Take a fresh look at your lifestyle.

Protest inedit al societății civile argentinene, care cere dezincriminarea avortului

În Argentina se află în dezbatere de mai mult timp un proiect de lege care vizează dezincriminarea avortului. În timp ce în Camera Deputaților se dezbate acest proiect, exista grupuri din societatea civilă care militează pentru incriminarea avortului. Acestea chiar au lansat un video în care mai mulți reprezentanți ai sportului și artei universale prezinte argumentele pentru a respinge dezincriminarea.

Sub egida #săavemgrijădeceledouăvieți  s-au strâns foști jucători ai Pumelor, Felipe și Manuel Contepomi, actrita Susana Romero, muzicianul Cesar „Banana” Pueyrredón sau jurnaliștii Carlos Monti și Gaston Recondo care aparin videoclip.

„Am trecut prin viață. Știm că între săptămâna șase-paisprezece, inima copilului bate mai mult de treisprezece milioane de ori“, spune Maru Botana, bucătar-șef și gazdă TV.
Partcipa, de asemenea, în videoclip si Amalia Granata, care a debutat în calitate de candidat la alegerile legislative de anul trecut.

In semn de protest, aproximativ 70 de statui și monumente în orașele La Plata, Berisso și Ensenada au fost „dotate”, ieri, cu câte o eșarfă verde, simbol de luptă pentru avortul legal, sigur și liber consimțit.

Intervenția asupra monumentelor, care nu au fost deteriorate, a fost realizată de douăzeci de membri ai Frontului Femeilor pentru Victorie, care au ciruclat în cinci mașini, până în zori, pentru a duce la capat inițiativa.

Plasarea eșarfelor verzi s-a înregistrat la statuile lui Raul Alfonsin, Juan Domingo Peron, Eva Peron și Mariano Moreno amplasate în Plaza Moreno, printre alte locuri.

Eșarfele au fost așezate, de asemenea, la sculpturile celor doi tigri din plasați la intrarea în Muzeul de Științe Naturale și monumentele celor Cinci Gânditori și Bartolomé Mitre, în zona pădurea plată.

„Această propunere are de-a face cu vizualizarea unei datorii a democrației pentru colectivitatea femeilor”, a declarat Gabriela Chaparro, din Frontul Femeilor pentru Victorie.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy