Take a fresh look at your lifestyle.

Ionita Avram: Terteleac organizeaza spectacole la restaurantul lui Nuc care, cica, i-ar vinde lui Branza datele de identitate ale romanilor

Continuam astazi cu a doua parte din dezvaluirile lui Ionita Avram, fost vicepresedinte PDL Italia. Asa cum puteti observa cu totii, declaratiile celor trei reprezentanti la varf si insist, la varf, ai Diasporei romanesti din Italia, au starnit aprige comentarii. Se pare ca, sub protectia distantei mari fata de tara, sub protectia mass-mediei aservite, deputatul William Branza si senatorul Viorel Badea impreuna cu acolitii lor, fac lucruri …dubioase. Viesparul a fost atins de fostii lideri, iar acum viespile se agita in jurul cuibului. Sunt criticat de catre asa-zisii deontologi, ca stenografiez declaratiile celor care au avut curajul sa spuna cu ce se confrunta in PDL, cat de nepasator este guvernul fata de nevoile romanilor din Italia si, probabil, nu numai de acolo. Pentru ei spun doar atat: o fac pentru cititorii fituicii asteia, pentru ca ei sa castige timp. Intelegeti deontologilor? Asta e singurul motiv, “cititorule corput” si ceilalti ca tine. Nu existati numai voi in Italia si, mai mult, nici voi nu detineti adevarul absolut. Iar cei din Romania au tot dreptul sa stie ce fac conationalii lor de pretutindeni.

Acum intram in partea a doua a stenogramei “audio” martuisita de Ionita Avram.

“Ca sa vedeti ce vrajeala are Terteleac. Spectacolele pe care le face, ca e bagat si Nuc, ca e prietenul lui acolo. Toate spectacolele pe care le face la Perugia, acolo unde face trei- patru pe an, le face numai la restaurantul lu’ domnu’ Nuc. Aicea eu ce sa inteleg? E campanie electorala, imagine, ca sa-i faca clientele la restaurant, ca eu asta inteleg… (N.R.- Banii sunt dati) din fondul DRP-ului, din fondul de la sponsori. Nu v-am zis cazul cu deschiderea Consulatului din Sicilia? A facut festa cu 1000 si ceva de persoane, cu mici cu bere si romanii stateau si tremurau si mor de foame prin gari. Erau vreo 15-20 de insi in gara in Caltanissetta si il aduce pe Benone Sinulescu sa ii dea 8.000 de euro pentru o ora? “, afirma Ionita Avram.

Frumos, foarte frumos domnilor Branza, Badea, Nuc, Terteleac si celialti care va stiti ca sunteti bagati in chestii de-astea stupide, care denota iresponsabilitate, ca sa nu spunem altfel. Nu sustinem ca statul sa mareasca numarul de asistati social, ca sa ne facem bine intelesi. Dar o minima preocupare pentru romanii din strainatate nu inseamna concerte gratuite, inseamna un parteneriat cu autoritatile italiene pe relatii de munca, ambasade cu diplomati de cariera care sa simplifice sederea in Italia a celor care numai in 2010 au trimis in Romania 2,5 miliarde euro.

“…Se plange ca in Romania nu avem bani pentru gradinite, le inchidem. Nu avem bani pentru medicamente, le inchidem. Nu avem bani pentru autostrada. A facut un kilometru de autostrada in zece ani. Ei n-au bani pentru strictul necesar ce e in Romania si vin si arunca cate 25.- 30.000 de euro. Acum, vreo patru-cinci luni de zile a aruncat 40.000 de euro DRP-ul pentru tiganii din Sicilia si au mancat banii tot Branza cu fostii mei colegi care sunt pe acolo. De(spre) ce vorbim aici?”. Ups, chiar, despre ce vorbim aici, domnilor?

Caracterele celor vizati de Ionita Avram ies la iveala dintr-o istorisire a activitatii unuia dintre ei si anume Cristian Nuc, despre care stiam ca isi dadu-se demisia cu ocazia puciului de la Perugia. Iata ce spune Avram:” Si-a dat-o, dar sa va zic care e treaba. Dupa ce si-a dat demisia…ei au venit la Roma…ca noi ne-am dus la fostul sindicat la Wil( nu se intelege clar). Cand au venit acolo, trebuia sa se duca la o persoana foarte importanta, un director de la o companie foarte mare din Italia, care munceste aproape in 16-17 tari, cu capital foarte mare de 200 de miliarde de euro. Asta are birou unde sta domnul Nuc, la Maciano, intr-un sat langa Perugia. El, Nuc, n-a vrut sa ma ieie si pe mine. A vrut sa se duca numai Bob, Leo si cu el( n.r.- a mers si Avram in cele din urma). Ne-am dus in birou la italian, am vorbit ce am vorbit si am iesit de acolo. Ca sa vad ca italianul are afaceri in Romania, acuma pe undeva pe la Calarasi…Sa aud ca se vorbeste la urma. Nuc l-a luat pe Bob si pe Leo ca sa ii duca la Italian acolo ca domnul Bob sa puna o vorba buna la domnul William, sa nu-l excluda din partid si sa-l tina in continuare pe functia care era… Bob, la doua zile a plecat la Bucuresti. Si banii cu care a plecat, unde sunt bani varsati de Nuc, 400 de euro, la care domnul Bob ii scoate( din sindicat), isi ia din ei si pleaca in Romania?”.

Pe fondul discutiei despre demisia/nedemisia si repunerea in functie a lui Cristian Nuc, Ionita Avram a adus discutia despre o anume intalnire ce avea ca obiect sindicatul, asupra caruia vom reveni in alt episod.

“…La discutia pe care am avut-o noi la Calatis acolo el(tu) ai venit cu delegatie de la Savoiu…daca mai aveam unul de partea mea, nu se facea ce s-a facut… M-am dus acolo singura oaie intre patru lupi. Cuvantul meu nu avea niciun rost, ca eu am zis ca nu sunt de acord cu absolut nimic ce se discuta acolo. Pai zic, cum domnu’ Bob sunteti si secretar general, o functie destul de mare intr-un partid, vreti sa faceti si presedinte( n.r. la sindicat)…el, nu domnu’ Avram ca eu fac si dreg…”, mai spune Avram despre legatura intrinseca dintre PDL Italia si sindicatul infiintat, acolo unde liderii se regasesc in ambele structuri de conducere.

Revine in discutie baza de date, de fapt, principalul scop al existentei sindicatului si modul de lucru pentru constituirea acesteia, dar si motivul principal. Daca afirmatia lui Avram Ionita este reala si n-am niciun motiv sa cred ca nu ar fi, pentru ca a stat intre liderii partidului si a luat parte la discutii, lucrurile sunt extreme de grave.

“Eu cu Nuc am mai vorbit. Bai Cristi, zic, da’ acuma sa-mi spui si mie: ai inscrisi oameni( n.r.- despre sindicat este, din nou, vorba)?…da Avrame, ca ne bazam, facem baza de date, eu am vreo 2000 de numere…si ce faci ma cu ele?…pai cum Avrame ce sa facem? Le vindem lu’ Branza…Ce sa vinzi ma lu’ Branza?…pai baza de date…Ati inteles?”

Explicatia afirmatiilor lui Cristian Nuc, data de Avram este infioratoare:” fotocopia aia dupa buletinul de Romania cu care se faceau inscrierile pentru sindicat pleca toata la Branza… se auzea ca e 50 de euro numaru’. Ia ganditi-va cati bani se strangeau de acolo, numai la 2000 pe care le are Nuc. Trebuia sa facem si noi cate 500- 600 de fiecare ca sa creasca miza.

Nu mai uit o treaba pe care mi-a zis-o domnul Badea acum vreo doi ani de zile, daca nu ma insel era pana in campanie, tineti minte ca am scris fraza asta si pe facebook: <<CA SA AI, TRE’ SA DAI! >> Asa ne-a zis domnul Badea noua. Si eu am scris: << PANA ACU’ AM DAT SI NU NI S-A INTORS NIMIC>>. Am dat si suflet si dragoste si bani, dar nu ni s-a intors nimic”.

De aici am putea sa tragem concluzia ca William Branza, ca si Viorel Badea nu au alt scop in Italia decat acela de a strange cat mai multi adepti, iar datele lor sa fie folosite intr-un anumit moment, cu un anumit scop. Ar fi interesant de stiut de unde plateste Branza datele primite de la Nuc, daca e asa cum spune Ionita Avram. Din banii lui, din banii DRP, de la sponsori?

La finalul acestei parti transcriem, ca niste stenografi ce suntem, mesajul lui Avram Ionita, pe care il vrea scris cu litere de o schioapa: NOUA NE TREBUIE REPREZENTANT IN ITALIA. EU VORBESC IN NUMELE MEU SI LA 4-5 FOSTI MEMBRI PDL. NOUA NE TREBUIE UN OM DIN ITALIA CARE A MUNCIT SI A TRAIT AICI. NOUA NU NE TREBE OAMENI PUSI DE LA BUCURESTI. AIA CARE II PUNE LA BUCURESTI SA FIE PENTRU EI ACOLO, NOI NU VREM SA FIM COMANDATI DE AIA DE LA BUCURESTI. NE-AM SATURAT, NOI AM LUPTAT PENTRU UN TRAI MAI BUN SI PENTRU NOI AICEA SI PENTRU CEI PE CARE I-AM LASAT ACASA IN ROMANIA. PENTRU ASTA NE CHINUIM. NU NE CHINUIM SA SE ALEAGA NEAMURILE LU’ BOC, A LU’ BASESCU, A LU’ UDREA, A LU’ BLAGA IN STRCTURA PARTIDLUI PE SPATE NOSTRU. EU AS VREA SA TRAIESC VREMURILE ALEA SA VIN IN ROMANIA SA DORM IN PARLAMENT SI DOMNII CARE’S ACUMA SA VINA SA MUNCEASCA IN ITALIA.

Declaratii audio Ionita Avram:

Urmeaza un alt episod in care vom afla despre afacerile presedintelui PDL Italia, Ion Savoiu si despre promisiunile electorale facute de diasporenii Branza si Badea, in bani, bineinteles. Dar si alte lucruri interesante.APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy