Take a fresh look at your lifestyle.

Povestea refuzurilor la viza CFPP si consecintele lor asupra ploiestenilor. Nicoleta Craciunoiu, “multumim”!

Intr-una dintre emisiunile Momentul Adevarului, pe care le moderez la VPTV, marti, miercuri si joi, de la orele 20.30, am sustinut ca omul care a blocat primaria Ploiesti, respectiv Nicoleta Craciunoiu, directorul Directiei Economice beneficiaza, cu incalcarea prevederilor legale, de dreptul de viza de Control Finciar Preventiv Propriu(CFPP).

Pentru cei care nu isi aduc aminte, Craciunoiu, dupa un litigiu de munca cu primaria, castigat, a revenit pe functie, in luna octombrie 2015.

Astfel, pe data de 14.10.2015 revine pe functie, iar pe 15.10.2015, la o zi, a facut un referat viceprimarului cu atributii de primar de atunci(vezi facsimil), Iulian Teodorescu, poate cel mai slab dintre toti primarii, in care a cerut, cu tupeu nemarginit, sa se modifice lista persoanelor si inlocuitorii lor de drept care acorda viza de CFPP. De ce? Pentru ca deh, a venit Craciunoiu la munca si …i se cuvine, pare-se viza de CFPP. Ori poate i se cuvine un spor deloc de neglijat, care ii este atribuit prin :

Art. 9.

 (7) Prin decizie interna a conducătorului entitatii publice, persoanele desemnate să efectueze controlul financiar preventiv propriu pot beneficia de un spor pentru complexitatea muncii de până la 25% aplicat la salariul de baza brut lunar.

Prin urmare, la o zi dupa ce a fost repusa pe functie, Craciunoiu a trecut la treaba si a dat primul refuz la viza CFPP. Adica la plata catre SC Coral Impex SRL a serviciilor de Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie pe motiv ca HCL 245/2015, prin care s-a prelungit prin act additional contractul de delegare de gestiune a serviciului DDD nu ar fi valabila. Asta in conditiile in care prefectul nu a dispus anularea HCL respectiva. A vazut ca acest argument nu e viabil si a trecut la alte argumente, adica s-ar fi depasit valoarea estimata a contractului prin actul aditional. La fel de fals ca si primul argument, pentru ca valoarea estimata a stat la baza atribuirii contractului in anul 2010, iar daca valoarea estimata ar fi fost depasita, contractul nu ar mai fi fost atribuit.

Consecinta: Indiferent de argumentele folosite de Nicoleta Craciunoiu, pentru a refuza viza CFPP, cert este ca primaria nu a platit un milion de lei noi si, de anul trecut din octombrie sanatatea ploiestenilor a fost pusa in pericol de aceasta doamna Craciunoiu, pentru ca tantarii si sobolanii, adevarate focare de infectie, s-au inmultit in voie.

CSM Ploiesti si PFA-urile sportivilor si antrenorilor

A doua problema pe care a creat-o Craciunoiu, prin alt refuz la viza CFPP, a fost neacordarea sumei de doua milioane de lei noi catre clublul CSM Ploiesti, din luna aprilie, lasand 200 de oameni fara salariu timp de aproape patru luni la aceasta data. Ca sa nu mai spunem ca a pus in pericol participarea echipei de handbal feminin in competitiile interne si internationale. Pe langa cei circa 200 de salariati, suma de doua milioane de lei trebuia sa acopere si datoriile catre furnizorii de servicii acordate CSM Ploiesti.

Argumentul principal al acestui refuz a fost acela ca salariile nu se pot acorda prin contractele incheiate cu PFA-urile sportivilor si antrenorilor pentru ca, vezi Doamne, . Ceea ce nu intelege Craciunoiu este ca avizele pentru PFA-urile sportivilor si antrenorilor au fost acordate de …Primaria Ploiesti, adica de colegi de-a domniei sale. Ii trage cineva la raspundere pe acestia pentru ca au acordat documente “false” in opinia Nicoletei Craciunoiu? Desi intrunesc 4 criterii din 7 asa cum precede Codul Fiscal, pentru Nicoleta Craciunoiu, in interpretarea ei, PFA-urile nu sunt valabile. Daca executivul primariei accepta aceasta justificare, atunci sa traga la raspundere pe cei care au avizat PFA-urile…

Un alt argument folosit de Craciunoiu este ca veniturile sportivilor sunt foarte mari si nu se pot acorda mii de euro din bani publici. Se prea poate, dar unde era aceasta femeie cand se semnau contractele si se acodau sumele acelea mari, ca sa le conteste? Cu siguranta in biroul sau.

Consecinta: circa 200 de persoane nu si-au primit veniturile pentru munca prestata pe niste suspiciuni, iar angajatii primariei care au considerat ca PFA-urile sunt valabile ar trebui sa raspunda in fata legii daca ce spune Craciunoiu este valabil.

Petrolul si evaluarea marcii

In cadrul sedintei extraordinare de vineri 19.08.2016, primarul Adrian Dobre a initiat un proiect de HCL care viza atribuirea marcii FC Petrolul Ploiesti catre Asociatia Petrolul 52 pe o perioada de…un an. Desi intial a primit aviz de legalitate de la Directia Juridica, cand a ajuns sa fie dezbatul de cei 17 consilieri locali prezenti, disparusera documentele care atestau legalitatea proiectului. De data aceasta, responsabila de greseala care ar trebui cercetata disciplinar, se face vinovata Georgiana Popa, director departament Juridic. Aceasta s-a pliat pe raportul de specialitate al nelipsitei din problemele Ploiestiului, Nicoleta Craciunoiu in care apreciaza ca “ este necesara o evaluare realizata de un specialist, pentru a nu crea suspiciuni de legalitate privind prejudicierea bugetului local”. Adica, dupa mintea dnei Craciunoiu, prejudicierea bugetului local trebuie sa fie clara, nu cu cuspiciuni… Vai de noi, cu functionari ca Nicoleta Craciunoiu…Din fericire, refuzul acestor doua femei a fost in favoarea suporterilor Petrolului, pentru ca proiectul de HCL viza acordarea marcii catre Asociatia Petrolul 52 pe o perioada de un an, fara titlu gratuit.

In incercarea de a rezolva situatia, primarul Adrian Dobre a cerut ca sambata 20 august sa se organizeze o sedinta de indata a Consiliului Local, care nu a condus nicaieri, decat la alte animozitati intre suporteri si consilierii locali.

Consecinta: Rezultatul a fost identic, mai ales ca de data aceasta a fost un numar si mai mic de consilieri, adica proiectul nu a trecut si bine ca s-a intamplat asa, pentru a face o constructie sanatoasa in viitorul apropiat. Solutia pe care am propus-o suporterilor este cea de la Cluj si astept raspuns ca sa putem demara ce avem de facut.

Iata ce trebuie sa faca primarul Adrian Dobre, din punct de vedere legal, pentru a starpi raul din radacina…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy