Take a fresh look at your lifestyle.

Nu majorați tariful la gigacalorie. Voturile le luați de la cetățeni!

Ne apropiem de alegerile parlamentare cu pași repezi și politicienii sunt mai activi ca de obicei prin vorbe, în cele mai multe situații. La Ploiești, există o temă care macină atât administrația locală cât și politica. Este vorba despre expirarea contractului cu Veolia Energie Prahova, care ține afișul în aceste luni și, până când negocierea pentru noul tarif nu se va fi finalizat, nu se termină. Mă uit cu interesul președintelui UAP Prahova la acest spectacol creat de partidele care au consilieri locali și susțin, în continuare, că tariful la gigacalorie să nu crească, în primul rând pentru că subvențiile nu vor mai fi acordate, de la anul, deoarece Uniunea Europeană a impus acest lucru.

Acesta este motivul pentru care în ședința de Consiliu Local am solicitat împreună circa 100 de membri UAP prezenți în sală ca tariful să nu se majoreze și să se acorde subvenție cât încă se mai poate, dar la tariful de 186,97 lei fără TVA.

Acum, aș vrea să vă detașați de simpatile politice și să înțelegeți mesajul meu exact așa cum îl spun, pentru că nu are alt interes decât al proprietarilor de apartamente pe care îi reprezint, așa cum fiecare dintre administratorii și președinții asociațiilor afiliate trebuie să îl aibă.

Fiind implicat în rezolvarea situației, vă pot spune că știindu-se de ani de zile că expiră contractul cu Veolia și nefăcându-se niciun act pentru pregătirea licitației așa cum se spune la lege, vinovăția acestui preconizat eșec aparține tuturor părților. Președintelui Consiliului Județean și primarului Adrian Dobre pentru că fiind conducătorii instituțiilor care au concesionat serviciul de termie, nu au găsit o cale de a colabora pentru organziarea licitației. În același timp, sunt vinovați toți consilierii locali, pentru faptul că nu sau făcut demersurile, pentru că nu a inițiat niciunul dintre ei  vreun proiect care să atragă atenția. Prin urmare, această stare de vinovăție colectivă trage un semnal de alarmă dacă s-a dorit cu adevărat ca Veolia să fie înlocuită din Ploiești. Pentru că dacă s-ar fi dorit, atunci primul lucru care se făcea era să se întocmească documentațiile aferente organziării licitației.

Sunt convins că toți care citiți acest material și aveți cunoștință de demersuile noastre, știți că luptele pentru ca tariful să nu se majoreze le-am dus cu consilierii locali ai PSD și ALDE, cu cei doi viceprimari Cristian Ganea și George Pană. E un fapt demonstrat, așa că orice contraargument pică. Că ne place sau nu, Adrian Dobre, cu care nu sunt de acord în multe privințe și am scris despre ele, de data aceasta este cel care nu e de acord cu puterea locală și cu Veolia pentru majorarea tarfului. Prin urmare, cine ține cu cetățeanul și apără interesele lui este omul alături de care lupt, indiferent de partid. Dacă cei din PSD și ALDE ar fi fost în această tabără aș fi fost alături de ei și ar fi fost mult mai usor de rezolvat, pentru că acolo sunt voturile care pot rezolvă problemele. Fac un exercițiu de imaginație și spun că eu am plătit în luna de vârf 360 de lei la întreținere în acest sezon, fără subvenție, iar tariful cerut de Veolia este de 340 lei fără TVA, adică 404 lei cu TVA. Practic voi plăti peste 700 de lei în sezonul rece viitor, pentru că așa vor unii, cu care nu suntem de acord.

Lipsa de transparență a Veoliei, protejată cu cerbicie de consilierii locali PSD și ALDE, care nu ne-au permis să facem parte din Comisia organziată acum doi ani în cadrul primăriei, deși am făcut adrese peste adrese, a condus la o situație fără precedent. UAP Prahova este exclusă de la masa negocierilor deși reprezintă peste jumătate din cei 122.000 de ploieșteni pentru care Bogdan Toader plânge cu lacrimi de crocodil pentru că nu vor mai avea apă caldă și căldură de la 1 mai. Președinți sau administratori care citiți aceste rînduri, proprietari de apartamente,trebuie să cunoașteți aceste greutăți cu care ne confurntăm și eforturile pe care le facem pentru a fi parte din ceea ce se decide pe banii noștri de către cei pe care i-am ales. Pe vremea domnul Ion Stan, Uniunea Asociațiilor de Proprietari era consultată pentru toate deciziile care se luau în privința serviciilor publice, iar cei de acum au impresia ca sunt pe moșia lor și ne ignoră, pentru că așa le impune operatorul francez. Sau din cauza aroganței…Fac, în continuare, eforturi ca să primim respectul pe care îl merităm.

Indiferent ce crede lumea despre mine, nu-mi pasă. Am conștiința curată, pentru că apăr interesele celor pe care îi reprezint.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy