiile care ar fi salvat ploiestenii de supliciul lipsei apei calde, pe langa inchirierea celor doua cazane mobile Bosch, exista si poate fi folosita. Aceasta turbina ar fi asigurat apa calda, iar pe o perioada de de 30-45 de zile CAF 2, cazanul care asigura 100 Mwh si trei sferturi din energie termica ar fi (fost) reparat din temelii.

Consiliul a mai spus ca Investitia la CAF 2 trebuie asigurata de operator, iar operatorul, iata ca am ajuns la el, a spus ca are pregatita suma de 800.000-1.000.000 de lei pentru reparatiile din temelii ale CAF2. Operatorul ne-a asigurat ca are dispozitie gazele necesare.

De asemenea, SC Termoficare Prahova, astazi, cand am fost la sediul ei, mi-a comunicat prin d-ul director tehnic Cristinel Socolescu, ca turbina poate fi pusa in functiune daca sunt ajutati de fostul operator, SC Veolia Energie Prahova SRL, care o detine in proprietate, desi a predat-o ca bun de inventar catre ADI Termo Prahova. Cum? Vedeti in materialul video de mai jos.

Fac un apel, de la un oarecare ca mine, preocupat de apa calda din Ploiesti, catre ADI Termo Prahova, probabil, nemaifiind Horia Tiseanu director, catre Eugen Ionica angajat al acestei Asociatii si catre presedintele ei, d-ul Iulian Dumitrescu sa isi foloseasca puterea administrativa pentru a intra in posesiza datelor tehnice ale turbinei de gaz care apartine Veoliei, care a fost predata ADI Termo Prahova sau daca a intrat deja sa o puna la dispozitia operatorului, care o poate pune in functiune, daca va primi sprijinul/ asistenta fostului operator pentru testarea turbinei. Iar apoi pentru punerea ei in functiune. Rog conducerea Veolia Energie Romania sa se implice si sa ajute ploiestenii printr-un simplu gest: punerea la dispozitia noului operator a documentatiei tehnice a turbinei si a asistentei tehnice.

Il rog pe presedintele Iulian Dumitrescu sa aiba rabdarea sa se uite la ce spune Cristinel Socolescu si sa ajute ploiestenii. Nu stiu in ce relatii se afla cu Veolia Energie Prahova, dar la ei e cheia si il rog pe d-ul Iulian Dumitrescu sa ii contacteze pe sefii operatorului vechi. Daca acestia obstructioneaza buna functionare a livrarii apei calde catre ploiesteni, inseamna ca fac sens zvonurile cu privire la incredintarea directa catre Veolia, pentru ca aceasta sa-si recupereze suma de 264 de milioane de lei din tariful cu care i se va face incredintarea directa, probabil, pe un an pana cand se va organiza o noua licitatie. Sa speram ca fostul operator imi va arata ca ma insel, iar actiunile sale imediate vor ajuta la punerea rapida in functiune a turbinei pentru ca in cel mai scurt timp, dupa aceea, sa avem apa calda si sa nu avem probleme cu CAF 2, pentru sezonul rece. De asemenea, il rog pe d-ul primar Andrei Volosevici, care pare ca are o relatie speciala cu conducerea Veolia Energie Romania, sa puna o vorba buna pentru ploiestenii pe care ii reprezinta si sa faciliteze intalnirea dintre vechiul si noul operator, bineinteles, vechiul venind la intalnire cu documentatia aferenta functionarii turbinei.

In acest moment, misiunea mea s-a incheiat. Am antamat discutii cu sindicate, ong-uri, dar si unele partide si-au aratat dorinta de a ne sprijini, pentru ca pana la urma nu este o problema politica ci una cetateneasca, iar membri sindicatelor, ong-urilor si partidelor sunt si ei cetateni ai Ploiestiului si interesul nostru al tuturor este sa avem apa calda si trebuie sa ne strangem sub aceeasi cupola pentru un drept ce nis e cuvine si ne creeaza atat disconfort. Rog pe aceasta cale pe toti cei invocati ca ar putea rezolva problema foarte repede, sa o faca, pentru a evita un nou protest, cu siguranta mai amplu decat primul.

Va invit sa urmariti punctul de vedere al operatorului de termie, prin vocea d-ului Cristinel Socolescu…

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy