Take a fresh look at your lifestyle.

Cand satul se supara pe magar…sau cum a fost reintalnirea mea cu Simionescu, Marcu, Frusina si Nicodim in Consiliul Local

Ieri am fost in sedinta de Consiliu Local, dupa destul de mult timp. O sa imi fac din nou un obicei din asta, desi pare a fi o pierdere de timp. Va aduceti aminte sau poate stiti, ori nu, in urma cu ceva timp UAP Prahova a facut o plangere penala pentru ca la majorarea tarifului la gigacalorie de la 362,58 lei fara TVA, la 605,22 lei fara TVA, in 10 februarie 2022, s-a votat cu incalcarea unor prevederi din Legea transparentei si Codul Administrativ. Intre timp, atacasem in contencios HCL 60/10.02.2022, din cauza acestor motive, iar instanta a decis suspendarea acestei hotarari. Stiti vorba aia care spune: s-a suparat ca magarul pe sat…

Efectele? Muschi umflati, priviri nervoase, dat pe spate cu scaunul, figuri si impresi de politicieni care nu sunt in stare sa vada atunci cand comit o fapta care este penala si se incapataneasca se mearga in continuare pe ea, pentru ca asa  e ordinul de regula. Adica tot ei se supara pe cel care le atrage atentia, desi de ani de zile le spune aceleasi lucruri legate de transparenta. Din pacate,  pana cand nu s-au dus la audieri, nu le-a pasat, nu au dat importanta sfaturilor desi erau spre bine lor. Smecheri, deh!

Au fost oameni care mi-au raspuns la salut, oameni care au zambit nervos cand m-au vazut, dar si oameni care se uitau prin mine ori oameni care intorceau privirea ca sa fiu in raza lor de actiune. Astia m-au amuzat cel mai tare. Intre cei care se uitau prin mine se numara viceprimarul Nicodim Daniel si consilierul PNL Radu Simionescu. Intamplarea face ca am vrut sa filmez dialogul dintre Simona Uta si Andrei Volosevici, care nu se inghit de niciun fel, mai mult el pe ea, si m-am asezat in spatele lui Radu Simionescu, probabil viitorul candidat la functia de primar al Ploiestiului.

Pe Raducu il stiu de cativa ani, era cat pe ce sa fac o emisiune pe zoom cu el despre Blocul 7 Etaje la inceputul anului, dar dupa ce mi-a zis ca participa, a omorat comunicarea subit si a disparut din peisajul meu, probabil dupa ce i-a cerut voie lui mami Roberta si i s-a dat interzis. Alt motiv nu vad, pentru ca atunci cand am vorbit nu facusem plangerea penala ca sa se supere lotrii tineri din PNL pe mine. Despre Raducu ce sa spui? Decat ca e de laudat preocuparea lui exclusiva pentru tineri prin diverse proiecte pe care le initiaza si modul in care s-a dat pe spate, cu scaunul brusc, ieri in sedinta de CL, eu fiind in spatele lui. Poate mi s-a parut, dar mi-a lasat impresia ca a vrut sa ma indeparteze, prea ii stateam in coaste. Data viitoare tot acolo o sa fiu, Raducule, dar vezi sa nu te accidentezi cu scaunul!

Daniel Nicodim, ce om, ce caracter…Are un stil deosebit de a mima preocuparea si implicarea mai ceva ca in perioada in care a fost angajat pe fuga la cabinetul prefectului, ca sa nu il puna viceprimar din functia de somer. Norocul meu e ca desi se uita prin mine, nu poate vedea toate cate le stiu despre el. Nicodim si Siminoescu sunt la la categoria “se uitau prin mine”.

La categoria “intorceau privirea ca sa nu fiu in raza lor de actiune” i-as include pe Marcu Valentin( cum face rost de job la CONPET fara partid, Valentin Marcu?), care si-a mai umflat muschii la mine pe vremea cand exista PDL, acum vad ca i s-a umflat burta mai mult decat a mea, dar mai ales pe Vlad Nicolae Frusina, printre cei mai tineri consilieri. Am mai urmarit sedintele de CL si l-am remarcat pe Marcu, in mod deosebit, cand aproba ce spune Gheorghe Sirbu cand sare la gatul consilierului Prahova in Actiune, Stefan Alexandru, in top 3 cei mai vigilenti consilieri. Ba chiar l-am remarcat cand il aproba si pe primarul Andrei Volsoevici dupa ce isi umfla si el muschii la Alexandru Stefan. In rest, Dumnezeu cu mila.

Am ajuns si la cel mai incrancenat dintre pamanteni, Vlad Nicolae Frusina, pe care l-am vazut ca era negru de suparare si nu intelg de ce, pentru ca dupa ce a asteptat luni de zile sa primeasca un job de la partid, acum este domnul inginer la Romgaz. Parca imi pare si rau ca nu s-a gasit un loc de jurist la Conpet si pentru el, poate zambea in puii mei mai mult, ca acum nu o face deloc si i-ar sta bine.

Concluzia dupa sedinta de ieri e ca mi-a placut si o sa mai merg. Poate data vitoare o sa filmez din spatele lui Vladut sau Valentin, nu vreau sa il vad pe Raducu fortandu-si scaunul pe spate si, cine stie, cazand si julindu-se. Vedem, la fata locului.

Am scris acest text pentru ca sa le dau motive reale celor patru sa imi doreasca raul, pentru ca plangerea penala nu este corect sa o folsoeasca pentru asta, deoarece daca ar fi fost onesti si bine pregatiti in administratie, ar fi stiut ca incalca legea transparentei si codul adminsitrativ la votarea HCL 60/10.02.2022. Invatati si voi de la Gheorghe Sirbu. Omul s-a comportat imperial, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, desi si el a spus vezi si uscate dupa plangerea penala, ca imi face si ca imi drege. Aveti grija, totusi, cand satul se supara pe magar, nu mai exista nicio scuza pentru prostiile pe care le face acesta… E momentul acela cand societatea civila se trezeste si politicianul invata sa se comporte cu si in folosul cetateanului… si sa respecte legea, nu interesul de grup.

Va multumesc pentru ca existati, invat zi de zi sa fiu mai bun in ceea ce fac!

Pentru ca printre voi sunt oameni care nu ii cunosc pe cei invocati in acest editorial, desi sunt persoane importante, iata-i mai jos:

Daniel Nicodim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlad Nicolae Frusina

 

Radu Simionescu

 

Valentin Marcu( La multi ani, CONPET!)


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy