Convingerile din spatele a ceea ce facem sau spunem gresit sunt vinovate pentru erorile noastre comportamentale sau de comunicare. Nu noi, ca indivizi.
Constientizarea acestor convingeri care au aceste efecte este cheia schimbarii noastre in bine. Pastrandu-le si funcționând inconstient pe baza lor nu vom schimba nimic in viata noastra. Ele sunt acele programe din subconștient care se repeta ca un disc de vinilin care cântă obsesiv aceeasi melodie pana cand vine cineva si oprește gramofonul. Acest moment este sinonim cu constientizarea. Odata oprit gramofonul se poate pune alt disc, cu alta melodie. Acest lucru este sinonim cu schimbarea convingerii gresite si transformarea ei într-un program care prin repetiție se sedimenteaza in subconștient dupa ce se va fi format reteaua neuronala care retine aceasta informatie noua prin repetiție.
Este ceea ce se numeste schimbarea paradigmei!
Pentru a avea tabloul complet, aceste convingeri sunt, de fapt, acumulările in planul memoriei a cunoștințelor provenite din educația noastra școlară, din mediul in care ne dezvoltăm ori cele primite genetic. O fi ceva gresit in ele? Hm, as zice ca da, daca greșim față de noi si ceilalti având la bază aceleasi convingeri care genereaza ceea ce consideram a fi greseala.
Paradoxal, tocmai aceste convingeri inconstiente ne dau senzatia ca e bine ceea ce facem sau spunem. Pana începem să conștientizăm cat de benefic sau nu este efectul comunicării sau comportamentului nostru, ele nu vor fi consiederate greseli ci, lucruri normale, firesti.
Convingerile sunt, de asemenea, „vinovate” pentru starea noastra de sanatate si, mai ales, pentru vindecarile noastre. Imaginati-va o persoana care isi repeta in minte ca nu se poate vindeca, ca nu mai are nico sansa fata de una care are convingerea ca orice boala se vindeca pentru ca organismul uman cunoaste tot ce are nevoie sa stie pentru a regenera si a vindeca. Nu-i asa ca cel de-al doilea are sanse reale sa se vindece prin credinta sa? Da, asa este, in opinia mea. Altfel, vindecarile miraculoase nu si-ar mai avea explicatie.
Fiecare religie are puterea sa suprema la care oamenii se raporteaza. In ortodoxism, Mantuitorul este cel la care ne inchinam si caruia ii cerem ajutorul la greu sau ii suntem recunoscator pentru binele din viata noastra. El este forul suprem la care ne raportam in credinta noastra. Sa nu uitam ca Isus este Cel care spune, dupa fecare vindecare: ” Credinta ta te-a vindecat”, iar lumina Lui vegheaza vindecarea.
Crede-ma ca poti sa iti schimbi convingerile. Trebuie doar sa le constientizezi, adica sa le „vezi”, pentru ca nevazandu-le, ele trec pe langa tine si se repeta constant pentru ca sunt sedimentate in subconstient.
Credeti ca prietenii dvs. ar fi interesati de acest subiect? Daca da, distribuiti acest articol pentru ei!