Take a fresh look at your lifestyle.

Deputat Gabriela Anghel// Comunicat de presa referitor la situatia de la Lipanesti

Vineri, 18 iulie 2014, doamna Deputat Gabriela Anghel s-a deplasat în comuna Lipăneşti, judeţul Prahova, la solicitarea urgentă a locuitorilor comunei. Starea de panică în rândul oamenilor provine de la faptul că S.C. Prospecţiuni S.A. a început “cablarea” comunei în vederea unor prospecţiuni pentru resurse naturale, care, spun dumnealor, nu au nicio legătură cu gazele de şist.

Nu contestăm faptul că este firesc ca statul român să demareze acţiuni prin care să îşi cunoască resursele subsolului, însă dezavuăm maniera în care societatea desemnată pentru aceasta înţelege să o facă.

Avizul Consiliului Local Lipăneşti pentru accesul Prospecţiuni S.A. pe domeniul public al comunei a fost respins de două ori. Chiar şi în această situaţie Prospecţiuni S.A., contractant OMV-Petrom, descinde subit în comună în cursul acestei săptămâni şi împânzeşte, aproape din poartă în poartă, tot domeniul public al comunei cu echipamente specifice. În plus, din plângerile cetăţenilor de la faţa locului, am aflat că pe anumite proprietăţi private s-a intrat fără aprobarea iniţială a proprietarilor, Prospecţiuni S.A. încercând ulterior să obţină acordul acestora, după ce au remarcat starea de revoltă şi nelinişte a oamenilor.

Altă situaţie fără ieşire o reprezintă şi imposibilitatea recoltării în condiții optime a grâului, întrucât se pare ca în februarie 2014 s-au montat, în lanul de grâu, ţărusi de marcaj, tot de către Prospecţiuni S.A., care între timp au fost depăşiţi în înălţime de lanul de grâu şi aceştia nu se mai pot vedea şi identifica, ceea ce a generat pagube considerabile combinelor şi recoltei proprietarilor.

În această situaţie, dorim să atragem atenţia, public, atât societăţii Prospecţiuni SA, cât şi OMV Petrom, că România este o ţară în care trebuie să se respecte legea de către absolut toţi, indiferent de motivele invocate, independent de cauza interesului naţional, pe care cu emfază o invocă reprezentanţii Prospecţiuni S.A. şi nu trebuie sa uităm nicio clipă că interesul naţional al unei ţări nu se poate pune în practică încălcând drepturile cetăţenilor acesteia.

Facem un apel la normalitate şi solicităm Primarului comunei Lipăneşti, care se pare că dispăruse ieri de la faţa locului, cât şi consilierilor locali, să ia atitudine şi să apere interesele oamenilor, cerând Prospecţiuni S.A. explicaţii pentru descinderea efectuată fără avizul comunităţii, dar şi despăgubire pentru pagubele create.

 

 

Biroul de presă,


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy