Take a fresh look at your lifestyle.

Să fim uniți, ne așteaptă o majorare de tarif care ne va copleși pe timp de iarnă

Inițial voiam să scriu despre conflictul care a mocnit 3 ani de zile între mine și vicepreședintele Maria Manea, care susține sus și tare că m-a sprijinit. Ce să vezi? Chiar am crezut-o și i-am mulțumit…înainte de a începe mandatul în care m-a tocat lună de lună cu aberații. Aș fi vrut să scriu despre faptul că i-am cerut să își prezinte demisia pentru că este angajata unei firme care montează repartitoare și se află în conflict de interese cu funcția de vicepreședinte, conform statutului. Despre cum mi-a dat replica că și eu trebuie să-mi dau demisia pentru că sunt administratorul firmei mele pe care o împrumut cu bani din salariu, pentru că nu are niciun venit de mai bine de doi ani și cu aceste împrumuturi plătesc ziarul Intransigent pe care îl dau gratuit către UAP și mai departe, tot gratuit, către asociațiile de proprietari afiliate. Ce să-i ceri? Atâta poate! Aștept circul pe care presupun că îl va face în Adunarea Generală din 21 iunie și apoi o să-mi pierd timpul cu domnia sa, scriind ce am de scris pentru am acumulat multe, tăcând. O și văd cum se va victimiza, cum îmi va pune vorbe în gură așa cum îi este caracteristic, cum va încerca să manipuleze pe cei din sală, vrând să-i întoarcă împotriva mea, exact cum face de trei ani în ședintele de consiliu director în încercarea disperată de a bloca multe dintre inițiativele mele. Din motive știute de domnia sa…

Dar să trecem la lucruri serioase, care trebuie să vină în atenția ploieștenilor pentru că le va afecta viața în anii care urmează. După cum știți, tariful la gigacalorie este în aceste zile, aplicabil, cei drept, la apa caldă, de 282 lei cu TVA, din care se scade subvenția aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local, până la 222 lei cu TVA. De asemenea, mai știți că pe 31 ianuarie împreună cu circa 100 de membri afiliați UAP am mers în ședința de Consiliu Local pentru a obține subvenția și după certuri cu cei prezenți, am obținut-o. Scuze, simțeam nevoia să ne lăudăm un pic, cei care am fost acolo și am obținut subvenția prin demersul nostru. Deh, suntem și noi oameni. Chiar și așa, însă, lupta nu este câștigată, deoarece conform art 3.2 din actului adițional de prelungire a contractului cu Veolia până în 2022, operatorul va cere Consiliului Local majorarea tarfului la 336 ,82 lei exclusiv TVA, adica 400,81 lei cu TVA. Am convingerea sau, măcar, speranța că se va găsi o soluție pentru acordarea subvenției chiar și la această sumă, dar o Hotărâre de Consiliu Local poate fi orcând abrogată și înlocuită cu alta, invocându-se imposibilitatea susținerii subvenției din bugetul local. Care știm cât de sărac este. Sunt îngrijorat din acest motiv, dar și pentru faptul că Uniunea Europeană nu mai tolerează subvențiile la energia termică începând cu anul 2022. Ce facem după aceea, presupunând că ajungem la 400, 81 lei gigacaloria, având în vedere prietenia dintre unii consilieri locali și Veolia. Va putea ploieșteanul să suporte acest tarif pe timp de iarnă din buzunarul propriu. Ca să nu mai spun că mă gândesc că poate, până atunci, Veolia să mai ceară Consiliului Local vreo majorare, după ce vor fi trecut alegerile parlamentare de la anul. Este nevoie ca ploieștenii să știe aceste probleme cu care ne confruntăm și să se gândească la faptul că dacă în această iarnă, în lună de vârf au plătit o sumă de 400 lei, spre exemplu, la anul vor plăti dublu, adică 800 lei. Pentru unii dintre locuitorii Ploieștiului, această sumă poate însemna venitul pe o lună întreagă, fără hrană sau medicamente, ca să nu mai vorbim de delicatesuri.

Citeste si : Primăria Ploiești este la un pas de faliment. Banii ajung numai pentru salarii până la sfârșitul anului

În aceste condiții, soluțiile care îmi vin în minte sunt reacții civice, dacă acest lucru se va întâmpla fără a fi respectată transparența decizională și a justifica în fața cetățenilor acest tarif. Oricum ar fi, această sumă este imensă, pentru puterea de cumpărare a unei populații îmbătrânite și nevoiașe. Ar fi cazul să ieșim în stradă să cerem ca acest lucru să nu se întâmple pentru că mulți ploieșteni nevoiași vor intra în colaps financiar sau să începem o campanie de retragere din sistemul centralizat de energie termică și montarea de centrale de apartament. Nu este permis cuiva să ne impună ce variantă să alegem pentru a ne încălzi apartamentele, indiferent că se numește Consiliul Local sau Veolia Energie Prahova.

Să fim pregătiți pentru ce urmează dar, mai mult decât atât, să fim uniți, pentru a ne apăra în fața celor care au pretenția că decid pentru noi.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy