Take a fresh look at your lifestyle.

Tinerii antreprenori: De ce să nu fii unul dintre ei?

10 noiembrie 2010: Au inceput înscrierile la START! Business, programul care învaţă tinerii să devină antreprenori, oferindu-le consultanţă specializată şi bani pentru a începe afacerea la care visează. Banca Comercială Română (BCR), partenerul programului, oferă studenţilor care intră în acest program materiale informative şi o platformă de colaborare online, sprijinul consultanţilor voluntari, burse şi sustinerea fianciară pentru participarea la o competiţie europeană cu finala la Madrid.

“Am învăţat că succesul unei afaceri depinde de o variabilă fundamentală – calitatea celui care o conduce. […] În ziua de azi, companiile comercializează aceleaşi produse/servicii, dispun de aceeaşi tehnologie şi au aproape aceleaşi puncte de vânzare. În fond, cei care fac diferenţa sunt întreprinzătorii. Şi de ce să nu fiu şi eu unul dintre ei?” declara Ana Mihalache după câştigarea premiului Antreprenoriat în turism cu FunFly, afacerea de zboruri de agrement prezentată de echipă în finala ultimei ediţii, desfăşurată la Palatul Parlamentului în mai 2010.

Junior Achievement România, în parteneriat cu BCR, oferă studenţilor (19 – 26 ani) de la toate facultăţile oportunitatea de a “deveni unul dintre ei” prin participarea la ediţia 2010 – 2011 a programului START! Business. Participanţii vor învăţa ce înseamnă să iniţiezi o afacere experimentînd în echipă lansarea unei afaceri.

 

Participarea la START! Business oferă o experienţă cât mai reală de antreprenoriat, dar, în acelaşi timp, ne asigurăm că participanţii pot să parcurgă procesul de lansare la fel de uşor ca studenţii din alte ţări europene unde există un cadru special pentru tineri. Astfel, tinerii se pot concentra pe învăţare şi testarea ideilor fără barierele birocratice şi financiare obişnuite,” spune Lucian Grămescu, coordonatorul proiectului din partea Junior Achievement Romania.

Pe parcursul programului, participanţii vor beneficia de sfaturile practice şi experienţa de afaceri a consultanţilor voluntari din BCR, care oferă gratuit suport şi informaţii din perspectiva de profesionişti din mediul de afaceri.

BCR sustine dezvoltarea mediului de afaceri din România în toate stadiile lui. Programul Start!Business ne oferă posibilitatea să îi găsim şi să îi susţinem încă de la inceput pe antreprenorii de mâine. Voluntarii din BCR,  care cunosc foarte bine calităţile unei afaceri reuşite, vor da cele mai bune sfaturi practice, iar noi vom susţine financiar implementarea ideilor participanţilor. Avantajul cel mai mare al acestui program, este posibilitatea de a pune în practică efectiv ideile de afaceri pe care tinerii le au şi de a experimenta cum funcţionează în mod real o afacere” a declarat Ana Ilinca Macri, şef departament Relaţii Comunitare BCR.

 

Participanţii au şansa de a câştiga premii pentru lansarea lor ca antreprenori în cadrul competiţiei Compania Anului. Finala va avea loc în aprilie, în cadrul Târgului Absolvenţilor 2011, la Sala Palatului. Premiile cele mai dorite sunt bursele oferite cu sprijinul BCR, pentru participare la finala Europe Enterprise Challenge de la Madrid (iunie 2011), respectiv sprijinirea celui mai sustenabil produs/serviciu cu 2.500 EUR.

 

Mai multe informaţii despre programul START! Business şi participarea la competiţia Compania anului sunt disponibile la www.startbusiness.jaromania.org.

 

 

Pentru informatii suplimentare:

Junior Achievement România

Lucian Grămescu,

Director Operaţiuni,

Tel: +40 726 734 271

E-mail: lucian.g@jaromania.org

www.jaromania.org

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy