Take a fresh look at your lifestyle.

AFIC//Virgil Nanu, acest Cyrano de Bergerac la prefectura Prahova care protejeaza iubirea institutionala dintre sefa sa de cabinet si primarul Ploiestiului(prima parte)

Va aduceti aminte de povestea lui Cyrano de Bergerac, faimosul filosof materialist şi aventurier  francez din secolul al XVII-lea, discipol al atomistului şi senzualistului  Gassendi, care a devenit sinonim cu virtuţi ca eroismul şi curajul? Era tipul acela cu nasul mare, romantic incurabil, care desi inzestrat cu inspiratie nu avea curajul sa-i marturiseasca iubirea lui Roxane. Compunea poezii pentru ea, pe care i le transmitea prin baronul Christian de Neuvillete (un tânăr frumos, viteaz, dar cam sărac cu duhul), indragostit si el de Roxane si caruia frumoasa artistocrata ii impartasea iubirea, crezand ca  vorbele la care ea vibra veneau de la el si nu de la Cyrano. Stiti povestea, nu mai intru in detalii, am adus-o in discutie pentru a ca mi se pare o situatie similara la Prefectura Prahova, unde Virgil Nanu, prefectul judetului este Cyrano de Bergerac, Roxane este Andrada Necsulescu, sefa lui de cabinet, care este indragostita de baronul Christian de Neuvillete, aka primarul Ploiestiului, Andrei Volsoevici.

Acum nu stim daca tanara il iubeste pe Volosevici pentru vorbele pe care i le spune si nici daca acestea sunt compuse de Cyrano al nostru: Virgil Nanu, dar acesta din urma a luat-o sub aripa lui ocrotitoare pe Roxane a noastra, unde i-a dat cea mai importanta functie din cancelaria sa. De ce? Lumea spune ca a vrut sa il ajute pe baronul Christian de Neuvillete sa nu intre in incompatibilitate pentru ca o tine pe Roxane in cabinetul sau si ii turna soapte de iubire in paharele lui Jack Daniel’s, in care cauta inspiratia lui Cyrano.

Sa presupunem ca sunt autorul povestii lui Cyrano de Bergerac, prefectul de Prahova si am inceput sa cercetez situatia asta complicate, pentru ca vorbim de functionari publici ai anului 2022, car se iubesc pe bani public si nu de romantici incurabili din secul XVII. Ca un om care pretuieste iubirea, ma inclin in fata celor trei personaje care s-au pus in sluba ei, slujba platita, asa cum spuneam, din bani public.

Povestea incepe pe teritoriul unui tinut de poveste in care aristocratia politica isi are radacini puternice, in tara numita CONPET, unde Roxane, o tanara a carei varsta variaza intre 24 si 28 de ani, a lucrat pana nu cu mult timp in urma. Acolo l-a conoscut pe baronul Christian de Neuvillete, si el angajat in tara CONPET, dar angrenat la acea vreme intr-o alta relatie cu o tanara aflata si ea in aceeasi tara, dar care, parca, il transformase pe baronul nostru in bine. Adica acesta lasa impresia ca poti comunica cu el si nu trebuia sa vina Cyrano sa-i scrie cuvintele.

A facut ce a facut baronul si cand a vazut-o pe Roxane, i-au luat calcaiele foc, inima i-a sarit din piept si a cautat-o pana a gasit-o in palmele ei gingase. Apoi, baronul a iesit primar si pentru ca Roxane voia sa fie doar langa el, iar tara CONPET nu ii mai ajungea, a vrut la primarie. Da, la primaria unde baronul Christian de Neuvillete este primar si ne umple de nervi cu tampeniile pe care le face aproape saptamanal. Dar s-au gasit niste ziaristi, sa le spunem muschetari, care au aflat de povestea lor de iubire, transpusa intr-o logodna pe manele, la care Cyrano se pare ca nu a fost invitat. El a fost folosit, pardon, descoperit mai tarziu. Si-a intrat in rol, atunci cand muschetarii au atras atentia in mod public ca modul in care Roxane a fost plantata ca functionar public in tinutul baronului, numit primaria Ploiesti, nu e tocmai legal si starea lor de iubire este cam incompatibila. Problema a fost rezolvata atunci cand Cyrano s-a implicat si a luat-o sub aripa sa pe Roxane, adica la cancelaria pe care statul i-a pus-o la dispozitie, prin Codul Administrativ. Il stiti, ala pe care Cyrano il citeste deloc pentru ca il interpreteaza ca un analfabet functional, cum bietul de el, ne-a demonstrat in cateva randuri ca este., nu ca celebrul personaj al carui nume il va purta de acum incolo, care era de o inspiratie divina. Nu mut si sters, ca asta din zilele noastre.

Am ajuns la jumatatea pamfletului si nu v-am lamurit despre ce e vorba. Hai ca incepem acum…

Pai e vorba despre Cyrano, caruia Intransigent i-a adresat o petitie legata de modul in care baronul Christian de Neuvillete intelege sa convoace sedinte de consiliu local, adica pe repede inainte, in sedinte de indata, exagerand, probabil din dorinta de a fi cat mai mult in prezenta lui Roxane.

Petitia a fost depusa la prefectura lui Cyrano la doua zile dupa ce Roxane a pus fundul, care probabil i-a luat mintile baronului Christian de Neuvillete, pe functia de sef de cabinet, desi experienta ei de curtezana nu o recomanda in mod deosebit. Una dintre intrebari a vizat si acest aspect al modului in care Roxane a obtinut functia, iar anaflabetul functional, recte acest Cyrano din 2022 raspunde in nota de santal a limbajului de lemn care il caracterizeaza, asa cum veti vedea in continuare.

Simtiti nota de santal a acestui prefect care mai bine ramanea director la Directia Judeteana de Patrimoniu sau cum s-o mai numi acum? Limbajul lui de lemn, care nu spune nimic, deoarece nu are ce sa spuna, pentru ca el executa, nu creeaza precum celebrul personaj Cyrano, arata ca ori are sfatuitori prosti in cancelaria domniei sale, ori e incompetent.
Pai stimabile Cyrano De Bergerac, prefect de Prahova, Intransigent tocmai legalitatea sedintelor de consiliul local ti-a semnalat-o, atunci cand te-a intrebat daca motivele care stau la baza sedintelor de indata sau extraordinare ale baronului de de Neuvillete, aka primarul Ploiestiului sunt ilegale, nu oportune. Raspunsul demonstreaza, daca mai era nevoie, gradul mare de analfabetism functional al acestui personaj.

Cand spun ca e incompetent, poate crede cineva ca am ceva cu el, in afara de faptul ca e incompetent ca prefect si nu are ce cauta intr-o functie atat de importanta. Omul se contrazice singur. Lui trebuie sa ii dea cineva mura in gura ca sa isi miste neuronii. Pai daca art. 255 alin 1 din Codul Adminstrativ iti spune in clar ca “prefectul  verifica legalitatea actelor administrative”, atunci tu, ditamai prefectul, in mutenia ta institutionala,ai obligatia sa verifici daca motivele care stau la baza convopcarii sedintelor de indata sunt reale, pentru a fi legale, nu sedintele si nici ordinea de zi. Cat de incomptenet sa fie cineva care este platit regeste sa respecte legea, are toate parghiile si el doarme in papusoi. Ne intoarcem un pic la poveste si, poate, Cyrano de Prahova si-a luat rolul in serios si potejeaza iubirea dintre Roxane si baronul de Neuvillete, in detrimentul plebei proaste care le plateste salariile.

Cum altfel am putea traduce faptul ca isi neaga atributiile legale si mentine o stare suspecta de incompatibilitate, chioar in cancelaria sa, protejand pr primarul Ploiestiului si mentinand in functia de sef de cancelarie pe iubita acestuia. Draga Cyrano, pune mana si studiaza Codul Administrativ si actioneaza in consecinta. Oricum vom reveni la petitia anterioara pe care o dezvoltam aici, pana cand acest prefect va intelege ca daca a venit in functie la recomandarea celor care ii dau ordinele, el are atributii si fata de cetatenii, nu doar fata de protectorii sai.

Din nou bate campii, in loc sa isi exercite atributiile, adica sa ceara de la iubitul sefei lui de cabinet, documentele care stau la baza convocarilor si sa constate daca sunt sau nu legale, iar apoi sa imi comunice daca analiza sa a scos la iveala ce am semnalat sau nu. Ori Cyrano, prefect de Prahova, aka Virgil Nanu, crede ca e smecher si daca citeaza un articol de lege care, culmea, ii arata ce are de facut, in timp ce el se uita in alta parte, a rezolvat problema. Acest mod de operare al prefectului frizeaza penalul si, daca vom actiona pentru a demonstra acest lucru, sa nu indrazneasca sa dea vina pe Intransigent, pentru ca nu e prima oara cand tragem aceste semnale de alarma ca la nivelul Prefecturii Prahova suntem in zona AFIC, adica analfaberism functional, incompetenta sau coruptie. Nu stim care din ele este cauza reala, dar cu singuranta nu poate fi ra vointa, pentru ca nu are legatura cu exercitarea unei functii publice ca cea de prefect.

Dupa cum vedeti, Cyrano recunoaste ca “prefectul este obligat sa respecte si sa aplice legea”, dar al nostru doar o mimeaza, din pacate pentru ea, lege. Ii aducem aminte ca i s-a mai atras atentia ca s-a incalcat legea transparentei in timp ce el o vdea respctata, iar acum s-a deschis un doar penal pentru ca el batea campii la fel si atunci.

Citeste si: (3)Analfabeti functionali: Astazi prefectul Virgiliu Nanu si secretarul prefecturii, Nicolae Madalin Enache

Prin urmare, pana depunem urmatoarea petitie, la care asteptam sa se cerceteze ce semnalam, veti observa ca Cyrano de Prahova, protectorul iubirii institutionale dintre Roxane, sefa lui de cabinet si Christian de Neuvillete, primarul Ploiestiului, il va fi atentionat pe acesta si numarul sedintelor de indata se va diminua considerabil. Iar daca acest lucru nu se va intampla, ori daca nu vor fi motive temeinice la baza convocarilor viitoare de indata, atunci organelle de cercetare vor fi sesizate, daca dorm si nu iau atitudine.

Urmeaza partea a doua, in care vom vorbi despre raspunsurile care au privit angajarea lui Roxane la cancelaria prefectului si ce venituri incaseaza. Raspunsurile sunt cam penale din cate veti vedea


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy