Take a fresh look at your lifestyle.

Radu Nicolae:”Cred ca de data asta am demonstrat ca suntem o comunitate”

Sub alta forma, avand in vedere problemele de sanatate avute cu cativa ani in urma, un al roman care traieste in Italia a ales sa se implice pentru a ajuta romanii aflati in dificultate. Practic, a fost o interfata intre statul roman si romanii din diaspora care cautau ajutor. Chiar daca nu a fost in linia intai a luptei cu virusul care a facut atatea victime in Italia, Radu Nicolae, caci despre el este vorba, a transmis mesaje echilibrate romanilor de pretutindeni prin intermediul televiziunilor nationale. Si nu doar atat.

Radu Nicolae este un roman plecat din Brasov in urma cu 30 de ani, care acum locuieste in Piacenza, unul din locurile foarte afectate de pandemie. Nu este cadru medical, nu este in linia intai cum spuneam, dar a incercat sa ajute pe toti cei care l-au contactat, asa cum a putut, folosind contactele pe care le-a format in timp.

Dar iata ce spune Radu Nicolae:

“Starea mea emotionala o cunosti destul de bine. Sunt destul de optimist chiar daca am imunitatea scazuta in urma unei operatii pe cord deschis. Ultimele doua saptamani au trecut rapid intre sute de telefoane si mesaje din partea conationalilor nostrii care doreau, nu neaparat rezolvarea anumitor probleme, cat a auzi pe cineva care ii sustine moral, cu un cuvant dulce. Logic si eu am varsat lacrimi la primirea multor mesaje de multumire si m-am bucurat pentru fiecare situatie rezolvata. Probabil aceasta este satisfactia cea mai mare . Departarea reala ne a facut sa devenim mai apropiati sufleteste si sa apreciem lucruri carora nu le dadeam importanta inainte de COVID-19. Asa cum este si normal, sunt in autocarantina de peste doua saptamani si poate doar ieri cu anuntul unui numar foate mare de decese, chiar in randul medicilor, a aparut, un pic, frica. Dar nu am timp sa ma gandesc de ce ?

Pentru ca la prima ora trebuie sa raspund domnului Bogdan care imi trimite un astfel de mesaj ; <<Buna ziua! Vazind situatia in care ne aflam doresc sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta intrebare,, Putem sa exprimam intr _un mod dorinta ca dupa moarte aici in Italia sa nu fim incinerati sa fim transportati in Romania la locuri le noastre de veci? Multumesc!>>

Vezi nu am timp sa ma gandesc la mine. Incerc sa trimit mesaje de responsabilitate sa stam in casa pentru ca numai asa, in acest mod, impreuna vom putea curand a fi linistiti.

Sunt multe altele care nu le pot publica . Apropo chiar daca voi fi injurat nu pot sa uit un senator de diaspora ( singurul care a raspuns imediat la cererea mea) Viorel Badea. Este pentru prima data cand fac public numele lui. Mentionez nu am culoare politica si nu fac publicitate . Interventiile mele la foarte multe televiziuni si ajutorul autoritatilor au dus in final la rezolvarea multor probleme ale sezonierilor din Trentino , Treviso , a multor ingrijitoare ( badante ) care au pierdut locul de munca si au ramas farà servici , locuinta. Comunitatea a raspuns si multi oameni au oferit un adapost acestor persoane si nu uneia, ca in cazul doamnelor Maria Popovici si Carmen Constanda . La Roma acelasi lucru, la fel si la Torino si Treviso.

Cred ca de data asta am demonstrat ca suntem o comunitate . Uneori e mai bine mai tarziu decat niciodata !”

Vom continua acest serial pe masura ce vom intra in contact si cu alte persoane implicate direct sau indirect in lupta cu cu COVID-19, atat din strainatate cat si din tara.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy