Marți, 4 aprilie 20233, Muzeul Județean de Artă ”Ion Ionescu Quintus” a fost gazda unui eveniment de marcă in județul Prahova, respectiv lansarea albumului „Istoria Prefecturii Prahova (1860-1950)”. Această clădire a actualului Muzeu, în perioada 1910-1950 a fost sediul Prefecturii Prahova, iar albumul lansat are prezentata in el o serie de evenimente politico-administrative desfășurate de-a lungul timpului și redate prin implicarea unor istoriografi sub coordonarea lui Codruț Constantinescu, angajat al prefecturii Prahova.
Amfitrionii evenimentului au fost prefectul județului, Virgiliu Nanu și subprefectul, Emil Drăgănescu, iar prezentarea evenimentului a fost asigurată de Andrada Volosevici. La meveniment au participat foștii prefecți ai județului: Nicolae Bălănoiu, Georgică Diaconu, Corneliu Popescu, Adrian Dobre, Mădălina Lupea, Adrian Semcu, Marius Sersea, Rodica Paraschiv. Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova a onorat invitația actualei conduceri a Prefecturii Prahova. De asemenea, prezenți la eveniment au fost primarul Andrei Liviu Volosevici, foștii primari Victor Săvulescu, Horia Toma, Iulian Bădescu, deputatul Bogdan Toader si senatorul Laura Moagher, precum și deputatul minorității greacă, Dragoș Zisopol. Un alt aspect important în ceea ce privește prezența la eveniment a fost ca au participat mai mulți diplomați care au reprezentat Cuba, Bulgaria, Algeria și alte țări cu care prefectura Prahova a stabilit legături bilaterale.
De menționat că a fost o atmosferă extrem de placută, în care nu au lipsit muzica clasică asigurată de Filarmonica Paul Constantinescu, condusă de Vlad Mateescu si actori care au interpretat personajele vremii, echipate în costume din acea epocă în care sediul Prefecturii Prahova era la Muzeul de Artă ”Ion Ionescu Quintus”, totul fiind pus la punct prin grija, inspirația și implicarea Mihaelei Rusu, directorul Teatrului Toma Caragiu.
Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Prahova de Aurelian Gogulescu, același om de valoare ca ține ridicate standardele de 30 de ani, dar și al sponsorilor.
Practic, lucrarea lansată astăzi la Muzeu de Artă este relatarea succesiunii de evenimente care s-au desfășurat in perioada 1860-1950, o muncă titanică de ducumentare care a durat peste patru ani și a fost prezentată cu pasiune de coordonatorul ei, Codruț Constantinescu, care, cu siguranță ar fi putut relata neîncetat și cu maximă placere evenimentele descrise în carte.
Intransigent felicită prefectul Virgiliu Nanu, subprefectul Emil Drăgănescu, președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu și pe toți cei implicați trup și suflet pentru ca acest eveniment să fie unic …și a fost!
sursa foto: prahovainfo.ro