Şcoala Bonelor, cel mai amplu proiect de calificare în ocupaţia de baby-sitter din România, îşi deschide porţile şi în judeţele Regiunii Sud-Est!
Fundaţia Romanian Angel Appeal invită femeile şomere sau fără ocupaţie din judeţele Brăila, Buzău,Constanţa, Galaţi şi Vrancea să se înscrie la cursurile noastre. Sunt gratuite, acreditate, iar diploma obţinută la examenul final este recunoscută în toate ţările Uniunii Europene!
Înscrierile se fac în perioada:
• 20 iunie – 10 august, în municipiul Constanţa, oraşele Medgidia, Năvodari şi Techirghiol
• 2 iulie – 10 august, în municipiile Brăila, Buzău, Focşani şi Galaţi, în com. Lieşti şi com. Schela (jud. Galaţi)
În cadrul cursurilor, participantele învaţă despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoţiilor copiilor, gestionarea situaţiilor de criză, dar şi despre alimentaţia adecvată vârstelor copilului, rolul jocului în dezvoltarea acestuia şi – foarte important pentru o baby-sitter profesionistă – tehnici de prim-ajutor.
• „Tot ce am învăţat la Şcoala Bonelor este, cu adevărat, folositor! Acum comunic mult mai uşor cu copilul la care sunt baby-sitter, ştiu cum să abordez situaţiile dificile, să-l fac să ceară singur legumele pe care înainte nu ştiam cum să-l conving să le mănânce…”(F.A., 28 de ani, calificată la Şcoala Bonelor)
• „Este un curs extraordinar, este cel mai bun lucru pe care l-am făcut în ultimii ani! Sunt mamă a doi copii, dar abiaurmând acest curs am realizat că am făcut şi greşeli… Este mare lucru să ai pregătire specială, să fii calificat în meseria pe care o practici.”
(D.M., 44 de ani, calificată la Şcoala Bonelor)
Peste 400 de femei din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Vaslui au absolvit deja cursurile Şcolii Bonelor!
Şcoala Bonelor a fost înfiinţată în cadrul programului cu finanţare europeană„Femei pentru femei – Program naţional de calificare şi acreditare a femeilor în ocupaţia de baby-sitter”, implementat de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi derulat în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Protecţia Copilului.
Cursurile de calificare pe care le organizăm gratuit în cadrul proiectului sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNCFPA), sunt susţinute de formatori cu experienţă şi organizate în localităţile în care există cerere din partea femeilor şi unde Fundaţia Romanian Angel Appeal are acorduri de parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sau cu consiliul local.
Mai multe informaţii
despre proiect şi despre cursuri:
www.scoalabonelor.ro
Fundaţia Romanian Angel Appeal- organizaţie neguvernamentală cu experienţă de 20 de ani în domeniul protecţiei şi sănătăţii copilului, implementează în perioada 1 octombrie 2010 – 30 septembrie 2013, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului, proiectul de importanţă strategică „Femei pentru femei – Program naţional de calificare şi acreditare a femeilor în ocupaţia de baby-sitter”.
Prin acest proiect, cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”, Fundaţia RAA şi Partenerul său se ocupă de primii paşi necesari pentru îmbunătăţirea serviciilor de creştere şi îngrijire a copiilor pe timpul zilei. Astfel, şi copiii din România vor putea beneficia de bone cu pregătire specială. În primul rând, mamele se vor putea întoarce liniştite la locul de muncă sau îşi vor putea continua studiile, ştiind că de copilul lor se ocupă, pe timpul zilei, o persoană calificată în acest sens.
Proiectul “Femei pentru femei” urmăreşte standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii reţelei publice de bone/baby-sitters acreditate şi calificate să ofere servicii de îngrijire a copiilor pe timpul zilei, completată de o reţea de monitorizare pentru asigurarea calităţii serviciilor.
Un astfel de sistem are un impact major pe termen lung nu doar asupra dezvoltării copiilor, ci şi asupra economiei, prin crearea unui număr mare de servicii şi, implicit, locuri de muncă pentru femei.
Pentru detalii, contactaţi Tatiana Dabija, Coordonator de Promovare şi PR
[email protected] | mobil 0729 884 592 | telefon 021 323 6868
Cu consideraţie,
Dr. Silvia Asandi, Manager de Proiect