Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv//“ PDL in Italia nu mai exista!”, spune fostul prim-vicepresedinte PDL Italia

Fostul prim-vicepresedinte al PDL Italia face dezvaluri incendiare despre dezastrul din PDL Italia. Un sindicat constituit pentru binele romanilor din peninsula este manipulat pentru a constitui o baza de date pentru alegerile viitoare. In spatele sindicatului, manipulator sef este William Branza. Demisii in bloc in sase organizatii PDL din peninsula, partid care tinde sa nu mai existe in acea zona, in timp ce filialelor li se contesta legalitatea in Italia. Presedintii din organzatiile demise au ajuns sa afirme ca le este rusina sa mai spuna ca fac parte din PDL. Branza are fotograf personal la intalnirile inutile pentru romani, dar utile pentru el(sic!). Basescu ar trebui sa-si dea demisia daca nu gaseste solutii imediate, spune Stansel.

In urma cu putin timp am fost contactat de o persoana din Italia, care a citit mai multe materiale pe IncomodPH.ro si dupa ce ne-a marturisit admiratia pentru ce a citit s-a decis sa colaboreze cu noi la o rubrica special dedicata diasporei si in acelasi timp sa gaseasca subiecte politice sau mai putin politice dedicate comunitatilor romanilor din Diaspora. Astfel pare ca acest admirator vrea sa demareze puternic si ne-a propus ca subiect de inceput o situatie care ar fi putin spus incendiara. Ca inceput a decis sa ma puna in legatura cu o persoana din cadrul PDL Florenta, respectiv Stefan Stanasel.

Numele celui care ne-a pus in legatura este Robert Araveicei, unul dintre romanii de pretutindeni, unul din adevaratii romani care n-au uitat de unde a plecat desi este rezident in Italia de peste 20 de ani.

Am certitudinea ca veti mai auzi curand de acest Robert Araveicei, care demonstreaza o sensibilitate deosebita si o suferinta sincera fata de cei ramasi in tara, dar neuitand si de problemele cu care se confrunta si cei din Diaspora.

Stefan Stanasel este fostul prim-vicepresedinte al organizatie din diaspora a PDL, care s-a constituit in urma cu trei ani si jumatate, inainte de alegerile parlamentare din 2008, motiv pentru care William Branza mai exista in politica. Acesta din urma se erijeaza in aparatorul romanilor din diaspora cand, de fapt, nu este decat un oportunist, un profitor de pe urma acestora pe care i-a imbuibat cu promisiuni desarte. Dezvalurile incendiare ale lui Stanasel, un roman plecat in Italia in urma cu 16 de ani si care acum are trei firme si 62 de angajati, va vor pune pe ganduri in ceea ce priveste politica pe care o duce PDL in diaspora si ce repercusiuni are in perioada imediat urmatoare.

“Am intrat in politica, in primul rand, pentru ca am crezut ca pot sa ajut cu ceva comunitatea romaneasca de aici din strainatate, dar mi-am dat seama ca dupa un anumit timp, totul s-a rezumat la promisiuni si ordinele veneau invers, nu dinspre diaspora ci de la Bucuresti inspre diaspora si cu asta nu mai puteam fi de acord”, ne-a spus telefonic Stefan Stanasel.

La momentul respectiv a intrat in organizatia PDL, “ a carei locomotiva era d-ul Basescu” si a creat la nivelul Italiei, impreuna cu liderii si fondatorii din 2008, o forta pe teritoriul Italian. In afara de faptul ca se cereau numai adeziuni, iar la un moment dat se cereau si cotizatii, colaborarea nu a adus niciun beneficiu diasporei. Atunci, mai exact pe data de 6 iulie 2011, cand a avut loc Puciul de la Perugia, Stanasel si-a dat seama ca a luat-o pe un drum gresit si a decis sa iasa din aceasta combinatie care, pe langa William Branza, le-a mai adus pe cap si pe colegul acestuia, senatorul Viorel Badea. Astfel, diaspora romaneasca din Italia a fost impartita in doua factiuni, iar acesti doi oportunisti n-au facut nicio branza. Ba, poate au facut ceva, au organizat concerte electorale, asa cum se anunta trei in perioada imediat urmatoare.

Toate nemultuimrile pe care le veti asculta chiar din gura lui Stefan Stanasel, nu sunt numai ale lui, ci ale tuturor membrilor din sase organizatii din Italia, cele mai puternice, din totalul de 22. Vorbim aici de presedinti si vicepresedinti care au desfiintat organizatiile din care faceau parte.

“Noi, presedintii de organizatii ne-am demis, eu fiind si primvicepresedinte de Colegiu la nivel de diaspora. La ora actuala am foarte multe demisii ale unora din Biroul Permanent National, presedinti de organizatii, care au zis : Stefan nu putem sa ne dam demisia direct,, dar oricum o sa o dam in grup”, mai spune Stanasel. Unul dintre multiplele motive a fost acela ca reprezentantii diasporei in Parlamentul Romaniei nu au reprezentat interesele acestora in zona.

Un fapt deosebit de intersant este crearea unui sindicat al romanilor din Italia, in care, la varf se regasesc cei care au mai ramas in Biroul Permanent National din Italia. Practic, politicul a dat iama in social si a incurcat borcanele, motivul fiind unul singur: baza de date a sindicatului, imperios necesara pentru a stii cine si mai ales cati vor fi viitorii votanti PDL ai diasporei. Problemele sociale ale romanilor din Italia, care nu sunt putine la numar, raman in plan secund, undeva in spate, in asa fel incat sa nu ajunga aproape deloc, sau chiar deloc pe masa conduceri sindicatului, adica aceeasi cu a partidului( dupa cum vedeti in facsimil).

“Cand vorbim de sindicatul romanilor, punem in pericol identitatea romaneasca in aceste tari, cum ar fi Italia. Imi pare rau, pentru ca in spatele acestui sidicat este un singur nume. Se numeste William Gabriel Branza( n.r.- care le-o trage romanilor cu probleme din Italia prin “membrul” sau Ion Savoiu & Co)… Nu avem la nivel de Bucuresti persoane care sa vina sa implice”, afirma Stefan Stanasel. Nu cunoastem legislatia din Italia in domeniul sindicatelor, dar in Romania, cand un lider adera la un partid se suspenda din functia pe care o detine, pentru ca intra in conflict de interese.

Declaratie audio Stefan Stanasel:

PDL pierde teren in strainatate. Diaspora se convige pe zi ce trece cu cine a votat

Puciul de la Perugia a fost momentul dezamorsarii bombei dupa ce, in prealabil, demisiile s-au dat in bloc. “ Ne e rusine sa spunem ca suntem cei care am adus Romaniei stabilitate politica cu domnul Basescu din partea PDL-ului”, spune fostul prim-vicepresedinte al PDL Italia.

La Perugia s-a hotarat organizarea unui tip de protest ce urma sa aiba loc la Bologna, in ceea ce priveste situatia din Romania, vazuta din Italia. “ In acel moment a fost o bucurie extraordinara”. In cincisprezece zile, aparatul, si inca o data spun, pe propria raspundere, aparatul de dezinformare de la Bucuresti si-a facut bine munca. Au fost telefoane si unele amenintari din partea politicienilor din tara catre cei care trebuiau sa ajute aceasta manifestare, ce trebuia, de fapt, sa fie o manifestare pasnica, pentru a spune exact lucrurile pe fata. Au facut in asa fel incat sa destabilizeze aceasta actiune si au reusit. Dupa puci am primit extraordinar de multe telefoane din toata diaspora, in care fostii colegi si vorbesc de persoane importante in partid si strainatate au spus clar nu suntem numai noi ci si altii care vor sa isi dea demisiile. Din Italia, Spania, Franta, Germania s.a.m.d…. Mie mi-era rusine sa spun ca fac parte din Partidul Democrat Liberal”, ne-a marturist revoltat Stefan Stanasel.

“Fie vorba intre noi, Partidul Deomocrat Liberal in Italia nu mai exista si o sa demonstrez treaba asta cat de curand. Sunt doua organizatii. S-au certat d-ul Badea cu d-ul Branza si au facut doua organizatii. Eu faceam parte din amandoua, tot cu gandul ca or sa se uneasca. Insa nu se mai poate acest lucru. Si-au dat demisia si din aripa Branza si din aripa Badea. PDL Italia, nu numai ca nu mai are un lider, nu mai are un Birou permanent la nivel national”, a mai spus interocultorul nostru, plin de amaraciune fata de sprenatele pe care si le facuse, impreuna cu colegii lui, odata cu intrarea in politica.

Declaratii audio Stefan Stanasel:

 

Politica cu de-a sila facuta de oportunistul Branza. “Basescu sa-si dea demisia”, spune Stanasel

 

Pe 7 iulie 2011, Stanasel si-a trimis demisia/comunicat catre Biroul Peramanent (deci prin canal oficial) fiindca cei din PDL spuneau peste tot ca lor nu le-a ajuns nimic care sa ateste acest fapt ( o puteti citi in facsimil). Un ziar tiparit in Italia pentru diaspora( Gazeta Romaneasca, vezi AICI articolul) a publicat demisia acestuia, dupa data de 25 iulie, adica dupa data la care era preconizat mitingul de la Bolognia, sub un titlu jenant, care n-are nicio legatura cu deontologia profesionala. Mai ales, ca il ridica in slavi pe unul ca “sultanul” Branza, la care, vezi Doamne, s-ar fi dus “revolutionarul” Stefan Stanasel spasit. Vax, nici vorba de asa ceva, mailul a fost trimis in data de 7 iulie, mitingul a fost facut pe 17 iulie, asa cum puteti vedea cu ochii vostri. Dar denigrarea de tip securist, asa cum spune Stanasel, si-a atins scopul.

Marturia audio a lui Stanasel arata care a fost cursul evenimentelor. Acuma sa ma scuze Stefan Stanasel, dar eu ii inteleg pe alde Basescu, Boc, Anastase. Le fuge pamantul de sub picioare si reactiile lor sunt ale unor oameni disperati ca pierd puterea. Au serviciile, au banii dar, poate, romanii vor deschide ochii, macar…dupa 20 de ani. “ In afara de faptul ca am spus si in scrisoare ca respect institutiile, nu pot sa mai respect si persoanele. Reprosul, nu e doar al meu, fiindca va repet inca o data, sunt apolitic… Domnul Basescu daca doreste sa ramana in mintea si in inima romanilor ca un mare presedinte al Romaniei ar trebui sa faca ceva pentru tara. Inca mai are timp. Daca nu, sa-si dea demisia. D-ul Emil Boc, pentru mine, a fost o persoana care, la inceput, mi-au placut ideile…a luat decizii, dupa parerea noastra, pripite care nu trebuiau luate atunci, fara un program de recuperare a situatiei care s-a creat in tara. In momentul in care, in occident sau orice tara civilizata, cand dai pe cineva afara ii gasesti un program sa il reintroduci in societate lucrative. Nu s-a facut acest lucru”.

Usor, usor am ajuns si la William Branza, ca sa vorbim la concret. Astfel am aflat ca acesta umbla mai mult ca impresar artistic, decat ca deputat ales de comunitatea romanilor din diaspora, care sa rezolve problemele diasporei. Mai trage cate un concert, mai trage cate o sarba, mai trage cate o basina, mai trage apa asa, ca sa aline dorul de tara al celor pe care-i fraiereste cu promisiuni desarte si nu in ultimul rand sa-si aline probabil si dorul personal, de Metrorex sau de Posta Romana din Spania( jecmanita de gestiunea lui varucu, ca vorba aia batraneasca… sangele apa nu se face ). William Branza nu uita niciodata, sa vina cu fotograful din tara, ca un VIP( Very Important Pacoste a romanilor) ce se respecta, sa arate la sefii lui ce fotogenic este cand i se pare lui ca se dedica celor pe care i-a pacalit la alegerile trecute cu promisiuni, pe care 100 de ani daca ar trai pe fotoliu catifelat de parlamentar, nu le-ar putea onora.

Discutia cu Robert Araveicei(vezi rubrica Diaspora!) si Stefan Stanasel a fost una care m-a facut sa ma intreb serios care este viitorul acestei tari. Am aflat, printre altele, de la Stefan Stanasel ca in 2010, de la romanii din Italia au intrat in Romania 2,5 miliarde de euro, care nu prea sa regasesc in bunastarea romanilor. Dar, cel mai important, am aflat ca filonul romanesc nu e in tara, ci in afara lui. Aici, oamenii sunt resemnati, infometati si incapabili sa ia decizii pentru ei si pentru interesele comunitatii pe care o reprezinta. Domnilor cred ca ati scapat din vedere un lucru esential! Elitele sunt tinute cu capul la fund, sunt marginalizate. Iar partidul de guvernamant promoveaza in tara numai nonvalorile. Se pare ca si in afara au scapat doua bucati, respectiv William Branza si nu in ultimul rand Viorel Badea, de care ne vom ocupa in curand…

Declaratii audio Stefan Stanasel:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy