Take a fresh look at your lifestyle.

Prahova Curata// Campania electorala la Prahova, una mediocra cu proiecte neasumate in scris. La Ploiesti, un singur candidat si-a asumat programul electoral

Astazi, 25 mai 2016, Coalitia Prahova Curata isi lanseaza site-ul unde va fi prezentata activitatea acestei entitati informale, care vizeaza in prima faza, monitorizarea alegerilor locale din acest an, dar si alte proiecte care sa implice societatea civila prahoveana.

Asteptam alaturi ne noi cat mai multi voluntari care sa ne sprijine in activitatea noastra viitoare, precum si membri, respectiv ONG-uri, Sindicate si Organizatii patronale pentru a consolida societatea civila prahoveana in lupta ei pentru cetatenii pe care ii reprezinta. Raportul dintre societatea civila din judetul nostru si politicieni nu a fost, pana acum, unul bazat pe parteneriat, ci unul de subordonare, in multe cazuri. Nu ne erijam in detinatorii adevarului absolut, dar cel mai recent exemplu reprezentat de modul in care au inteles liderii partidelor locale sa raspunda cerintelor noastre legate de candidatii lor arata o lispa de respect care se reflecta asupra fiecarui cetatean din Prahova.

Astfel, va aducem la cunostinta ca inca din data de 5 mai 2016 am depus la sediile PSD, PNL, ALDE si PMP cate o adresa in care am cerut cateva elemente de bun simt despre candidati:

  1. Referitor la candidații pentru ocuparea funcției de primar:

1)            Numele și prenumele acestora pe localități;

2)            Vechimea în partid/experiența politico-administrativă a candidatului independent;

3)            Cv-ul candidatului şi poza sa;

4)            Programul electoral cu care candidează;

5)            Situația candidatului în ceea ce privește eventuale probleme cu legea penală pentru care organele de anchetă au început derularea unor anchete penale, precum și cazierul judiciar al candidatului.

  1. Referitor la candidații pentru demnitatea de consilier în consiliile locale/județean vă solicităm prin prezenta să ne furnizați următoarele:

1)            Numele și prenumele acestora pe localități;

2)            Care a fost criteriul pentru stabilirea poziției în listă;

3)            Care au fost criteriile pentru a deveni candidat;

4)            Vechimea în partid;

5)            Cv-ul candidaților;

6)            Programul electoral pe care îl susțin;

7)            Situația candidaților în ceea ce privește eventuale probleme cu legea penală pentru care organele de anchetă au început derularea unor anchete penale, precum și cazierul judiciar al candidatului.

Trebuie sa facem precizarea  ca, pentru aceasta etapa, am vizat cele 12 orase, cele doua municipii si20 de comune. Prin urmare nu ar fi fost un efort foarte mare, cel putin nu la fel de mare ca al nostru in postarea GRATUITA a candidatilor cu datele lor pe site.

Dupa cum veti constata pe site-ul www.prahovacurata.ro pe care il lansam astazi, niciunul dintre presedintii de partid cu care s-a discutat, respectiv Bogdan Toader( PSD), George Ionescu(PNL), Gratiela Gavrielescu(ALDE) si Catalina Bozianu(PMP)  nu siau manifestat interesul pentru a-si prezenta proprii candidati si programele lor  opiniei publice.

Consideram ca mentalitatile invechite sau pregatirea neadecvata a campaniei de catre fiecare partid au condus la aceasta stare de fapt pe care o sanctionam prin intermediul site-ului. Poate  ca nu au inteles ca traim in 2016 cand internetul este la putere si cine vrea sa sa se faca remarcat o poate face cel mai usor asa. Poate ca au dorit sa ne sfideze si pe noi si pe prahoveni. Poate ca ei considera ca programele lor sunt imbatabile  si nu mai este nevoie ca lumea s ale cunoasca si prin intermediul nostru. Indiferent care ar fi motivele ii asiguram ca vom deveni si mai reprezentativi si, incet, dar sigur, prahovenii curati vor intelege sa vina alaturi de Prahova Curata. Pagina de Facebook a Coalitiei Prahova Curata va asteapta sa luati cunostinta de actiunile noastre si sa va alaturati. Dati-ne like sa stim unii de altii.

Din cauza dezinteresului manifestat de liderii de partid in promovarea propriilor candidati, veti regasi pe site-ul www.prahovacurata.ro , la aceasta ora: numele si prenumele candidatilor, ocupatia actuala la cei de la Ploiesti si notele pe care Coalitia le-a acordat acestora pentru inexistenta lor, acolo unde e cazul.

In final, mentionam faptul ca singurul candidat de la Ploiesti care a semnat, fara sa ezite Declaratia de angajament a fost Marius Fenichiu.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy