Potrivit unui sondaj realizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), aproximativ 46% din populația aflată în penitenciarele României este formată din recidivişti. Acest fenomen indică necesitatea extinderii programelor de reintegrare în societate, dar și a activităților care să scadă riscul de excluziune pe piaţa muncii a persoanelor care au fost private de libertate.
Pentru a susține revenirea foștilor deținuţi în societate, dar și pe piața muncii, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale din România, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, FEDES – IRECSON, SC Global Commercium Development SRL, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Comune di Padova – Settore Servizi Sociali (Italia), Irecoop Veneto (Italia), Instituto de Formacion Integral S.L.U. (Spania)implementează proiectul ”Viața după gratii” POSDRU/96/6.2/S/60000.
Avem onoarea să vă invităm joi, 9 august 2012, începând cu orele10:00, la Hotel Best (Bd. Republicii nr. 154), la seminarul Sprijin pentru revenirea pe piața muncii și integrarea în societatea persoanelor care au fost private de libertate. La eveniment vor participa reprezentanţi ai penitenciarelor locale, ai MAI, ai AJOFM, ai autorităţilor publice localeşi ai ONG-urilor, precum și firme locale.
Evenimentul reprezintă una dintre activităţile careservescintegrării sociale a persoanelor privative de libertate, fiind parte dintr-o serie de conferinţe şi dezbateri ce se vor desfășura înmai multe locații din România, pe tema inegalităţilor cu care foștii deținuți se confruntă în societateanoastră.
Proiectul POSDRU/96/6.2/S/60000 ”Viața după gratii” este cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.2. „Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.