Take a fresh look at your lifestyle.

FESTIVALUL MONTAN – PRIETENII MARMOTELOR editia I 2015

Clubul Marmotele Mahmure lanseaza in premiera Festivalul Montan „Prietenii Marmotelor” ca si etapa a VI-a din cadrul STAFETEI MUNTILOR 2015. Evenimentul va avea loc in perioada 24-26 iulie 2015, in zona Piscul Negru, jud. Arges. In cadrul acestui festival se vor desfasura activitati de echipa de tip drumetie, orientare, escalada/alpinism, precum si probe culturale si probe surpriza.

Anul acesta, topul va fi reprezentat de Varfurile Lespezi – 2.517 m si Caltun – 2510, fiind varfurile de pe locurile 5 si 6 din clasamentul varfurilor din Romania.

Participarea este gratuita, exceptand taxa de ecologizare pentru cei cazati in camping (10 lei/cort).

Probele de concurs: RAID MONTAN – traseu montan de dificultate medie, cu o durata de maxim 7 ore si diferenta de nivel de circa 1300 m. Se participa in echipe de 3 membri. Nu se poate intra in aceasta proba fara BOCANCI. Copiii vor avea un traseu adecvat varstei si nu vor ajunge pe varf. Celelalte categorii insa, vor atinge varfurile Lespezi 2.517m (cat. Juniori, Open, Veterani si Feminin) si Caltun 2.510 (exclusiv cat. Elite), deci pregatirea fizica buna este o conditie necesara. Traseul este pe cat de spectaculos, pe atat de solicitant. Se va premia separat cea mai RAPIDA ascensiune pe Varful Lespezi pentru fiecare categorie.

ORIENTARE – proba de viteza pe azimut, fiecare echipaj va desemna un membru sa parcurga poligonul (la copii insotitorul nu poate participa). Lungimea maxima va fi de 2km. Participantii vor da acesta proba la o altitudine de 1.600 de metri, intr-un cadru superb langa stana Paltinul.

CUNOSTINTE TURISTICE – 15 intrebari grila din zona de concurs. Toate intrebarile sunt de dificultate scazuta si au UN SINGUR RASPUNS CORECT.  Fiecare membru al echipei va raspunde la 5 intrebari. Pe siteul www.stafetamuntilor.ro veti gasi postate intrebarile.

 ALPINISM – PROBA SURPRIZA – fiecare echipa va intra cu toti membrii in concurs, pentru a parcurge mai multe probe surpriza. Concurentul care va trebui sa parcurga partea de alpinism va fi asigurat si va primi casca de protectie. Nu sunt necesari pantofi de catarare.

CULTURAL – fiecare club are la dispozitie 15 minute pentru a prezenta un moment artistic – umoristic in care poate reproduce orice cantec cu tematica montana, o sceneta si/ sau o poezie.

PROBA SURPRIZA – asa va ramane pana la momentul desfasurarii.

Festival organizat cu sustinerea sponsorilor:  Prosolidaritatea Arges, Concordia, Esco M – Cluj, Campofrio, Oly’s, Absolut Outdoor Cluj, Alseca, Traducator Otilia Tudose, Office Pro Media, Eco Alpin Mag

Parteneri:  Conacul Ursului, Alex Gavan, Arges TV   

Scopul acestui festival este acela de a promova turismul montan, de a incuraja acest tip de recreere si mod de petrecere al timpului liber, si nu in ultimul rand de a sensibiliza si sublinia importanta protectiei mediului.  


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy