Take a fresh look at your lifestyle.

Veolia vrea jumatate din bugetul local pe baza unor interpretari halucinante. Vezi cum putea fi evitat dezastrul

Colegii de la jurnalph.ro au scris despre o problema majora cu care se confrunta Ploiestiul din cauza Veolia Energie Prahova care cere sume de bani exorbitante. Articolul incepe asa:

Andrei Volosevici a reuşit falimentarea Municipiului Ploieşti! Veolia Energie Prahova solicită compensaţii în valoare de 264.174.744 lei! Iar ca o facilitate propune reeşalonarea datoriei pe o perioadă de 12 luni, municipalitatea urmând a plăti suma de 22.014.652 lei lunar! Adică: JUMĂTATE DIN BUGETUL ANUAL AL PLOIEŞTIULUI!
Cu alte cuvinte, primarul liberal Andrei Volosevici a minţit din nou, când a asigurat că nu există nicio problemă legată de Veolia.

Citeste tot articolul aici: FOTO DOCUMENT! Volosevici a falimentat Ploieştiul! Veolia solicită jumătate din bugetul anual al municipiului! Care este suma uriaşă pe care o solicită Primăriei!

Anul trecut, dupa ce Veolia notifica primariei decizia de reziliere inainte de finalizarea contractului, UAP Prahova a avut un punct de vedere legat de aceasta manevra a operatorului francez, care acum vrea jumatate din bugetul local, pe motive multe dintre ele aberante. Din pacate, consilierii locali, primarul si viceprimarul nu au inteles mesajul UAP si au lasat operatorul sa isi faca de cap, in conditiile in care decizia luid e reziliere inainte de termen nu era intemeiata legal.

Citeste si: Facem apel la factorii decizionali sa prelungeasca termenul de furnizare a serviciilor Veoliei de la 3 la 6 luni, dupa rezilierea contractului. Vezi argumentele noastre

Prin urmare, daca primarul, viceprimarii si consilierii locali si-ar fi dat silinta sa citeasca articolul de mai sus, care venea in sprijinul lor ar fi actionat in consecinta si nu ar fi permis  rezilierea inainte de termen pentru ca asa a vrut Veolia Energie Prahova, fara un temei legal. Dar i-a durut in cot si acum bugetul local poate fi redus la jumatate, ceea ce pune in pericol buna functionare a primariei Ploiesti.

Mai mult, UAP Prahova a suspendat in instanta HCL 60/2002, prin care s-a majorat tariful de la 362,58 la 605,22 lei per gigacalorie, fara TVA. fapt care acum se dovedeste ca ajuta primaria Ploiesti. Nu e treaba Intransigent sa dea solutii, primaria are angajati juristi, dar multe din sumele invocate de Veolia Energie Prahova pot fi combatute cu usurinta.

Citeste si: RASP, primaria Ploiesti si ADI Termo Prahova au fost notificate prin executor judecatoresc sa respecte efectele suspendarii HCL 60/2022. Vezi care sunt acestea

Din pacate, suntem in situatia aceasta care pare a fi dramatica, pentru ca alesii locali au impresia ca le stiu pe toate si nu tin cont de sfaturile oneste venite din partea celor direct interesati, repectiv UAP Prahova. Poate pe viitor, daca mai exista un viitor pentru PLoiesti la nivel administrativ, nu va mai fi atata aroganta si interesul cetateanului va coincide cu cel al primariei, pentru luarea unor masuri din timp si fara a avea impact dezastruos asupra bugetului local.

Sursa foto: jurnalulph.ro

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy