Take a fresh look at your lifestyle.

Despre aroganță versus smerenie

Folosim aroganța în momentele în care trebuie să ne impunem într-o situație sau alta ori este chiar un mod de viață. De ce procedăm așa?
Este o formă de protecție a propriei noastre imagini față de percepția celor din jur. Aroganța nu face altceva decât să ridice un zid între noi și cei din jur, este un palat impresionant văzut din exterior, dar în care nu poți intra pentru că „paznicul”( a se citi orgoliu) nu îțî dă voie. Are sarcina de a-l păzi de orice vizitator care ar vedea interiorul și ar putea spune lumii despre ce a văzut. 

Citeste si: Iertarea. Cauze si efecte pentru o sanatate mai buna

Ce se întâmplă de fapt? Păi e cam așa: suntem aroganți pentru că orgoliul nu ne dă voie să fim noi înșine din cauza fricilor că lumea ne va percepe altfel decât suntem: buni deci slabi. Creștem sub imperiul :” viața e o luptă și numai cei puternici căștigă”. Dacă suntem buni, asadar slabi cum am putea să câștigăm lupta? Dar nu ne spune nimeni cu cine ducem această luptă. Vă spun eu: cu noi înșine. Prin urmare, frica de a nu fi descoperiți așa cum suntem este resortul aroganței, care ne face să fim așa cum.ne-am dori să fim.
Care ar fi soluția? Hm, mă gândesc cu compasie la aroganții care vor citi. Da, oameni buni, soluția e smerienia. De ce? Pentru că ea ne face să fim în acord cu noi înșine și cu Dumnezeu, ai cărui copii suntem cu toții. Spiritual suntem interconectați. Prin urmare smerenia ne pune în acord cu noi înșine și nu ne ține sub teroarea generată de teama că vom fi văzuți de cei din jur așa cum suntem nu cum ne-am dori să fim. Avem nevoie permanentă de validare din partea celorlalți și asta creează dependență și, pe cale de consecință, neliniște, agitație, disconfort.
Ce dobândim în acest caz? Starea de bine care ne dă voie să iubim, să fim buni, să fim recunoscători, să trăim în adevăr. Adică să eliminăm blocajele si sa nu ne mai temem să fim noi înșine. Până la urmă a fi arogant înseamnă să fim slabi, pentru că nu vrem să ni se vadă slabiciunile și preferăm să pozăm în ceea ce nu suntem pentru a ne proteja și a fi validați de cei din jur pentru ceea ce vrem să părem.
În concluzie, între aroganță și smerenie există un singur factor care face diferenta: Orgoliul!
Acum alege, oricine ai fi!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy