Take a fresh look at your lifestyle.

Dincolo de aparente- proiect pentru prevenirea delicventei juvenile. Parteneriat intre Penitenciarul Ploiesti si IPJ Dambovita

Joi, 17 iunie 2021, Penitenciarul Ploiești în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița au organizat o prelegere ce a vizat prevenirea criminalității în rândul tinerilor, în cadrul Proiectului ”Dincolo de aparențe” .

Activitatea s-a desfășurat în sistem online și la aceasta au participat 22 de elevi, din cadrul Liceului ”VOIEVODUL MIRCEA” din Târgoviște,  4 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Ploiești, personalul didactic,  specialiști din cadrul unității penitenciare și din cadrul inspectoratului de poliție.

Atelierul a fost moderat de către reprezentanții celor două instițuții, respectiv doamna comisar șef de poliție penitenciară Magdalena Toma, director adjunct Reitegrare socială-Penitenciarul Ploiești și de către agent șef principal de poliție Ion Victor Bucuroiu din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului Judetean de Poliție Dâmbovița.

La activitate au participat, alături de grupul de elevi  și  agent principal de poliție Lucica Bobeica -Biroul de Siguranță Școlară IPJ Dâmbovița, doamna profesoară Iolanda Militarul și doamna psiholog Matei Raluca ale Liceului ”Voievodul Mircea” din Târgoviște.

Proiectul ”Dincolo de aparențe” are ca scop prevenirea delincvenței juvenile, conștientizarea tinerilor cu privire la consecințele comportamentelor infracționale, prevenirea abandonului școlar și urmărește să conducă la formarea și dezvoltarea unor conduite dezirabile social, atât în rândul tinerilor liceeni cât și în rândul persoanelor private de libertate.

Dezbaterea interactivă  a vizat, în principal, informarea şi conştientizarea adolescenţilor cu privire la răspunderea penală în cazul minorilor şi tinerilor, tipurilor de infracţiuni, consecinţele şi cauzele comiterii de infracţiuni, alternative sociale dezirabile.

Prin acţiunea comună a familiei, a şcolii, a instituţiilor sociale, dar și a  instituţiei penitenciare, se pot dezvolta deprinderi sociale dezirabile şi se încurajează însuşirea exigenţelor sociale şi morale.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy