Take a fresh look at your lifestyle.

De la 1 ianuarie 2021, gigacaloria nu va mai fi subventionata. UAP contesta in instanta majorarea tarifului pentru nerespectarea legii transparentei decizionale

In sedinta de Consiliu Local din 31 octombrie 2019, peste 50 de membri alaturi de presedintele Eugen Cristescu au fost prezenti in sala pentru a sustine dezacordul fata de majorararea tarifului la gigacalorie la 375, 29 lei cu TVA.

Trebuie mentionata nesimtirea de care a dat dovada Sorin George Botez( foto), consilier local PSD, cel care se comporta ca un presedinte de sedinta pe viata, care l-a tinut in asteptare pe presedintele UAP timp de doua ore pentru a-i da cuvantul desi acesta solicitase in scris Consiliului Local sa i se permita sa exprime un punct de vedere. Glumele proaste si de santier ale acestui avocat care se comporta ca si cum ar fi maritat cu presedintele Curtii de Apel, adica sotia sa, au iesit la iveala si de data aceasta, cand presedintele UAP i-a atras atentia ca nu intelege comportamentul sau si ca are senzatia ca este luat la misto de Botez, dupa aceasta asteptare, justificata doar in mintea lui, de doua ore. Acesta l-a intrebat cum il cheama desi il cunoaste de ani de zile pe Eugen Cristescu, incercand sa il puna in inferioritate si comportandu-se cu o aroganta specifica omului marunt care a ajuns intr-o functie si e care nu e in stare sa o pretuiasca si respecte pentru ca are impresia ca i se cuvine. Dar sa trecem peste oamenii politici marunti ai vremurilor noastre si sa ajungem la miezul problemei.

In discursul sau, pe care il puteti vedea mai jos, presedintele UAP a sustinut ca nu este de acord cu majorarea de tarif si ca a depus la registratura primariei o crere de dezbatere publica, conform art. 7 alin 9 din Legea 52/2003, cu privire la transparenta decizionala. De asemenea, si poate mai important in sustinerea presedintelui AUP a fost faptul ca de la 1 ianuarie 2021, nu se mai permite subventia la gigacalorie pentru toata lumea, cum este acum , populatia platind 222, 49 lei. De la acea data intra in vigoare legea 196/2016, privind venitul minim de incluziune, care anuleaza OUG 70/2011, care permite subventionarea din bugetul local a pretului la gigacalorie pentru toate persoanele racordate la SACET. Pana atunci, consiliul local poate veni si cu alte majorari, iar de la 1 ianaurie 2021 pretul la poulatie va ramane acela care este la acea data, dar fara subventie. Aceste lucruri nu au fost spuse de consilierii locali nici celor prezenti in sala, nici prin mass-media, iar consecintele vor fi devastatoare pentru o populatie imbatranita ca a noastra, ale caror venituri vor fi aproape cat intretinerea. Sa vedem pe unde vor scoate camasa cei care acum s-au batut sa fie majorata gigacaloria, dupa ce de la 1 ianuari 2021 oamenii vor fi inglodati in datorii la intretinere din cauza inconstientei celor care au votat.

Presedintele UAP, Eugen Cristescu le-a lansat consilierilor locali propunerea de a semna o declaratie pe proprie raspundere pe care le-a si pus-o la dispozitie, pentru ca acestia sa asigura prin notariat populatia municipiului Ploiesti ca va primi subventie pe perioada nedeterminata. Ne bucuram ca s-a votat si subventia la gaze, la propunerea consilierului local Robert Vascan, pentru a nu mai exista discriminare.

Daca si cand se va organiza dezbatarea publica, preseidntele UAP a lansat tema discutiilor, lansand intrebarile la care operatorul Veolia Energie Prahova sa raspunda in justificarea majorarii tarifului, in care nu justifica multe lucruri care ar trebui sa tina tariful jos. Dar cel mai bine ar fi sa urmariti ce a transmis preseidntele UAP, Eugen Cristescu, consilierilor locali si celor prezenti in sala, pentru a va lamuri asupra gravitatii situatiei:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy