Take a fresh look at your lifestyle.

Măsuri analizate cu piaţa pentru facilitarea accesului şi altor societăţi în acţionariatul PAID

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), condus de domnul președinte Daniel Tudor, a avut în ultimele zile o serie de întâlniri cu reprezentanții UNSAR, acționarii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) și directorul general al acestei societăți, doamna Aurelia Cristea, în vederea stabilirii unor coordonate care vor fi urmate în perioada imediat următoare pentru crearea unui cadru stabil de aplicare a Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.
S-a convenit astfel, în principal, ca, în cel mai scurt timp, PAID să efectueze demersurile necesare pentru a permite accesul în acționariatul său tuturor societăților de asigurare autorizate să practice asigurări de locuințe care își exprimă intenția fermă în acest sens, cu acceptarea reprezentativității lor în Consiliul de Administrație al Pool-ului.
Se apreciază că asemenea măsuri vor contribui la asigurarea unui climat concurențial propice pentru promovarea stabilităţii activităţii de asigurare și protejarea intereselor asiguraților, care reprezintă în fapt scopul CSA ca autoritate unică de reglementare, supraveghere și control.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy