Take a fresh look at your lifestyle.

Promitentul Branza a ramas dator la Avram Ionita din campania electorala

Am ramas dator cu alta parte a declaratilor lui Avram Ionita. Acesta spune ca Ion Savoiu ar fi “capo del tutti capi” in diaspora pedelista. Sub acesta, ca si functie, s-ar afla Vasile Bob, care se pare ca este un om influent pe langa cabinetul ministrului Elena Udrea dar, in esenta, un “catel al lui Savoiu si Branza”, dupa cum veti citi mai jos. La intrebarea: cu ce se ocupa domnii Savoiu si Bob, ce politica fac acestia in Italia, Avram s-a dezlantuit:

“Fac politica la PDL Italia… Ce sa faca? Afaceri! Domnul Savoiu, dupa cate stiu, aduce cafea prin Romania plus mai are ceva gen o cooperativa, are tot felul de servicii, stiam ca are 60 de muncitori. Domnul Bob, ce sa faca? Face catelul lui Savoiu si lui domnu’ Branza…Am avut oameni care m-au ajutat, cu inima si sufletul pentru mine si pentru tara. Am zis sa schimbam, sa facem ceva sa ne fie si noua mai bine. Si la cei din Romania. Am si eu o mama de 80 de ani in Romania. Va ganditi ca are o pensie de doi lei? Am zis ca vrem o schimbare, dar schimbarea asta nu a mai venit. Isi bate joc. Din 2008 de cand s-a facut PDL Italia. Sincer va zic, am cheltuit din buzunarul meu, numai ducandu-ma la sedinte…Nu mai zic campanie electorala, am facut-o pe banii mei…a zis ca mi se da banii si nu mi s-a mai dat macar un euro”.

Promisiunile, din cate spune Ionita au fost facute de William Branza si Viorel Badea. Nu putem spune ca politica se face fara bani, pentru ca ar fi o aberatie. Dar, in conditiile in care niciunul dintre cei mentionati nu candidau la vreo functie, pare a fi nejustificata investitia.

“Au zis ca o sa fie banii dupa aia… Sincer mie mi s-au dat vreo 2900 de euro. Banii astia i-a dat domnul Branza la Prato. S-au impartit banii pentru primul tur. La care a zis e… (n.r.- nu se intelege) de vreo 50.000 de euro pentru Italia. Si, dupa alegeri o sa mai fie inca 50.000 care, ma rog, daca…castigam sa dam si noi un suc si o gogoasa la copiii astia…2900 de euro care mi i-a dat mie, mi i-a dat pentru 11 sectii de votare… Toti oamenii din PDL trebuiau platiti. Sectia de votare a fost la mine la Marcellina, Sezze…Eu la toti astia le-am dat bani, cate 500 de euro. Am chitantele pe care le-am dat banii la oameni, cate 500 de euro pentru fiecare sectie de votare. Plus banii care trebuiau platiti la aai care au stat acolo in sectia de votare, din partea PDL-ului.”

La un calcul elementar, William Branza, promitentul, ca sa spunem asa, ar fi trebuit sa ii returneze lui Avram Ionita 5500 de euro. Dar, din cate se parem, Oscarul dat de Gala TVR Info ar fi trebuit sa i se acorde olimpicului la limba romana, pe numele lui neaos de William, pentru teapa data lui Ionita si, probabil, si altora. Despre mostra de imbecilitate de care a dat dovada autointitulatul “unic al reprezentantilor romanilor din strainatate” o sa revenim cu un pamflet, ca ar fi pacat sa treaca neobservata prestatia jalnica in cadrul unei manifestari oraganizate de TVR si Directia Romanilor de Pretutindeni.

…si nu ne-a mai dat nimic. Ca avem functie? Ca ce sa fac cu functia? Functia de vicepresdinte in Romania in organizatii PDL este recunoscuta. Va zic sincer, cand am fost acasa in august… director( n.r.- face referire la un vicepresedinte din Romania, comparativ cu unul din Italia) mi-a zis: Domnu’ Avram, eu cu 1500 de voturi, la Focsani am functia de director general la Directia Agricola… Noi am fost cum ar fi un membru cotizant la un partid din Romania. Toata gasca din PDL Diaspora sunt toti din Romania. Rude de-a lui domnu’ Branza, rude de-a lui domnu’ Badea, rude de-a lu’ Elena Udrea. Asta este PDL Diaspora”.

Iata cum aflam cine sunt disaporenii de frunte ai PDL Italia, via Romania, adica rudele smecherilor de la Bucuresti, ca deh, trebuie sa pape si gura lor. Cum era sloganul ala? “Ei cu ei, noi cu voi”.

Oare se mai aplica? Poate scris altfel: “Ei cu ei, noi cu ai nostri”

“Daniel Branza este vicepresedinte, ma rog, secretar executiv in PDL Diaspora la Bucuresti, care ia salariu. Pe spatele cui il ia? Ca vine ca fotograf si face poze dupa fundul lu’ frate-su… Il mai taraste pe unul de pe la Actualitatea. Dar asta e fotograful privat al lui frate-su”.

N-am reusit sa aflam ce ruda ar avea Elena Udrea prin structurile PDL Diaspora de la Bucuresti, dar Avram mai spune: “Trebuie sa aiba, ca sunt acolo 25 de insi care toti au functii. Pai, pe spatele cui e? Cine i-a bagat acolo? Din Diaspora nu-i niciunul, nici din Italia, nici din Spania nici din toata lumea. In afara de Lubanovici, nu-i niciun de-al nostrum care sa fie acolo la Bucuresti. Ca noi pentru asta am luptat, sa schimbam ceva in tara. Nu sa steie oamenii acolo pe spatele nostru”.

Urmeaza un alt episod in care aflam o intamplare foarte, foarte interesanta din activitatea de „lobbist” a lui Vasile Bob.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy